Forum » PPA
[#31] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@grxmrx, post #28

tak, profil użytkownika jest najlepszy, jak dla mnie to dane poufne (nie każdy powinien wiedzieć, że osobnik ..... jest ignorowany przez wszystkich)
[#32] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@grxmrx, post #27

Jeśli chodzi o minusy, moim zdaniem jest to bardzo niebezpieczna zabawa na portalu pełnym nie lubiących się (w najlepszym wypadku) ludzi. Odradzam więc, bo to może prowadzić nawet do eskalacji konfliktu.

Lecz jeśli jednak, to najlepiej żadnego automatycznego chowania postów, żadnego "karania" za poglądy (środowisko tu jest zbyt podzielone i skłócone, nikt nikogo nie przekona), tylko alert dla moderatora, że ktoś próbuje wywołać awanturę, obraża, gada bez sensu, nie na temat itp. Ze stosowną reakcją (jeśli ostrzeżenie jest prawdziwe!) - jak nie skasowanie, to przeniesienie postu ze wszystkimi odpowiedziami. Po to są teoretycznie minusy, a jak to często wygląda w praktyce, nie muszę chyba mówić.

Oczywiście problemy z trollami to temat na długą i niełatwą dyskusję, choć osobiście stosuję działania absolutnie radykalne.
[#33] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@wali7, post #31

Bardzo mi się podoba ten pomysł, kwestia otwarta czy np. widzę w swoim profilu kto mnie ignoruje, czy tylko liczbę osób, ale to jest to
[#34] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@1989, post #13

1989 ma duzo wolnego czasu mimo ze jakos go nie znosilem wczesniej ..jakos zauwazylem w tym czlowieku rowniez zalety .. i widze ze tez nie dokucza juz fanowi donka .. moze go ktos lubic nie lubic ale facet czasem ma duzo racji i wypowiada sie majac jakas tam wiedze ..minus ze robi to pakietowo ..po prostu lubi sie droczyc
ja bym go nie skreslal taki folklor jest potrzebny PPA sam nie jestem lepszy jak popije i wypisuje bzdury obrazajac wszystkich wokol...

moja wypowiedz pewnie zdziwi wiekszosc ..ale kto jest bez winy niech rzuci pierwszy kamieniem

[#35] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@Ender, post #15

Co kogo obchodzi co zrobisz jak będzie NAtami? (Aż boję się pomysleć co zrobisz jak jej nie będzie). A teraz pisz sobie jaki jestem zły

dla mnie jestes tylko egzmaplifikacja MOSisty, generalnie nie Twoja glowa, czy bedzie, czy nie bedzie. Za to fajnie jak beda nowe mozliwosci ignorowania tematow i uzytkownikow, polecam skorzystac :)

Miłego wieczoru wszystkim. OK Tobie też, żeby nie było.

Nie dziekuje i Sayonara.

[#36] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@HOŁDYS, post #34

bardzo zdrowe poedejście OK

a 1989 powinien dostać tygodniowego bana za usilne obrażanie "mosistów", ot tak dla zasady bo trola trzeba czasami po głowie tą pałą trzepnąć aby się uspokoił ;)

[#37] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@XoR, post #36

ot tak dla zasady bo trola

ha, odezwal sie ten ktory nie trolluje

[#38] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@1989, post #35

Widzisz emotka zmieniła Ci się na OK i tym samym zmieniła nieco charakter mojej wypowiedzi na bardziej złośliwy, a taki nie był. Naprawdę nie zauważyłeś tego, czy nie chciałeś?
[#39] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@1989, post #35

O d p i e r d o l się od mosistów, bo w przeciwieństwie do Ciebie potrafią zamknąć ryja i pisać sobie na swoim poletku.

Ostatnia modyfikacja: 09.06.2011 23:53:44
[#40] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@pampers, post #39

O d p i e r d o l się ...
Nic dodac nic ujac. To jest "egzamplifikacja" emocji jakie trol w spokojnych ludziach wyzwala.

[#41] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@pampers, post #39

Przede wszystkim 1989 powinien dostać bana na cały internet [ a następnie na świat realny] długiego jak stąd na Arrakis.

[#42] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@pampers, post #39

No cóż... Tydzień na ochłonięcie?

[#43] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@frywolny_marian, post #1

Nie, no ludzie! Co z wami??? PRL chcecie na PPA wprowadzic, bo nie jestescie w stanie przelknac, ze ktos ma inne zdanie niz wy?

No wszystko jest mozliwe, ale takich pomyslow to sie akurat nie spodziewalem. Forum jest chyba od tego aby scieraly sie na nim rozne poglady i poprzez to rodzily nowe wnioski itd. No, ale moze sie myle, moze dla niektorych forum to po prostu tablica na ktorej wszyscy maja mowic jednym glosem.

Szczerze mowiac to odnioslem wrazenie, ze taki wlasnie standard obowiazuje na Execu. A majac w swojej historii kilkuletnie doswiadczenia moderatorskie na dosc duzym portalu, moge powiedziec tylko tyle, ze zbyt duza ingerencja w wolnosc mysli i slowa ludzi, konczy sie powolna smiercia kazdego forum. Wystarczy zachowac proporcje i pewne standardy nie uzywania slow wulgarnych. Proba moderacji pogladow to juz prawie faszyzm lub komunizm, jak kto woli. A stawianie siebie w roli tego "dobrego i madrego" a "tych onych" jako "glupich troli", tez jedynie poglebia podzial i zacietrzewia.

[#44] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@Duracel, post #43

Problemem nie jest to, że ktoś ma inne zdanie, tylko to, że ktoś wygłasza je 949032758934 razy dziennie, w uciążliwy, a czasem nawet obraźliwy dla innych sposób. Osoby, które tak robią, zawsze uważają, że ich zdanie jest jedynym właściwym.

[#45] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@strim, post #44

heh to moze zrobmy limit dzienny wypowiedzie i po sprawie

[#46] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@HOŁDYS, post #45

HOLDYS
To wbrew pozorom ;) nie jest chyba taki glupi pomysl. Pod warunkiem, ze wszyscy mieli by rowny limit i nie bylo by mozliwosci dokupienia "kredytow" na "bonusowe" wypowiedzi (chec wyartykulowania ostatniego zdania zawsze jest bardzo kuszacym nawykiem) :)

strim
Sadze, ze bez sugerowanego przez ciebie podzialu, kazdy kto ma wyrobione zdanie w jakiejs sprawie i glosi jakies poglady, uwaza je za jedynie sluszne. Jezeli uwaza inaczej to po prostu nie ma jeszcze wyrobionego pogladu na sprawe i rozwaza rozne opcje. To naturalnie nie wyklucza szacunku dla ludzi z innym zdaniem, jednak koegzystuje z przekonaniem, ze "oni sie myla, a moj poglad jest sluszny". To tak zwana "tolerancja" :)

[#47] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@HOŁDYS, post #45

No to ja już wiem co znaczy nick 1989 - to jest właśnie limit dzienny postów naszego kolegi (którego tutaj obsmarowujemy ... ale może się zawsze odgryźć ;) )
[#48] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@Duracel, post #43

Co z wami??? PRL chcecie na PPA wprowadzic

Nostalgia za Amiga laczy sie u niektorych z nostalgia za PRL, coz, wielu staruszkow uwaza, ze wtedy zylo sie lepiej, niektorzy widac tesknia za czym innym czyt. cenzura ew. chcieliby narzucic swoja autocenzure Mam jednak satysfakcjonujace ich rozwiazania, nazywa sie ChRL, Kore Pln, ew. Emiraty..., tam moga zrealizowac swoje cenzorskie aspiracje, dyktatorskie marzenia, mentorskie wynurzenia

[#49] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@Duracel, post #43

Przeczytaj dokladnie o czym mowa w watku i dopiero sie wypowiadaj.

[#50] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@frywolny_marian, post #49

W rzeczy samej, przeczytałem i się wypowiedziałem.

[#51] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@pampers, post #39

Koledze to naprawde nic, tylko pampersa zalozyc i do piaskownicy... ok, racja
[#52] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@Duracel, post #50

Bez urazy, ale widocznie nie zrozumiales mimo dokladnego przeczytania. Wyraznie pisze, ze zalezy mi na poszanowaniu zdania kazdego z uzytkownikow portalu, niezaleznie od preferowanej opcji. Nie wyjezdzaj wiec z cenzura i PRLem bo to sie nijak ma do mojego apelu.

[#53] Re: Apel do moderatorów i innych użytkowników

@selur, post #51

Kolega dostał bana na ochłonięcie. Widzę, że też masz ochotę...

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem