[#10]
Re: Wiadomość: Arcymag będzie dla OS4.0
@Koyot1222,
post #8
Ależ myślałem, że dajesz mi tu swobodę wyboru jeśli chodzi o docelową platformę. W naszej korespondencji zaznaczyłeś, że mogę programować na platformie, na której mi wygodnie to znaczy na Amidze z kartą graficzną. Tutaj na forum również wspominałem wcześniej o porcie gry na kartę graficzną i OS4.
Oczywiście, że Arcymag nie jest tylko moją własnością. Wszelki dochód ze sprzedaży takiego produktu byłby podzielony na nas dwóch. Rozumiem, że nie mogę już korzystać z Twojej grafiki do gry, do której piszę kod. Jest mi z tego powodu bardzo przykro. Pewnie chodzi o to, że chciałeś pokazać demo Arcymaga już na Riverwash. Przez te trzy miesiące nasza współpraca została zawieszona z mojego powodu. Wspominałeś, że chciałbyś by gra była już przynajmniej w 50% gotowa we wrześniu. Przepraszam, że nie wywiązałem się z tego założenia.
Szkoda byłoby zawieszać taką współpracę, z której mogłoby powstać coś naprawdę dobrego. Taki produkt nie utonąłby w gąszczu innych gier, z tego też powodu, że na OS4 nie powstaje zbyt wiele oprogramowania. Myślę, że popyt na taką grę byłby dość duży. Uważam, że nowa platforma lepiej obsłuży silnik który piszę, przez co gra będzie znacznie atrakcyjniejsza. Jedyną kwestią, która przeszkadzałaby nam we współpracy jest to, że nie widziałbyś rezulatatów prac w czasie rozwoju programu, jako że nie posiadasz OS4. Zawsze mógłbym wysyłać Ci screenshoty lub animację z gry.
W czasie rozwoju programu podzieliło nas wiele kwestii, m.in. jak ta gra ma wyglądać, i z jakich elementów ma się składać. Grafika zmieniała się wraz z rozwojem programu, początkowo była to 64-kolorowa grafika, która podmieniała tą w Robbo, później, wprowadziłeś rzut izometryczny, który bardzo wzbogacił szatę graficzną, ale postawił przede mną duże wyzwanie, z którego się jednak wywiązałem, czego dowodem wydanie działającego demka. Teraz pojawił się problem docelowej platformy. Myślę, że nie jest to sytuacja nie do rozwiązania.
Mam nadzieję, że przychylisz się do mojej propozycji i będziesz nadal przygotowywał grafikę do Arcymaga, na której bardzo mi zależy i o co bardzo Cię proszę, czy to będzie produkt pod AGA czy pod kartę graficzną! Jeśli nie, to trudno. Nie będę szukał póki co nowego grafika.
Ostatnia modyfikacja: 23.08.2009 06:46:02