[#23]
Re: Hyperion Entertainment podejmuje kroki prawne
@cacodemon666,
post #17
caco, pozbądź się złudzeń co jakiegokolwiek wchłaniania Amiga Inc. Ta pchełka posiadająca prawa do nazwy znajdzie sto tysięcy sposobów aby je sprzedać, przekazać lub oddać w użytkowanie czasowe komukolwiek z kim się dogada, ale na pewno nie duetowi A-Eon/Hyperion. Po prostu z czystej i mściwej satysfakcji, wystarczy? Zresztą ja ich rozumiem, sam pewnie zrobiłbym jeszcze gorszy burdel, bo złośliwy bywam niesamowicie i bawi mnie to jeszcze niezmiernie.
Z drugiej strony duet A-Eon/Hyperion to też pchełki i to bez pieniędzy, które jeśli coś mogą to tylko popyskować i tyle.
Niestety naklejkowa rzeczywistość dość gównianie wygląda, gdzie nie spojrzysz to zdrady, sądy, wręcz prawie skrytobójstwa.
Co do braku kasku na awatarze, nie wiem czy to ładnie, ale prawnie dozwolone. Gadzina ma homologację i zgodnie z dowodem rejestracyjnym traktowana jest jako “pojazd samochodowy inny” (kat. B prawa jazdy). Stąd kask na niej nie obowiązuje, obowiązywałyby pasy, ale skoro pojazd ich fabrycznie nie posiada to też nie obowiązują

Proste jak polskie prawo

Nie bój się, zakładam kask, wtedy gdy jeżdżę szybko lub po mieście (umownie). Zgodnie ze zdrowym rozsądkiem kask powinien być, ale jak jedziesz 13 km/h wioząc sprzęt po muldach w 35 stopniowym upale (i tak cały dzień) to kasku raczej nie założysz, a czapeczkę owszem. Ładną mam czapeczkę?