Forum » PPA
[#1] Gadacz!!!
Czy byłaby możliwość dodać opcję, aby wyłączyć/włączyć GADACZA. Oczywiście kto chce to go nie wyłącza. Nie idzie już tego tam czytać. Jak oczy tego nie widzą to nie czytają głupot a tak strasznie drażni to okienko.

Wiem temat był (chyba) wiele razy poruszany - ale taka opcja byłaby chyba do zrealizowania ?

PS.
No chyba że jest już taka opcja wyboru, a ja jej nie widzę?
[#2] Re: Gadacz!!!

@(V)(I)mothe(P), post #1

nie mozna wylaczyc ..mozesz poblokowac malkomentow z pisu ja tak zrobilem i mam kilka osob ktore nie sieja jadu POLECAM
[#3] Re: Gadacz!!!

@(V)(I)mothe(P), post #1

Nie zrobiłem jeszcze takiej opcji. Kwestia rozważenia czy zrobić opcje wyłączania bloków na stronie głównej czy może zablokować korzystanie (spamowanie) z gadacza dla osób, które mają powiedzmy więcej niż 9 ignorów na liczniku.
[#4] Re: Gadacz!!!

@grxmrx, post #3

zablokować korzystanie (spamowanie) z gadacza dla osób, które mają powiedzmy więcej niż 9 ignorów na liczniku.

mysle ze ten problem rozwialaby ankieta

ja jestem za zablokowaniem spamerow (na jakis czas)

Ostatnia aktualizacja: 04.01.2012 12:21:23 przez HOŁDYS
[#5] Re: Gadacz!!!

@grxmrx, post #3

Wyłączanie bloków ogólnie by się przydało do personalizacji tego co użytkownik chce mieć na stronie głównej (i nie ma to bezpośredniego związku z "blokowaniem" gadacza).

Natomiast zablokowanie możliwości korzystania z gadacza, dla osób z dużą ilością ignorów, potencjalnie uwolniłoby go od natrętów, którzy sieją tam jedynie zamęt.

Czyli, oba pomysły wydają się sensowne i być może należy wprowadzić je w życie razem.
[#6] Re: Gadacz!!!

@HOŁDYS, post #4

Nie wiem czy taka Ankieta jest potrzebna - bo znów będą krzyki rozpaczy.

Można byłoby zrobić tak i tak jak napisał grxmrx (ale nie wiem czy to by nie za bardzo namieszało na stronie).
[#7] Re: Gadacz!!!

@grxmrx, post #3

Jeśli dana osoba miałaby 9 ignorancji to wpisywany tekst powinien być przesyłany do nich na maila zamiast gadacza :) lub następowała jakaś karencja w postaci odległości 5min pomiędzy wpisywaniem czegokolwiek albo po prostu nil:
[#8] Re: Gadacz!!!

@grxmrx, post #3

grx@ a co z Tym Tematem
czyli lista TOP IGNOR PPA

Dopusera ignoruje 14 osob.. to sporo .. wlaczylem an chwile .. i rzeczywiscie to co wyprawia na gadaczu od kilku dni to czysta polityka.

Ostatnia aktualizacja: 04.01.2012 12:48:04 przez HOŁDYS
[#9] Re: Gadacz!!!

@HOŁDYS, post #8

Po to jest opcja ignorowania żeby się tym nie przejmować prawda?

Po co robić jakąś śmieszną listę? za chwilę będzie może jeszcze nowy pomysł że sądownie przyjdzie nakaz zapłacenia "cegiełki" na rozwój MOS lub AOS za to, że się gada na tematy polityczne.. ........

Ostatnia aktualizacja: 04.01.2012 19:48:26 przez Advesarius
[#10] Re: Gadacz!!!

@HOŁDYS, post #2

[#11] Re: Gadacz!!!

@grxmrx, post #3

które mają powiedzmy więcej niż 9 ignorów na liczniku.

No i to jest totalna głupota, bo wystarczy, że jakiś zaciekły troll zrobi sobie kilka kont i kilka razy poignoruje tą samą osobę wykluczając ją z Gadacza.
Właśnie mam taką sytuację, że szalejący ponownie od jakiegoś czasu niejaki cacodemon posiadający kilka kont min udający miniata, jakiś advesarius i kto wie jakie jeszcze po tym jak o tym napisałem dał mi od razu 4 ignory, bo o tyle wzrosło mi mimo że nic innego a szczególnie politycznego nie pisałem. Dlatego nawołuję jeszcze raz zróbcie z nim porządek.
[#12] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Gadacz!!!
[#13] Re: Gadacz!!!

@HOŁDYS, post #2

A właśnie, ja jeszcze nikogo nie zablokowałem - bo nie widzę sensu tego robić - te posty które nic nie wnoszą są oznaczone jako OT , a jak chcę zobaczyć co jest tam napisane, to klikam i czytam. Więc te rozwiązanie jest jak najbardziej na miejscu i bardzo przydatne.

Ale co do GADACZA to jednak trzeba by było coś z nim zrobić.
[#14] Re: Gadacz!!!

@pinior, post #12

Ban do 11.01.2012.
[#15] Re: Gadacz!!!

@pinior, post #11

Posiadanie kilku kont jest niezgodne z regulaminem. Tacy użytkownicy są banowani, zarówno na kontach głównych, jak i klonach.
[#16] Re: Gadacz!!!

@mailman, post #14

A propos banów to wpadł mi do głowy taki głupi pomysł, by każdy kto dostanie bana musiał napisać jakiś artykuł do PPA jako cena za odbanowanie.

Fajnie to wymyśliłem ?
[wyróżniony] [#17] Re: Gadacz!!!

@Dopuser, post #16

Nie.
Artykuły powinni pisać ci którzy potrafią a nie ci którzy nie potrafią się zachować na forum.

Pozdrawiam
[#18] Re: Gadacz!!!

@(V)(I)mothe(P), post #1

Została wprowadzona funkcja wydzielenia na Gadaczu dwóch kanałów: domyślnego oraz politycznego. Na tym pierwszym nie mogą znaleźć się tematy polityczne, religijne i inne, które budzą kontrowersje. Dyskusja na te tematy na Gadaczu domyślnym nie powinna się toczyć. Administracja będzie starać się sygnalizować, aby pewne tematy kontynuować w innym niż domyślny kanale i trzeba liczyć się z tym, że brak posłuchu ze strony piszących o kontynuowanie rozmowy w innym miejscu będzie skutkował usuwaniem wpisów bez kolejnych ostrzeżeń. Na obydwu kanałach obowiązują takie same zasady odnośnie poszanowania dyskutantów i obowiązuje na nich regulamin.
[#19] Re: Gadacz!!!

@mailman, post #18

pokłony
[#20] Re: Gadacz!!!

@mailman, post #18

Wreszcie. OK
[#21] Re: Gadacz!!!

@mailman, post #18

Bardzo dobra wiadomość :D - teraz będzie lepiej i mniej politycznie.OK
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem