[#36]
Re: PPA#9 - czekamy na artykuły
@mailman,
post #9
Prawie wszystko co wymieniłeś już było opisywane, może nie na PPA ale gdzie indziej np. u mnie. Ja mam za to pomysł na temat, który na pewno nigdy nie był poruszany - Ignition. To bodaj jedyny wartościowy program pisany specjalnie dla 68k, który ukazał się w ostatnich latach. Ba to jedyny program 68k, który leży na ukierunkowanym wyłącznie na PPC OS4Depot.
Tak sobie obserwuję próby tworzenia niepotrzebnych i sztucznych podziałów (wszyscy amigowcy są braćmi) np. wątek "Zadeklarowani fani retro Amigi :)" i czekam na jakieś konkrety. Konkretem byłoby napisanie tekstu który przedstawiałby Amigę z AmigaOS 3.x jako podstawowy normalny komputer, na którym zdeklarowany fan "RetroAmigi" przedstawiłby coś ciekawego co można zdziałać. 587 recenzja retrogierki w tym nie pomaga, co najwyżej umacnia jedynie tezę że stare Amisie są dziś wykorzystywane jedynie jako podkładka pod SuperFroga odpalana dwa razy do roku. Sam mógłbym artek o Ignition naskrobać, ale celowo tego nie robię. Czekam bowiem na czyny a nie puste słowa. Na razie bowiem wygląda to trochę tak że Ci co nie chcą używać do wszystkiego PC, tylko jak najdłużej przebywać z AmigaOS (w moim przypadku jest to w domu jakieś 98% vs. 2% na korzyść Amigi) są "fałszywymi", a Ci co w zasadzie wszystko robią na grzybie a na A500 jedynie od czasu do czasu pogierczą są esencją amigowości.
P.S.
Jeśli to nie tajemnica, ile płacicie za wierszówki?
P.S.2
Wiem że mnie zbanujesz, natomiast mam nadzieję że post zostawisz. Pomysł z recką Ignition chyba nie jest zły;)