Forum » PPA
[#1] No bez jaj
Dlaczego ktoś z dożywotnim zakazem wjazdu na PPA może wysyłać prywatne wiadomości?
Takie coś dzisiaj otrzymałem, pośmiejmy się razem, dobrze że mi nie groził wjazdem na chatę.
rotfl

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2013 20:16:59 przez Radek_Cz
[#2] Re: No bez jaj

@Radek_Cz, post #1

Pytanie tylko czy wystawienie bana powinno oznaczać również blokadę wysyłania prywatnych wiadomości.
[#3] Re: No bez jaj

@grxmrx, post #2

Jeżeli to dożywotni ban to moim zdaniem tak. Być może to wpłynie jakoś na niektórych.
[#4] Re: No bez jaj

@Radek_Cz, post #1

Za "klasykiem": ręce opadają z szelestem ;)
Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać. :D
[#5] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: No bez jaj
[#6] Re: No bez jaj

@Radek_Cz, post #1

Jak bez, jak są
[#7] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: No bez jaj
[#8] Re: No bez jaj

@grxmrx, post #2

A może opcja że jeśli ignorujemy czyjeś posty, to pw też jest blokowane?
[#9] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: No bez jaj
[#10] Re: No bez jaj

@grxmrx, post #2

Skoro dożywotni, to jak najbardziejOK
[#11] Re: No bez jaj

@parallax, post #10

Nie jestem tego tak pewny. Blokowanie danego użytkownika żeby nie otrzymywać od niego wiadomości jest rozwiązaniem sprawiedliwszym.
[#12] Re: No bez jaj

@adam_mierzwa, post #11

Potrafię wyobrazić sobie sytuacje gdzie możliwość wysyłania PW może być potrzebna, ale z drugiej strony
ktoś bez ustanku robiący kłopoty powinien się liczyć z całkowitym wykluczeniem. Przecież ban = zakaz.
Nie mam nic przeciwko temu żeby zostało jak jest, po prostu trochę się zdziwiłem. Czy ignorowanie kogoś
sprawi że wysyłane od niego PW też będą ignorowane lub niemożliwe do wysłania do mnie?
[#13] Re: No bez jaj

@Radek_Cz, post #12

Ja jestem przeciwnikiem banów dożywotnich. Każdego trzeba resocjalizować. A ludzie się zmieniają, kształcą, często widząc świat z innego punktu widzenia wchodzą na właściwą drogę. Po prostu wykasuj posty których nie czytasz. Każdy tak robi ze spamem. :D
Nie szukajmy problemów. Problemem są sprawy codzienne, a nie wiara i przekonania innych ludzi. Z czasem złe postawy ulegną w końcu samoistnej resocjalizacji wraz z przemyśleniem i nabytym doświadczeniem. :)

Oczywiście mam na myśli środowisko PPA. Tutaj są i pojawiają się tylko inteligentni ludzie. Wszyscy jesteśmy elitą. Kto się nie zna, to nawet nie zauważy wysokiej poprzeczki PPA.
Ale jeżeli ktoś jest sfrustrowany banem, to znaczy że trzeba mu dać szansę. :)
[#14] Re: No bez jaj

@Radek_Cz, post #12

Zasiejmy ziarno zgody. Gdy ktoś jest Amigowcem i dostał dożywotniego bana, to będzie tylko coraz gorzej. To jest tak jakby komuś odbierać pełną dawkę powietrza. Nie tędy droga. Pogadajcie, zapytajcie i dajcie drugą szansę :)
[#15] Re: No bez jaj

@Radek_Cz, post #1

Ja również dostałem wczoraj PW od niego Jestem zdania że jeżeli ban stały to nie ma dostępu do swojego konta i posprzątane.
[#16] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: No bez jaj
[#17] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: No bez jaj
[#18] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: No bez jaj
[#19] Re: No bez jaj

@Hellena, post #15

No nie, ban rozumiem jako odebranie możliwości publicznej wypowiedzi. Nic ponadto. To jest i tak największa kara dla takich osób ;)
Taka osoba z banem dożywotnim mogłaby dodawać coś do galerii, ogłoszenia w giełdzie, czy mieć kontakt z innymi.
Całkowita blokada niczym by się nie różniła od skasowania konta. A to chyba nie chcemy famy że na portalu kasuje się konta niewygodnym osobom.
[#20] Re: No bez jaj

@adam_mierzwa, post #19

Dla zadymiarza dostać bana to jak nagroda. Frajdę ma że aż tak kogoś wkurzył. Ale mniejsza o jego odczucia, ważniejsza jest grzeczna reszta, a ci mogą ignorować by chronić swoje nerwy.
[#21] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: No bez jaj
[#22] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: No bez jaj
[#23] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: No bez jaj
[#24] Re: No bez jaj

@ZbyniuR, post #20

Jeśli mały ban to tak, niczym order na wojnie ;)
Ale są wyjątki od reguły. Był przypadek Hołdysa, który po założeniu bana domagał się skasowania konta. W tym celu zakładał inne konta żeby móc się wypowiedzieć na ten temat, było dziwnie.
[#25] Re: No bez jaj

@adam_mierzwa, post #19

Podpisuje sie pod tym ryncmi i nogami.
[#26] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: No bez jaj
[#27] Re: No bez jaj

@adam_mierzwa, post #19

Zaiste, podziwiam wasza wiare w spiskowa teorie dziejow, jakoby redakcja byla jakas tajemnicza grupa trzymajaca wladze, ktorej zalezy na uciszaniu i likwidacji niewygodnych amigowcow. Za duzo Smolenska panowie. Za duzo.
[#28] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: No bez jaj
[#29] Re: No bez jaj

@_arti, post #27

Zastanawiamy się nad konkretnym problemem - wiadomości od osób z banem dożywotnim. Zdania są podzielone jak to rozwiązać - czy ograniczać funkcjonalność takiego konta.
Zwróciłem uwagę na to, że całkowite ograniczenie jest równoznaczne ze skasowaniem. A tego nie ma potrzeby robić, po co narażać się na oskarżenia o wybiórcze traktowanie niewygodnych ośób.
Twoja"odpowiedź" ma się nijak do tego co napisałem. Wogóle jakbyś odpisywał na inny post. I ma zerową wartość merytoryczną.
Smoleńsk? Wycieczki osobiste? Bez sensu. Panie Moderatorze

Ostatnia aktualizacja: 25.10.2013 12:57:30 przez adam_mierzwa
[#30] Re: No bez jaj

@adam_mierzwa, post #29

Są tu tacy, którzy w to święcie wierzą. Do tego pije

Ostatnia aktualizacja: 25.10.2013 13:21:41 przez _arti
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem