kategoria: CD32
[#1] elsat.device prosze pomoc
Witam .
Jak w temacie nie mogę nigdzie dorwać elsat.device w necie same martwe linki proszę o pomoc .
[#2] Re: elsat.device prosze pomoc

@sebachludz, post #1

jest na stronie http://bboah-hardware.de/cgi-bin/drivers.cgi

w pliku megahdpl.lha katalog devs
[#3] Re: elsat.device prosze pomoc

@sebachludz, post #2

Czy jest na tym forum ktoś kto umie zainstalować dysk w promodl.
Mam dyskietkę CD32Shuttle i jak coś tam chce odpalić wywala że nie mam elsat.device .
elsat.device umieszczony w devs .
1.Co dalej , jak zainstalowac elsat.device ?
2.Czy amigowy BiosBoot louder czyjak tam się nazywa to magiczne miejsce w które wejść można dwoma klawiszami myszy , będzie widział dysk?
P.S dysk mam dokładnie model wymieniony w instrukcji od promodul .
[#4] Re: elsat.device prosze pomoc

@sebachludz, post #3

elsat.device jest w romie MegaRamHD czy Promodule, a nie na dyskietce czy innym wynalazku. Czyli tak jak scsi.dewice w romie Amig mających kontroler dysku twardego na płycie głównej.

W ikonie lub programie (nie pamiętam) musi być odwołanie do elsat.device

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2014 00:58:07 przez gilban
[#5] Re: elsat.device prosze pomoc

@sebachludz, post #3

Wychodzi na to, że nie zgłasza się promodule.
[#6] Re: elsat.device prosze pomoc

@jarob, post #5

A nie jest tak, że w mountlist'cie trzeba coś podmienić?
[#7] Re: elsat.device prosze pomoc

@jarob, post #5

Co pokazuje komenda:
Version elsat.device
[#8] Re: elsat.device prosze pomoc

@sebachludz, post #1

Podobne zagadnienie i podobny problem w dwóch różnych wątkach. Obstrukcję tu jakąś widzę, pogubić się można...

Elsat.device nie występuje na dysku - jest zaszyty w ROM ProModule. Zamiast kombinować czemu nie widzi dysku i czemu zgłasza się błąd elsat.device może najprostsze rozwiązanie jest najskuteczniejsze? Otóż miałem podobnie.

Zacytuję sam siebie z wątku którym odpowiedziałem w innym Twoim wątku (olaboga!):

Pierwszy zonk jaki przeżyłem to to, że dysku nie widać, nie mogę założyć partycji. Po sprawdzeniu okazało się, że był ustawiony w trybie CS (cable select) a nie MA (master or single drive)

(link)

Czy zasilanie jest odpowiednie? Dyski (zwłaszcza stare) są prądożerne i standardowy zasilacz może nie wystarczyć. Sam mam pecetowy w sprytnej obudowie (zapodam kiedyś w Galerii).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem