[#1]
Ignorowanie użytkowników - wyzerowanie i lista
W nawiązaniu do
tego wątku byłem zmuszony zresetować wszystkie ignory jakie kiedykolwiek były ustawione przez kogokolwiek. Nie wiem jaka była skala nadużyć i podrobionych linków, ale mój błąd, że te linki dodające (lub usuwające) użytkownika do ignorowania były robione GETem więc każdej wejście (lub nawet przypadkowe wejście czy odczytanie spreparowanego obrazka itd.) mogło nabijać ignorowanie dla jakiegoś użytkownika. Nie jestem w stanie sprawdzić skali tego, może tego nie było dużo, ale było CZEGO NIKT NIE ZGŁOSIŁ jako błąd

choć jednocześnie przyznaje Krashanowi rację, że błąd był przy zaprojektowaniu ;)
Dodatkowo, co może budzić kontrowersje (niech budzi) pod każdym profilem, który ignorujesz pokaże się twoja ksywka. Jakie to będzie nieść konsekwencje? Pewnie trochę spamu - zobaczymy.
Przyznam, że nie jestem zwolennikiem, a nawet jestem przeciwnikiem wszelkich ignorów, dodatkowej moderacji kont przy rejestracji czy gdziekolwiek, no ale niestety w internecie mamy niemało ludzi lub raczej trolli, którzy moderacji zadają tyle pracy, że można to ująć w
zasadzie Pareta w kontekście pojawiających się problemów.
Oczywiście nie jestem jakoś specjalnie wzruszony czy obrażony. Po prostu pojawił się problem, bug i pojawił się fix :) Nie mam do nikogo pretensji. Swoją drogą to chciałbym ukończyć odświeżoną wersję strony (prace nad tym ostatnio mi ugrzęzły na pewnym etapie), ale to temat na inny wątek.
Chciałbym napisać - wszelkie sugestie i uwagi mile widziane (choć pewnie pojawi się kilka głupich;), ale i tak jak obserwuje forum to wiem kto napisze coś bez sensu a kto z sensem więc sobie odfiltruje ;)