@_arti, post #178
@rePeter, post #180
@Canga, post #181
@_arti, post #182
jeśli zaś rejestruje się tylko po to, by wystawić coś na giełdzie tudzież zapytać, jak odpalić Superfroga na WinUAE, to czy potrzebujemy takiego użytkownika?
@_arti, post #183
Punktacja działała (i działa na wielu forach) w taki sposób, że:
- inni widzą, że mają doczynienia ze znanym i sprawdzonym użytkownikiem;
- osoba o wysokiej reputacji mogłaby polecać nowych użytkowników;
Po pierwsze - jak ktoś chce się na poważnie bawić w Amigę, to raczej kogoś zna,
Jeśli zaś rejestruje się tylko po to, by wystawić coś na giełdzie tudzież zapytać, jak odpalić Superfroga na WinUAE, to czy potrzebujemy takiego użytkownika?
@Canga, post #185
Czy to spowoduje, że na forum będzie porządek?
Jesteś pewien? Myślisz, że każda osoba która się tutaj na początku zarejestrowała myślała, że będzie rozbudowywać demoscenę, a może tworzyć nowe gry? (...)
Ktoś kupuje na Allegro Amigę i szuka co można dalej zrobić, znajduje forum i odbija się od ściany
@_arti, post #186
jeśli dana osoba jest zdecydowana i zdeterminowana żeby dołączyć do społeczności
@_arti, post #186
Forum można czytać/przeszukiwać bez rejestracji.
szuka co można dalej zrobić
@Canga, post #188
Jak coś takiego zrobicie, to ktoś inny założy nowe forum dotyczące Amigi
@rePeter, post #184
@_arti, post #189
Wiesz, akurat jestem takim niby-użytkownikiem, tyle że klasycznych Macintoshy i jakoś sobie radzę Nie ma mnie na żadnym ichnim forum, bo nie interesuje mnie obecność w tym towarzystwie. Nie jeżdżę na żadne zloty ani spotkania ale jak mam jakiś problem, to wiem gdzie szukać i kogo zapytać... i z załatwieniem sobie polecenia też nie miałbym problemu.
@_arti, post #191
@Canga, post #192
@_arti, post #195
ty
Przydała by się dodatkowa opcja jak edycja przez zakładającego post - była by super sprawą. Dana osoba będzie sama mogła wykluczyć kogoś lub wypowiedzi ze swojego postu. Wówczas sami moderatorzy by mieli mniej roboty.
Nawet gdy będę pisał u kogoś i innej osobie się to nie spodoba, będzie mógł napisać PW do "właściciela" postu by mnie usunął, bo nie wprowadzam niczego merytorycznego a jedynie chaos, czy toczę boje, oftopuję. Włąściciel postu sam zdecyduje czy dać mi ostrzeżenie, czy usunąć mnie z postu i dać mi "bana na post".
Osoba tworząca post będzie moderatorem swojego postu.
jak będzie większa restrykcja, jak będziesz wiedział, że wisi "bat" to będziesz inny? Tobie to chyba nie grozi, więc skąd jakikolwiek problem by było inaczej. Obawiać się jedynie mogą te osoby, które w naturze mają, były, są i będą "zadymiarzami".
ad.1: nie ban - ostrzeżenie, w następstwie nieposłuszeństwa - BAN
ad.2: jednego drażnią, innych wręcz przeciwnie - do niczego mądrego nie doprowadzi.
ad.3: nie zamykać wątków allegrowo/handlarzowych - zaostrzyć, giełdę zostawić. przykład mamy obecnie, gdzie Jenot wystawił swoją A4000, gdyby nie było tego postu, nikt by nie wiedział że to jego. Tutaj post "ciekawostki aukcyjne" in plus.
ad.4: jak najbardziej TAK! A do
"nic ci do moich piniędzy, gnido, a swoich masz za dużo"
dodałbym jeszcze: "poszukiwania handlarzy", "drwiny i wyśmiewania z aukcji", "oferowania własnych przedmiotów", "dyskusji na tematy nie związane z aukcją".
Niech post "ciekawostki aukcyjne" służy dobru, bo dobrego jego strony znajdziemy w wielu wypowiedziach.
Jeżeli ktoś bierze pod uwagę mój głos to jestem za pkt. 4
@Canga, post #196
@_arti, post #197
...Poza tym, hipotetyczna sytuacja - trol oczernia kogoś i zabiera mu jednocześnie możliwość uczestniczenia w wątku - co wtedy?
@fazior, post #190
@_arti, post #197
@_arti, post #178
Tym sposobem premiowane będą osoby o długim stażu
@DiskDoctor, post #204
@_arti, post #182
jak odpalić Superfroga na WinUAE, to czy potrzebujemy takiego użytkownika?
Forum tak czy siak umierać będzie - taka kolej rzeczy ale ratowanie go przypadkowymi użytkownikami wg. mnie jest bez sensu.