Forum » PPA
[#1] Mapa imprez PPA
Widzę, że każda z nich ma lokalizację "Polska", więc na mapie, wszystkie reprezentowane są jako 1 punt.

Czy nie lepiej byłoby dodać miasto?

Z tego co pamiętam, tak właśnie ta mapa imprez była projektowana.
[#2] Re: Mapa imprez PPA

@David, post #1

Hmm, ale klikasz na nazwę imprezy, przenosi cię na stronę imprezy, widzisz gdzie jest impreza.
[#3] Re: Mapa imprez PPA

@KM, post #2

Czyli trzeba przeklikać wszystkie, żeby wiedzieć (nie widzieć orientacyjnie na mapie) która jest najbliżej.

O czym rozmawiamy:
https://www.ppa.pl/mapa-imprez/

Na całej mapie świata jest jedna kropka. To jaka to mapa imprez?
[#4] Re: Mapa imprez PPA

@David, post #1

Widać wprowadzający dane nie uzupełniają szczegółowo lokalizacji więc proponowałbym wyłączenie tej funkcjonalności na stronie. Poza tym imprez jest na tyle mało a te co są odbywają się zwykle w tych samych miejscach, że nie ma, moim zdaniem, sensu rysować mapy.
[#5] Re: Mapa imprez PPA

@grxmrx, post #4

Raczej każdy jest w stanie zweryfikować, że piszesz nieprawdę.
PARTIES IN 2018

Widać nie ma czasu/chęci i t.p., bo dane są. No chyba, że wybierałeś się na "Crazy Siberian Party" - faktycznie, oni nie podali.
[#6] Re: Mapa imprez PPA

@adam_mierzwa, post #5

Ta mapa dotyczyć miała w założeniach tylko Polski a nie całego świata. Nie rozumiem wciskania tutaj sformułowania "piszesz nieprawdę". Funkcjonalność zrobiłem, jedna osoba z tego korzysta a na koniec jeszcze zarzuca mi się kłamstwo. Dziękuję.

Ostatnia aktualizacja: 25.08.2018 20:13:02 przez grxmrx
[#7] Re: Mapa imprez PPA

@grxmrx, post #6

Kłamstwo to jest świadome pisanie nieprawdy, a ja tylko pokazałem że lista imprez zawiera lokalizacje i tyle. Jasne że 1 stycznia nie była taka kompletna, ale może ktoś mógłby to edytować, może ktoś ma więcej czasu i chęci.
"Jedna osoba z tego korzysta" - no to też jest nieprawda, ktoś się zapytał i od razu stał się tą jedną osobą ;] Może więcej osób by zaglądało jakby te lokalizacje były naniesione. Bo taki jest sens mapy, żeby zorientować się gdzie coś mam blisko siebie.
[#8] Re: Mapa imprez PPA

@adam_mierzwa, post #7

Jedna i ta sama osoba jest zainteresowana tym tematem. Autor podlinkowanego wątku to ten sam człowiek co autor tego wątku. W międzyczasie skasował konto i założył nowe. Tylko jemu na tej podstronie zależy ponieważ tylko on zauważył i zgłosił, że brakuje danych.
"może ktoś mógłby to edytować" - pytanie, kto? Niekoniecznie trzeba od razu mieć uprawnienia do panelu admina, wystarczy żeby na przykład autor wątku wchodził i dawał znać osobom edytującym co uzupełniać. Najlepiej na mejla.
[#9] Re: Mapa imprez PPA

@grxmrx, post #8

Te dane nie trzeba nadsyłać, bo po prostu publicznie są w tabelce, ale faktem jest że z mojej strony temat jest wyczerpany.
Może ktoś zaangażowany w scena.ppa.pl mógłby "monitorować" mapkę? Najlepiej autor wątku niech się wypowie.
[#10] Re: Mapa imprez PPA

@grxmrx, post #8

W międzyczasie skasował konto i założył nowe.

No i? Bo nie kumam tego fragmentu.
[#11] Re: Mapa imprez PPA

@David, post #10

Z ciekawości kim byłeś przedtem na PPA?
[#12] Re: Mapa imprez PPA

@KM, post #11

Przeczytaj dokładnie post #7
[#13] Re: Mapa imprez PPA

@morph123, post #12

Przepraszam bardzo za pomyłkę, oczywiście post #8.
[#14] Re: Mapa imprez PPA

@adam_mierzwa, post #3

A RetroKomp w Łodzi ?
Na stronie http://retrokomp.org piszą, że w Gdańsku, 13-14.10.2018 w budynku Sceny Muzycznej Gdańskiego Archipelagu Kultury
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem