@vimothep, post #29
A na temat Twittera kiedyś a teraz X sie nie wypowiem bo by mnie za bardzo poniosło.
@kempy, post #32
Cenzura, szczególnie w tematach że tak powiem, światopoglądowych, była na Twitterze obecna jeszcze przed Muskiem.
@Daclaw, post #33
Ale gdzie konkretnie miał sobie tego Twittera wsadzić?
@MDW, post #35
Ale gdzie konkretnie miał sobie tego Twittera wsadzić?
@snajper, post #36
W ogóle znaczna część stron w dzisiejszej postaci - z tymi swoimi natarczywymi okienkami, popupami czy jak to nazwać, które już warstwami zaczynają na dzień dobry zasłaniać treść właściwą - człowieka zniechęca, mówiąc delikatnie
To jest po prostu dramat.
@snifferman, post #37
Insta zainstalowałem, bo znajomi tam często coś wrzucają, ale otwieram tylko jak mam powiadomienie. Niestety nawet wtedy często wyskakuje mi jakaś losowa treść często z jakimiś siksami.
@mailman, post #38
@snifferman, post #39
@MDW, post #34
Można powiedzieć, że duchowym spadkobiercą starego Twittera jest Bluesky (bsky.app). Forma, zasady takie jak w najfajniejszych czasach Twittera. Tysiąc razy bardziej przystępne i wygodniejsze niż (mający kiedyś swoje 5 minut) Mastodon. Tylko, że na Bluesky nikogo nie ma.Bo np. ja i wiele znanych mi osób poszliśmy z Twittera i Facebooka na Mastodona właśnie. Bluesky ma ten sam problem co Twitter – jest aplikacją scentralizowaną. Więc ktoś ją może przejąć. Mastodon jest rozproszony i nie da się tego zrobić, bo każdy może sobie postawić serwer.
@Krashan, post #42
jest aplikacją scentralizowaną.
@MDW, post #43