Komentowana treść: Unreal dla systemu MorphOS
[#1] Re: Unreal dla systemu MorphOS
Ta gra jest genialna !
2
[#2] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@Dorian3d, post #1

I to bardzo
1
[#3] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@Drako_Crowley, post #2

Pamiętam pierwsze odpalenie na Voodoo 2 z Pentium MMX. Odpaliłem i oglądałem intro, ze 3 przejścia, tak byłem urzeczony grafiką i muzyką. A przecież oprócz tego jeszcze była ciekawa fabuła, super klimat (ucieczka ze statku, pierwsza walka z Skaarjem, wyjście na otwartą przestrzeń, zasadzki przez te potwory przyczepione do sufitu... ). Coś zupełnie innego niż Q3, które co prawda też miodne ale w inny sposób.
3
[#4] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@abcdef, post #3

Bazuje na nielegalnie udostępnionym kodzie źródłowym (dlatego też nie tknę go przy tworzeniu portu na OS 4 lub WarpOS — ryzyko jest moim zdaniem bardzo duże).
1
[#5] Re: Unreal dla systemu MorphOS
Wersja wczorajsza 1.0 wieszala system. 1.1 smiga super OK
1
[#6] Re: Unreal dla systemu MorphOS
Będzie grane!
1
[#7] Re: Unreal dla systemu MorphOS
To jeszcze Unreal Tournament, a następnie Counterstrike
1
[#8] Re: Unreal dla systemu MorphOS
Szpil naprawdę zajefajny, ekstra się gra.

3
[#9] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@MagicSN, post #4

Tak. Wersja gry na komputery PC została udostępniona publicznie za darmo.
Kod źródłowy silnika Unreal Engine 1 nie został jednak udostępniony. Z tego, co pamiętam, chcieli go udostępnić, ale pojawiła się skomplikowana kwestia praw autorskich.
Niektórzy nie wyrazili na to zgody. Musieliby oczyścić kod źródłowy z kodu zastrzeżonego. Nie mieli na to czasu, zasobów ludzkich itp.
Kod silnika Unreal Engine 1 nadal pozostaje zamknięty. Używanie kodu który kiedyś wyciekł jest nielegalne.
3
[#10] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@markusg, post #9

To oczyscic ten kod zrodlowy albo wcale nie przejmowac sie takimi glupotami.
Kto bedzie scigal za port 27 letniej gry na Amige?
4
[#11] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@powerzx, post #10

No autorzy.

Ja bym ścigał.
1
[#12] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@_DiskDoctor_, post #11

Nie autorzy tylko właściciele autorskich praw majątkowych.
10
[#13] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@powerzx, post #10

To trochę jakby właściciele prawa marki do jakiegoś retro-komputera sprzed 40 lat sądzili się z kimś, kto według nich naruszył prawa własności na te stare maszyny, czy prawa do logo lub jego systemu... a nie czekaj.
2
[#14] Re: Unreal dla systemu MorphOS
A tymczasem jest już wersja 1.2
3
[#15] Re: Unreal dla systemu MorphOS
Testowane na A1133 i działa bardzo fajnie, chociaż czasami lekko poklatkuje. Swoją drogą nie grałem nigdy w ten tytuł, bo dopiero w Unreal Tournament na Compaq Evo N610 P4 1.8 GHz i Radeon 7500 32MB. Pewnie z racji wyższego zegara na Pentiumie nic nie lagowało.
1
[#16] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@Ponki1986, post #15

Miałem podobnie, tłukłem w tournamenta po kafejach na studiach. "Zwykły" Unreal mi umknął. Kurde podmieniłem pliki na 1.2 z katalogu system i wykonywalny i poszły mi się sejwy kochać. Zaczynam od nowa.
[#17] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@MagicSN, post #4

I już mam odpowiedź na moje pytanie. :) Tak mi się wydawało, że kody źródłowe Unreala nie zostały oficialnie wypuszczone.
[#18] Re: Unreal dla systemu MorphOS
OK
[#19] Re: Unreal dla systemu MorphOS
Unreal całkowicie oddalił mnie od Quake 2 - jakoś mi nie podeszła wolę cześć 1.
Chyba z 4 razy przechodziłem oraz dodatek Return to Na Pali pochłonęło mnie na maksa no i ta muzyka - cud OKok, racja
[#20] Re: Unreal dla systemu MorphOS

@vimothep, post #19

Unreal Tournament,Q uake 2, Half life, Blood2. W Pyła bym zagrał -sentyment.
[#21] Re: Unreal dla systemu MorphOS
Odpaliłem, wspaniale, że powstał ten port, wygląda bardzo dobrze w maksymalnej dostępnej rozdzielczości Powerbooka.
No ale przycięć na G4 1.67 GHz z 1.5GB RAM być nie powinno, przecież to działało na Pentium MMX z Voodoo1

Ostatnia aktualizacja: 09.10.2025 07:46:59 przez Jacques
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem