[#1] eFUNZINe
Witam, ma ktoś nowy link do eFUNZINe.

[#2] Re: eFUNZINe

@grzybek71, post #1

"Z marszu" gdzieś w PPA wyczytałem, że ten sklep już nie istnieje.

[#3] Re: eFUNZINe

@grzybek71, post #1

Z tego co wyczytałem to "strona w trakcie przenosin...", więc chyba jakiś komunikat o ewentualnej zmianie adresu się pojawi. Dajmy im czas, strona "zawisła" w ubiegłym tygodniu.

[#4] Re: eFUNZINe

@ender, post #3

Chyba się przenoszą bo tylu chętnych na MOS2 nie zmieszczą w obecnym lokalu.
[#5] Re: eFUNZINe

@grzybek71, post #1

ciekawe w chodzę na stronę bez problemu
[#6] Re: eFUNZINe

@piwosz, post #5

Mi też działa, ale w googlu pisze " Strona w trakcie przenosin".

[#7] Re: eFUNZINe

@piwosz, post #5

@piwosz & pwe: a wpadliście może na to, że od czasu pierwszego postu w tym temacie przenosiny zostały zakończone sukcesem a google jeszcze nie zkaszowało jej zawartości?

Ostatnia modyfikacja: 26.05.08 19:02
[#8] Re: eFUNZINe

@5h00n4y, post #7

pomysł

[#9] Re: eFUNZINe

@Arbuz, post #4

Gościu dostał bana na allegro.

Wg. mnie ten sklep jest taki "sztuczny", to tylko moja opinia.

Właściciel skupuje sprzęt na allegro i sprzedaje na Ebay za grubsze pieniądze.

[#10] Re: eFUNZINe

@Hubez, post #9

A co w tym złego? Dobry handlowiec nawet na Ami zarobi. A tak poza tym to ja na efunzine nie narzekałem i nie narzekam.
[#11] Re: eFUNZINe

@Arbuz, post #10

> A co w tym złego?
No jak to co? Chamstwo! Jak tak można! W naszym kraju tylko złodzieje się dorobili!

> ja na efunzine nie narzekałem i nie narzekam.
Ja też. Kupowałem jeno 3 razy po parę gratów i zawsze miło się korespondowało jak i solidny sprawny towar dostawało.
Aaa, że niby drogo? Ja wiem...
Zarobiłem, zaoszczędziłem i kupiłem.
Za upragnionym, wyczekanym i trudno dostępnym sprzętem raczej nie chciało mi się ganiać i ceny porównywać czy się licytować.

[#12] Re: eFUNZINe

@5h00n4y, post #11

ja tam się cieszę że jest efunzine, nie narzekam i też nigdy nie narzekałem, kupowałem wiele razy i zawsze było solidnie - jedno co mnie tylko denerwuje to nieaktualizowany "cennik" na stronce, a ceny? są jakie są przecież koleś nie zmusza nikogo do zakupów u niego....

Ostatnia modyfikacja: 26.05.08 22:00
[#13] Re: eFUNZINe

@5h00n4y, post #11

Zgadzam sie. To naprawde niezla firma. Ceny sa jakie sa, ale jak cos kupujesz to wiesz ze to dziala. A nie tak jak na allegro stan: "nie wiem, nie mam jak sprawdzic, ostatnio dzialalo" a po odbiorze wtopa na calego...

[#14] Re: eFUNZINe

@Arbuz, post #10

Spoko, ale mi bardziej chodzi tu o "wywożenie sprzętu z kraju" którego jest coraz mniej.

[#15] Re: eFUNZINe

@pawel301, post #13

Tylko koszulek nie chcą wznowić.. :(

[#16] Re: eFUNZINe

@Hubez, post #14

Taaa,,, z powrotem zamknac najlepiej granice

[#17] Re: eFUNZINe

@Hubez, post #14

nie wyprzedawać majątku narodowego! :D

[#18] Re: eFUNZINe

@zangief, post #17

I Balcerowicz musi nadejść
[#19] Re: eFUNZINe

@Arbuz, post #18

Osobiście ostatnio podjąłem działania kontrofensywne, przeciwstawiające się niecnym praktykom wywozu z Polski majątku amigowego. Otóż zakupiłem w Japonii sprzęt, który został kilka lat temu sprzedany Japończykowi właśnie przez niecną firmę eFUNZINe!!!

[#20] Re: eFUNZINe

@Kitech, post #19

Otóż zakupiłem w Japonii sprzęt, który został kilka lat temu sprzedany Japończykowi właśnie przez niecną firmę eFUNZINe!!!

Nieźle !! :D

[#21] Re: eFUNZINe

@grzybek71, post #1

Heh, jakby tak wyciac te artykuly, ktorych nie ma, to zostalyby ze 4 kategorie i z 15 produktow ;) Szkoda, ze nie maja duzych Amig...

Ostatnia modyfikacja: 27.05.08 13:07
[#22] Re: eFUNZINe

@_arti, post #21

Zadzwoń, mogą mieć duże Amigi. Ostatnio jak kupowałem jedną (ponad miesiąc temu), to były jeszcze 2 Amigi 4000 i na pewno Amiga 2000. Pewnie nie umieszczają ich w ofercie, bo dośc szybko schodzą, ale jak się zadzwoni, to można dowiedzieć się o aktulany stan sklepu.

[#23] Re: eFUNZINe

@Kitech, post #19

Wystarczy przestać dzielić świat na Polskę i resztę świata i problem wywozu ami-gratów z kraju sam znika. :)

[#24] Re: eFUNZINe

@Hubez, post #9

To bzdura, jest dokładnie odwotnie. Spora część sprzętu dostępego w eFunzine to graty "zza granicy". Tam to jest tańsze niż u nas.
[#25] Re: eFUNZINe

@MDW, post #23

Internacjonalizm w czystej postaci...

Amigowcy wszystkich krajów łączcie się... nic dziwnego że dzieła Kopernika leżą do tej pory w Szwecji

Wywieźmy też swoje mózgi za granicę

[#26] Re: eFUNZINe

@Daclaw, post #24

Mylisz się... Wystarczy odszukać kilka wątków na AW.net gdzie twierdzą, że u nas wszystko jest tańsze...A następnie następuje przelicznik po ile chodzą złotówki

[#27] Re: eFUNZINe

@Sir_Lucas, post #25

Za jaką granicę? A po co mi granice? To tylko niepotrzebne przeszkody w życiu. Jakieś pozostałości po czasach prehistorycznych kiedy to koczownicze ludy się osiedliły i wzajemnie napierniczały żeby przeżyć. Ja sobie Słowackiego mogę czytać mieszkając w Chinach. A jak mnie on nie interesuje to choćbym mieszkał w jego miejscu urodzenia to i tak go nie będę czytał. Zamiast zająć się czymś ciekawym, twórczym to ciągle się tylko dzielimy, napierdzielamy, oskarżamy. Religie i granice... jak mnie to wkurza... :)

Poza tym - Amigi nie są pamiątkami narodowymi. Co innego gdyby były wywożone z kraju rzeczy tutaj stworzone mające jakąś wartość historyczną. Przecież to tylko kawałki marnej jakości złomu elektronicznego. Zresztą tony takiego złomu można równie dobrze kupić na eBay i przytaszczyć to do Polski robiąc z niej cudowne złomowisko. Ja tu nie widzę żadnej akcji wywożenia czegoś co spokojnie można tak samo przywieźć bez jakichkolwiek ograniczeń do Polski. I myślę, że jednak więcej rzeczy jest tutaj przywożonych niz stąd wywożonych. Przez ten koszmarnie niski kurs dolara m. in. USA pozbędzie się całego złomu RTV, komputerowego, motoryzacyjnego. Wystarczy zerknać na Allegro. Kiedyś ogłoszeń o sprzedaży samochodów z USA było może 2-5% tego co jest teraz.

[#28] Re: eFUNZINe

@MDW, post #27

ach te ceny,przyznacie ze jesli chodzi o ceny to sa himalaje he he he,a tak powaznie na poczatku amiga byla dla ludu ;).
[#29] Re: eFUNZINe

@SzaryWilk, post #28

No co Ty? Twierdzisz że nasz wspaniały unikalny drogocenny Amigowy sprzęt nie zasługuje na takie ceny?

[#30] Re: eFUNZINe

@SzaryWilk, post #28

Akurat teraz ceny są śmieszne w porównaniu z cenami z czasów świetności Amigi. Wtedy płaciło się dwie albo trzy pensje za kartę graficzną, dźwiękową. Obudowa kosztowała jedną pensję. Taka naprawdę dopasiona Amiga to była roczna pensyjka. :) Dzisiaj zarówno sprzęt do AmigaOS4, MorphOS jak i AmigaOS3 kosztuje grosze.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem