@zyga64,
post #24
Przepraszam za drobną zmianę tematu lecz skoro mowa już o udzielaniu "pomocy Amidze 600" to ja mam pewien kłopocik.
Mianowicie, może ktoś z Was spotkał się z podobnym zjawiskiem i/lub będzie mógł coś poradzić :
Kiedy włączam moją Amigę to w 99% przypadków obraz jest albo czarno-biały albo całkowicie niebieski natomiast gdy wczytuję cokolwiek to już tylko czarno-biały. W tym miejscu nadmienię, iż korzystam z wyjścia chinch, RF nie testowałem a kabla RGB nie posiadam co by móc sprawdzić wyjście monitorowe.
Teraz najciekawsze. W zależności od gry a konkretnie od momentu w grze (np. Moonstone- intro, scena z księżycem) wystarczy namiętnie ruszać tudzież "wyjmować i wkładać" (bez skojarzeń proszę

) kabel chinch w gnieździe Video i po kilku chwilach kolor się pojawia i bez najmniejszych problemów pozostaje AŻ DO ponownego resetu komputerka! W każdym innym przypadku ta metoda nie skutkuje...
To niezwykle dziwne i szalenie niepokojące zjawisko. Nie wiem co robić i obawiam się najgorszego (problemy z układem graficznym). Dodam tylko, że wymieniłem wszystkie kondensatory elektrolityczne, niestety bez rezultatu.
Poza powyższą dolegliwością z kolorami, Amiga wydaje się pozostawać całkowicie sprawna.
Serdecznie dziękuje za wszelką pomoc.
Ostatnia modyfikacja: 29.05.2010 19:32:00