[#1] Alien breed 3d - screen'y
Witam. Już dawno temu zastanawiałem się z jakiej wersji pochodzą screen'y z tyłu pudełka od samej gry (i w niektórych starych czasopismach). Widziałem wczesną bete (aminet) oraz demo z team 17 demos (to z kingpinem) i żadna z tych wersji nie pasuje to przedstawionego obrazka!Wie ktoś może coś'ik na ten temat?!

[#2] Re: Alien breed 3d - screen'y

@deejayremix, post #1

Trafne spostrzeżenie. Dopisz do tego wątku. Znajdziesz też w nim odpowiedź dlaczego tak się dzieje.

[#3] Re: Alien breed 3d - screen'y

@deejayremix, post #1

Tez sie kiedys zastanawialem nad tym, w demo tez grałem i nie przypominam sobie podobnego levelu w pełnej wersji gry.
A jak wygląda sprawa patcha do tej gry żeby chodziła w 1*1? Gdzies kiedys czytałem i nawet screen był ale podejzewam ze nic takiego nie wyszlo...... a szkoda bo gra super i z klimatem i ta "woda"!

[#4] Re: Alien breed 3d - screen'y

@deejayremix, post #1

Czy pod Twoim podpisem widzę cytat Marka Pampucha ?

[#5] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #4

Tak dokładnie :] Mps

[#6] Re: Alien breed 3d - screen'y

@deejayremix, post #5

Pozostało coś z tej obietnicy oprócz wspomnienia ?
Wiadomo, czym dziś zajmuje się pan Marek ?

[#7] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #6

http://www.ppa.pl/artykul-Marek.Pampuch.23.listopada.2006.-3_32_992.html

[#8] Re: Alien breed 3d - screen'y

@atarens, post #3

Sporo pudelek ma przeklamania w screenach, tak samo np z wersja Cd32 Tower assault jest screen wyrenderowanego aliena ktorego w grze nie uswiadczysz. Na okladce Lost wikings CD32 tez sa screeny z wersji snes lub genesis z kolorowym paralaksowym tlem.

[#9] Re: Alien breed 3d - screen'y

@reactor, post #7

Dzięki za link do wywiadu. Smutno się go trochę czyta, tym bardziej, że pan Marek Pampuch był naprawdę KIMŚ wielkim w świecie Amigi. Żal, że nie jest już czynnym amigowcem, ale z drugiej strony trudno się dziwić. Włożył kupę kasy w uratowanie miesięcznika, a co dostał w zamian ?

[#10] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #9

Napisz mi tutaj, który z Twoich komentarzy trzyma się tematu wątku? Odpowiadać nie musisz, bo odpowiedź znam. Każdy następny post nie w temacie będzie skutkował banem.

[#11] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Koyot1222, post #8

Dokładnie... TEAM 17 leciał w kulki. Grałem w AB3DII The Killing Grounds wielokrotnie ale nigdy nie uświadczyłem tego co było z tyłu pudła.
Podobną "technikę" propagowała firma CORE ...

[#12] Re: Alien breed 3d - screen'y

@mailman, post #10

Sorry, zapomniałem się.

[#13] Re: Alien breed 3d - screen'y

@bombermax, post #11

O który screen Wam chodzi ?

http://www.player1.de/amiga/pics/alien3d21.jpg

[#14] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #13

Alien Breed 3D to jest pierwsza czesc tej gry, screen ktory wkleiles to pudelko z Alien Breed 3D2 The Killing Grounds.

[#15] Re: Alien breed 3d - screen'y

@fazior, post #14

Kolega bombermax tez wspomina o innych szotach na pudelku od AB3DII:TKG.

[#16] Re: Alien breed 3d - screen'y

@reactor, post #15

Ale generalnie piszemy w temacie 1 3d brida - szot:

[jest zakaz hotlinkowania do portalu HOL]

[#17] Re: Alien breed 3d - screen'y

@fazior, post #16

Ktoś z Was przeszedł te gry ? Ja utknąłem gdzieś w połowie pierwszej części, a co do screenów to nigdy się nie zastanawiałem nad porównaniem miejscówek z pudełka czy z recenzji do rzeczywistego stanu

[#18] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #17

pierwsza przeszedlem a drugiej juz nie bo kupiłem pegaza:)

[#19] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #17

A da się w to grać pod winuae? Pytam, bo z czasów amigowania ostała mi się tylko goła a1200 która leży sobie i czeka na lepsze czasy. ;]

[#20] Re: Alien breed 3d - screen'y

@UZi, post #19

Da się :) Obie chodzą płynnie i gra się całkiem miło. Odgłos kroków zupełnie jakby bohater szedł w lakierkach :)

[#21] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Arbuz, post #18

Wersja AB3DII-RGB działa pod MorphOSem więc możesz zagrać. U mnie na Efice jest absolutnie płynna.

[#22] Re: Alien breed 3d - screen'y

@waldiamiga, post #21

Poprawka co do AB3D2. Pod WinUae, nawet jak ustawię 68060 50mhz koprocesorem to i tak przycina.

[#23] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #22

u mnie chodził płynnie już na starym winuae (2lata temu około) na procu 040... cos zle ustawiles...

[#24] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #22

Poprawka co do AB3D2. Pod WinUae, nawet jak ustawię 68060 50mhz koprocesorem to i tak przycina.

To na czym odpalasz to WinUAE ? ;) na celeronie 200 MHz ;) . Mi bez problemu to śmiga na laptopie z athlonem 2.0 Ghz ;) Coś chyba namieszałeś w ustawieniach ;)

[#25] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Olo, post #24

Ustawiam 68060 50Mhz, koprocesor, JIT na Pentium Dual Core 1,6@2,85Ghz

[#26] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #25

Spróbuj z wyłączonym JIT

[#27] Re: Alien breed 3d - screen'y

@waldiamiga, post #21

RGB a co to za wersja?!Chyba ze miałeś na myśli RTG?

[#28] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #25

Na ile ustawiłeś cache? i czy jest ptaszek przy force settings?

[#29] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Olo, post #24

Podeśle ktoś, edukacyjnie?

[#30] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Olo, post #24

na celeronie 200 MHz

Nie bylo Celeronow 200 MHz ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem