[#31] Re: Alien breed 3d - screen'y

@deejayremix, post #27

RGB a co to za wersja?!Chyba ze miałeś na myśli RTG?

Tak, chodziło mi o wersje RTG...Literówka :)

[#32] Re: Alien breed 3d - screen'y

@waldiamiga, post #31

Niezależnie czy jest JIt czy nie, od 040 do 060 gra działa tak samo, czyli ok 20fps.
Przykładowo kiedy odpalę pierwszą część AB3D z 020 a potem w czasie gry na 040 czy 060 jest duuużo płynniej. W drugiej części też, ale już nie tak ładnie jak w jedynce

[#33] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #32

No to nie pozostaje nic innego jak ściągnąć EXEk ze strony TheCompany (wygooglaj), tam już ładnie wszystko jest bezproblemowo ustawione.

[#34] Re: Alien breed 3d - screen'y

@reactor, post #30

@OT
pierwszy Celeron to był 266Mhz szeroki uśmiech zastąpiony niedługo po tym przez 300Mhz na Slot-1. Miałem tego drugiego
@temat

śmierdzi mi tu problemami z Twoim sprzętem... ustawienia masz dobre, powinno śmigać.. Miło by było abyś zarzucił screeny z ustawień jeśli to co napisał Shoonay nie pomoże...

[#35] Re: Alien breed 3d - screen'y

@bombermax, post #34

E tam. Da się grać :) Jeszcze jedynki nie przeszedłem, więc Killing Grounds zostanie na później

Co do sprzętu, to 1GB Ram to trochę za mało dla Visty Ultimate 64bit :)

Ostatnia modyfikacja: 25.08.2010 22:19:02
[#36] Re: Alien breed 3d - screen'y

@bombermax, post #34

No jakby miał teoretycznie tego celerona około 300mhz to nie będzie śmigać tylko się ślimaczyć.
[#37] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #35

Co do sprzętu, to 1GB Ram to trochę za mało dla Visty Ultimate 64bit

Masochista jesteś czy co? :P
[#38] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #35

Problemy z prędkościa Alien Breeda 3D dopiero zaczną się na X1000.
Ponieważ w praktyce, komputer ma tylko nazwę Amiga. Nic więcej.
Po zatym "miło" ze "Amigowcy" amigują na pecetach.

Jakie to normalne. :)
[#39] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Andrzej Drozd, post #38

nie karmić trolla!
[#40] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Andrzej Drozd, post #38

Czy to próba wywołania flejma ?

[#41] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #40

Zapewne nie, bo dotyczy obrażania prawdziwej Amigi. ;)
[#42] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Kiv_Master, post #41

A tak wogóle AB3DTKG niezła giera szkoda że nie doczekała się nowych wersji na nowych Amigach.

[#43] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Kiv_Master, post #41

Nigdy bym się nie odważył obrażać prawdziwej Amigi 68k, ponieważ na tą platforme powstały takie wspaniałe gry jak Alien Breed 3D 1 i 2 (TKG).
Jedynie, conajwyżej przytoczyłem komputery PPC, z kiepsko taktowanym zegarem i kiepskim emulatorem bez JITa.
Przykro mi, rzeczywistość jest tylko jedna. Amiga tylko jedna, z lat 1989-1993.
Żaden nowy komputer z PPC (oprócz klasyków które też mają PPC), nie są Amigami. Amigami bez dodatkowych nazw dołaczonych do wyrazu Amiga.
Jeden kit czy AOS4 pracuje na Pegazosie2, Sam lub innym komputerze z PPC.

Amiga to jedna sprawa, natomiast kontynuatorzy z PPC to druga. Żaden z tych komputerów nie ma nazwy AMIGA.
[#44] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Andrzej Drozd, post #43

Źle się wyraziłeś, z lat ->1993(1994) to raczej prawdziwe Commodore, bo Twoje ukochane klasyki sprzedawali nawet po upadku Commodore (Petro Tyschenko).

PS. Pozdrawiam Rybnik, byłem tam z dzieckiem w parku dinozaurów, fajnie się ruszają i ryczą. :P

[#45] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Kiv_Master, post #44

PS. Pozdrawiam Rybnik, byłem tam z dzieckiem w parku dinozaurów, fajnie się ruszają i ryczą.

No, fajny pomysł. :)
[#46] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Andrzej Drozd, post #43

Gadasz jak potłuczony fanatyk. Ci pod Pałacem Prezydenckim myślą podobnie - tylko ich krzyż i żaden inny. Tylko oni znają prawdę i są prawdziwymi Polakami. Tak sobie myślą Ci fanatycy.
Ty też sobie możesz tak myśleć, ale to nie zmienia prostego faktu, że nową Amigą JEST X1000, ponieważ wszystko co wydarzyło się po drodze od upadku Commodore, poprzez Escom, Viscorp, Gateway, aż do Hyperionu i A-EON skutkuje powstaniem takiego, a nie innego sprzętu i systemu.
Zresztą nie Ty decydujesz co jest Amigą. Świat idzie do przodu, Amiga również powinna. Graj sobie w SuperFroga i niech los Ci sprzyja, ale tym, którzy chcą gonić świat razem z AmigąOne X1000 daj chłopie spokój.

[#47] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #46

Boże Njwyższy, krzyż w tym przypadku jest tylko dziełem szatana. :P
Nawet kościół chce go wreszcie poświęcić, ale ci bezbożnicy wolą dalej praktykować pogańskie rytuały.

Ale co ja na ten temat mogę wiedzieć, reggaeowy chrześcijanin z buddyjskimi poglądami? No nie wiem, więc się nie udzielam. To ich wewnętrzny problem. Póki nikt nie buduje obozów koncentracyjnych i nie głodzi ludzi, to niech się bawią.

Natomiast jak chcesz, to możemy pogadać o szataniźmie w grach z serii Alien Breed 3D. Pasuje Ci? Będzie na temat.

Dla mnie prawdziwa Amiga zakończyła się lub nie (Natami) na lini 68k. Popieram jeszcze dużo rzeczy które są kontynuacją Amigi, czyli AmigaOS4, MOSa i AROSa. Ale to są systemy, ponieważ komputerów już nie ma.
No to może pogadamy które z tych odgałęzień amigowych (korzystających ze spuścizny Amigi 68k), najlepiej radzą sobie z Alien Breed 3D. OK?
[#48] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Andrzej Drozd, post #47

No cóż, jeśli przetrwało by Commodore to pewnie popierałbyś Amigę x86 bo w takim kierunku zmierzało śp. Commodore i pewnie taka byłaby następna Amiga zgodna z poprzednią tylko na drodze emulacji (przypomina Ci to coś?).

[#49] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #46

Ja bym to olał.
Mała bronia z zespołu Natami zapowiedziała na awn że tym razem naprawdę Natami już będzie, że to już tuż tuż.
No i fanatycy starych amig znowu zaczęli.
W 2009 też w sierpniu mała bronia zapowiadał że w październiku 2009 to zobaczymy.
I tak jak można zobaczyć na mz od 2006 conajmniej.
A naszym się to udziela od 2008 i cały czas g... .
[#50] Re: Alien breed 3d - screen'y

@qwerty40001, post #49

Nie zauważsz tylko, że fanatyków Natami, można analogicznie porównać do fanatyków komputerów z PPC, które mają w swojej długiej nazwie także człon Amiga.
Wszystko to jest o pupe rozstrzaść. Wy sobie dalej mrzonkujcie o nowej Amidze, a my w oczekiwaniu na Natami poużywamy sobie klasyków lub WinUAE przy świetnej grze Alien Breed 3d.
[#51] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Andrzej Drozd, post #50

Czyli jednak x86 jest jak najbardziej potrzebny. OK

Do AB3D oczywiście :)

Ostatnia modyfikacja: 26.08.2010 00:46:05
[#52] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Andrzej Drozd, post #47

Właśnie - jak sam mówisz "dla Ciebie Amiga zakończyła się na lini 68k" co wcale nie oznacza, że rzeczywistość jest właśnie taka jak Twoje postrzeganie. Klasyki są fajne, ale ich czas już dawno się skończył. Dziś Amiga to niszowy undergroundowy światek, który nie przetrwa bez nowego sprzętu. Natami w ogóle w nazwie nie ma słowa Amiga, a uznajesz ten sprzęt za następcę Amigi. No sorry Kolego, ale nie tędy droga. Trochę konsekwencji w rozumowaniu. Prawa do "Amiga OS" czy "AmigaOS" jak również "AmigaONE" czy "Amiga ONE" są w posiadaniu Hyperionu i to oni kreują przyszłość Amigi, bo oni są spadkobiercami wszystkiego co zostało po Commodore, Escom bla bla bla. Dlatego Amiga One to AMIGA. Po prostu. Nie zgadzasz się z tym, Twoja sprawa. A szatanizmu czy jak to tam zwiesz w Alien Breed nie uświadczysz.
Doom to była szatanistyczna gierka, przy której Alien Breed 3D czy Killing Grounds wypada bardzo bardzo blado, dosłownie pod każdym względem.

[#53] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #52

Dobrze prawi, polać mu!!!

[#54] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Kiv_Master, post #51

Czyli jednak x86 jest jak najbardziej potrzebny.

No niestety. Każdy fanatyczny klasykowiec (Natamiowca), gdy ma awarie swojego klasyka, niestety zmuszony jest użyć peceta z WinUAE.
Gdyby UAE miał JITa na komputerach PPC, to by zmieniło postać rzeczy. Niestety aktualnie komputery z PPC nie nadają się do pełnego klasykowania na poziomie A1200/4000.
Jak tylko to się zmieni, to przeproszę i na piwo zaproszę. No i kupię sobie taki komputer. :)
[#55] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Andrzej Drozd, post #54

A kto go zmusza do tego ? Mnie nikt nie zmusza, zwyczajnie w oczekiwaniu na X1000 spokojnie korzystam sobie z WinUAE, bo jest po prostu najwygodniej. Zauważ, że nie bawię się w rozkładanie A1200, monitora, kabli, przeczesywanie stosu dyskietek, bo wszystko mam na PC. W jednym miejscu na dysku twardym. Szybko, sprawnie i wygodnie. Szkoda czasu na rozkładanie emeryta.
Podobnie będzie na X1000. Pojawi się porządny UAE, który definitywnie zakończy problem wstecznej kompatybilności z klasycznymi Amigami, a pewnie też i DosBox zostanie przeportowany - moc X1000 wystarczająca będzie do wygodnego klasykowania - i to nie tylko amigowego.
Dobra czas spać, bo rano do roboty. Trzeba sprzątnąć kilku cwaniaczków chcących zawładnąć wschodnią dzielnicą podkarpackiej metropolii

Ostatnia modyfikacja: 26.08.2010 00:57:59
[#56] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #52

Dziś Amiga to niszowy undergroundowy światek, który nie przetrwa bez nowego sprzętu.

Dzisiejsza Amiga to niszowe środowisko, bazujące na systemach AOS4, MOS i AROS. Wszystkie te systemy w pełni popieram i trzymam kciuki, bo to dodaje otuchy, że jednak żyjemy i Amiga żyje. A sprzętu nie ma i nie będzie. Nazwa Amiga sprzętu, nie oznacza jego amigowości.
Amiga 1989-1994 (jak to zostało poprawione), to SPRZĘT 68k. I na tym się wszystko zakończyło. Dzisiejsza Amiga jest bezsprzętowa i odnosi się jedynie do systemów amigowych.

Przykładem są Maki PPC, na których działa amigowy i na AmigaOS3 wzorowany system: MorphOS.
Jeżeli odmawiamy amigowości MOSowi i AROSowi, to bezkrytycznie należy także odmówić jej AOS4.

Amiga68k, to tak jakby Opel Vectra
AmigaONE, to tak jakby Opel Fiesta.

Za żadne skarby nie widzę Vectry w "nowej" Amidze. Wybacz. To nie komputer dla mnie ani prawdziwych fanatyków Vectry A (A500) Vectry B (A600), Vectry C (A1200/4000).
[#57] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Andrzej Drozd, post #54

Podobno minimac ppc 1,5 GHz i e-uae na MorphOS się nadaje.

Ostatnia modyfikacja: 26.08.2010 01:08:03
[#58] Re: Alien breed 3d - screen'y

@ede, post #57

Podobno minimac ppc z 1,5 GHz i e-uae na MorphOS się nadaje.

Nie nadaje. Bez JITa się nie nadaje. A podobno, to wiadomo co...
[#59] Re: Alien breed 3d - screen'y

@Andrzej Drozd, post #56

Jaki Opel fiesta??

[#60] Re: Alien breed 3d - screen'y

@cacodemon666, post #55

DosBox jest juz dawno przeportowany.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem