Forum » PPA
[#1] Kto chce PPA na klacie? :>
Pewnien news mnie natchnął...

W sumie od dawien dawna próbuje kupić sobie koszulinę z jakimś boingiem czy inną okołoamigową maskotką... Z rodzimych sklepów takie coś udostępnił chyba tylko efunzine. Niestety połowa z katalogu jest niedostępna, a reszta jakoś mnie nie zainteresowała. :P

I nagle w mojej pustawej głowie pojawiła się myśl. Jak super by było nosić na swoim torsie logo PPA. :]

[center][/center]

Przygotowane przez portal loga są świetnie wykonane i chyba nikt nie wstydziłby się czegoś takiego nosić. Szczególnie na błękitnej bluzie z kapturem czy koszulce dobrej jakości, a nie jakimś tam "chińczyku". :]

No to chyba tyle z marzeń. :P Skupmy się na konkretach.

Naturalnie sam nie jestem w stanie niczego zorganizować... Nawet nie wiem do końca jak się za to zabrać... Więc jedyne co mogę zaoferować to sugestie.

Z pewnością wśród nas są tacy, którzy wywalili by kasiorę na taki zacny gadżet. I sądzę, że całkiem sporo jest takich.
Jeśli chodzi o dystrybucje i w ogóle zlecenie to myślę, że można by było się dogadać z jakimś sklepem takim np jak efunzine (w końcu już coś podobnego robili). Na zachętę można np zaproponować miejsce na logo efunzine na pleckach. ;)

Ja osobiście gotów byłbym wydać z 50 zł na bluzę z kapturem i z 35 zł na koszulkę. Byle by były niezłej jakości.

Mówcie czy jesteście za pomysłem (zawsze to jakieś dane dla ew wykonawcy) i jakie macie propozycje co do projektu wdzianka oraz sposobu wyprowadzenia tego wszystkiego z fazy projektu do rzeczywistości. Mam nadzieję, że pomysł się przyjmie.

Ale by było. :]

[#2] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Kokos, post #1

Co tu duzo mowic, ja klikam "do koszyka" :):):)
[#3] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Kokos, post #1

> błękitnej bluzie

Precz z błękitnym jak już to czarny.

[#4] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Kokos, post #1

Wielki czerwony boing (powiedzmy 20x20cm) z przodu i z tyłu koszulki bialej- wypas i logo PPA na ramieniu powiedzmy. Czarna tez bym kupil, nawet chetniej. 35zł to dobra cena, chocaz przy dobrym wykonaniu nawet 45 bym zaplacil. BTW. Fajnie by wygladala czapeczka w krate boingowa:P

[#5] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Kokos, post #1

To jeśli Szanowne Władze Najzacniejszego Portalu Amigowego są zainteresowane to może zróbmy odpowiednią ankietę, aby się rozeznać kto, co i za ile? :>

[#6] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Kokos, post #5

Amiga i koszulki? To już było (choć nie w PPA)... i wielu pamięta co z tego wyszło ;)

[#7] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Kokos, post #1

Jeden z wielu sklepikow oferujacych wlasne nadruki- http://www.orfi.pl/koszulki.htm
Nadruk pełnokolorowy z pliku graficznego- 21 zł ale to na biala koszulke. Cena wedlug mnie przystepna- do tego zysk by byl dla (np.) redakcji PPA, gdyz moznaby sprzedawac za 30zł.

[#8] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@grxmrx, post #6

A mógłbyś przybliżyć problem? :> THX.

[#9] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Kokos, post #1

Kolejna Cepelia...
To od razu niech do kompletu będzą skarpetki to zamiast amiskarpetki będziemy mowić ppaskarpetki.
Kto chciał mieć takie coś to już dawno wybrał sobie amigowy obrazek, który mu odpowiada i oddał koszulkę do firmy robiącej takie nadruki a kto nie chce czegoś takiego to i tak tego nie kupi.
[#10] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@amigafan, post #9

amigafan napisał(a):

> To od razu niech do kompletu będzą skarpetki to zamiast
> amiskarpetki będziemy mowić ppaskarpetki.

Nie przesadzaj. Póki co mówimy o standardzie... czyli koszulka/bluza.

> Kto chciał mieć takie coś to już dawno wybrał sobie amigowy
> obrazek, który mu odpowiada i oddał koszulkę do firmy robiącej
> takie nadruki a kto nie chce czegoś takiego to i tak tego nie
> kupi.

Można i tak. Ale póki co sprawdzam czy nie dałoby się inaczej i czy nie ma innych zainteresowanych tematem.

[#11] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Kokos, post #1

Dlaczego myślisz, że jednym z moich marzeń jest mieć koszulkę z logo PPA? Jak bym chciał mieć jakiś nadruk na koszulce czy majtkach to byłoby to co ja chcę i tam gdzie chcę.
Nie, osobiście uważam, że to niewypał. Na pewno większe wzięcie miałyby koszulki z nadrukiem:" Prince moim księciem!" albo coś w tym stylu.

;)

[#12] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@amigafan, post #9

Precz z wrogim klasowo elementem!

[#13] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Prince, post #11

Albo Prince ma małego ptaszka.

[#14] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Kokos, post #10

No, a tak poza tym to człowiek ma takie dziwne ciągoty, że chce się identyfikować ze swoją grupą, a oficjalna koszulina/bluza tę zachciankę spełnia w 100%. :]

[#15] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Kokos, post #10

Ja też chętnie kupiłbym sobie bluzę z boingiem, morphosem i z logo PPA. Ja jestem leniwy i wybierać, dogadywac, szukac odpowiedniej firmy, itp. by mi się niechciało. Pozatym przy xx ilości bluz byłby może z jakiś 1% upustu. Jestem za, reszta inicjatywy należy do PPA. Kto ma bluzę, czapkę itd. z amigowym motywem? Ja nie mam i chcę kupić, czy ktoś jeszcze? Rozumiem, że jeżeli chętnych będzie niewielu to klops wyjdzie z tego.

[#16] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Korni, post #15

Przykładowa tabela rabatów:

Wartość brutto usługi od:
200 zł - 5%
500 zł - 10%
1000 zł - 15%
2000 zł - 20%
5000 zł - 25%

No i dlatego myślę, że odpowiednia ankieta na PPA przyda się.

[#17] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@smith, post #13

To prawdziwy potwřr! :P

[#18] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Kokos, post #1

Jako ze grafiki sa mojej produkcji, sprobuje zorientowac sie w mozliwosciach. Prawdopodobnie przy wiekszej liczbie deklaracji kupna bedzie mozliwa taka akcja :) i w sumie tez bym taka koszulke chcial :)

[#19] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Prince, post #17

Oj to lepiej uważaj żeby nie uciekł ;)

[#20] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@uran, post #18

Oby! Dlatego propnuje zarzucić ankietę na PPA - kto, co i za ile... A jesli nie wypali to cóż...

...poproszę Ciebie o logo, które nadawałoby się do fazy produkcyjnej i sam będę kombinować. :] W każdym razie zdolny jesteś. :)

[#21] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Kokos, post #20

ppa nie ma zastrzeżonego logo Gdyby miało musiałbyś zapłacić
[#22] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Kokos, post #1

Kto chce PPA na klacie?

A już myślałem że chodzi o tatuaż.
[#23] T-shirt STRIKES BACK

@uran, post #18

Uran, to co? :>

Mam propozycję... Najprościej chyba będzie jeśli skorzystam(y) z takiego serwisu jak np powielacz.pl (jeszcze sie nie zorientowałem jakiej jakości nadruki robią)...

Czy mógłbyś przygotować jakąś grafikę, która nadawałaby się na t-shirty?

Najrozsądniejsze co znalazłem to póki co...

A fajnie by było nosić coś spod Twojej ręki (o ile dobrze pamiętam to w którymś z postów tego tematu rzucałem jakieś propozzycje). :)

http://powielacz.pl/catalog/jak-przygotowac.php#przygotowanie

Dzięki wielkie! szaman

Ostatnia modyfikacja: 14.10.06 10:23
[#24] Re: T-shirt STRIKES BACK

@Kokos, post #23

ja mam juz dwie okoloamigowe koszulki z efunzine. chetnie kupilbym kolejna. fajnie gdyby byla czarna.
[#25] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Lord_10up, post #7

Co do tej strony to mały cytat !!! Nie należy przygotowywać prac w programach pakietu Microsoft Office !!!
[#26] Re: T-shirt STRIKES BACK

@Kokos, post #23

Precz z tymi czerwonymi ramionami!

[#27] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Kokos, post #1

Tak apropos koszulek naklejek itd

Na amizaduszkach będzie do rozdania parę naklejek i "prasowanek" na koszulki :

http://img223.imageshack.us/my.php?image=naklejkigi3.jpg

Więc kto chce naklejke, niech sobie na zaduszki przyjedzie :D

[#28] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Olo, post #27

A... To tylko Kraków... Spoko. Wpadne po obiadku. ;)

[#29] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@Olo, post #27

raz, dwa, trzy rezerwuje naklejke VODKA!

[#30] Re: Kto chce PPA na klacie? :>

@MikeN, post #25

dobrze M$
moze bym kupił jakby takie były ale bym wglądał jak.....

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem