[#43]
Re: Poddaję się! To już koniec czesc 2
@windziarz,
post #41
>> Amiga jako zabawa OK, ale jesli ktos upiera sie, ze toto jest >>uniwersalnym systemem, przydatnym w domu albo pracy, chyba >>postradal zmysly.
Z tym to ja się nie zgadzam. Sam używam Amigi w domu, jest, nawet nie wiesz jak, bardzo przydatna. Innego komputera po prostu nie potrzebuję.
W pracy... cóż, tu nie mogę używać Amigi, racja, co nie znaczy że nie nadawałaby się do wielu zastosowań. Softu po prostu nie ma.
Ale gdybym prowadził jakąś małą firmę, to czego mi więcej trzeba do np. rozliczeń? Czy druku materiałów (szkoleniowych np), czy bazy danych zastosowań ogólnych? Wcale nie trzeba "zmysłów postradać".... tylko wiedzieć, do czego się będzie używało tego co się ma.
Po co mi ..."programy do 3D, komunikatory, kodeki, nowe gry, emulatory, przegladarki www, kompilatory czy serwery baz danych?", skoro ja głównie korzystam z internetowych serwisów informacyjnych, piszę teksty, liczę...
że mam divxy na komputerze? a po co, lepiej kupić odtwarzacz DVD...
gry? na Amigę jest ich cała masa (starych, co nie znaczy że złych), poza tym do gier to ja osobiście wolę konsole...
Zostaje tylko >> Amiga jako zabawa OK...;) zgadzam się - to oprócz tego, ze potwornie użyteczna maszynka, również wspaniały towarzysz "zabawy" właśnie. I to jakiej! ;)