[#1] Nie nawidzê mojego classica
Nienawidzę mojej a1200!!! wymieniałem w niej już wszystko i nadal apollo1240 nie działa!!! próbowałem i moje apollo i apollo Korniego, testowałem obie karty na płycie 1d1 oraz na świeżo zakupionej 2b, na czterech dyskach twardych. I oczywiście w każdej z tych konfiguracji nie działały te apolla. I wywaliłem tyle kasy w taki złom!! muszę się męczyć z Blizzardem 1230. Co robić?? Bo chyba kupię PegazaII....
[#2] Re: Nie nawidzê mojego classica

@Bartek the Orson, post #1

Mogły tutaj, ale nie musiały, zawinić kogoś umiejętności, więc może nie zwalaj winy na sprzęt. Przecież wiedziałeś ile to kosztuje i że jest pewne ryzyko - podjąłeś je, więc nieco winy spoczywa po Twojej stronie. Powodzenia na przyszłość. Zauważ, że "goła" A1200 jest prawie niezawodna, jak więc możesz jej nienawidzić - nienawidzisz dodatkowego sprzętu i problemów z nimi związanych.
[#3] Re: Nie nawidzê mojego classica

A wywaliłeś kondensatorki? ;)

[#4] Re: Nie nawidzê mojego classica

Zapomniałeś dodać, że testowałeś Apolla na mojej płycie REv 2B i system normalnie odpalił a karta pracowała stabilnie (przynajmniej tak to wtedy wyglądało).
[#5] Re: Nie nawidzê mojego classica

@yackar, post #4

Ja mam apollo medka i pare innych rzeczy i bardzo ladnie mi sie to turla. Mialem kiedys apollo z uszkodzonym złączem ale przesadzilem z zabawami i ujaralem ami razem z Kartą:). Nigdy nie mialem problemu z Hdekami przy a 1200, po co Ci bylo testowac z 4 az:)? Raz pojawil mi sie problem z Apollo- nie moglem jej dostosowac do wspolpracy z zorroII i cv64/3d, wiec kupiłem mediatora
[#6] Re: Nie nawidzê mojego classica

Może płyta 2B jest nie teges??Do wynalazków typu Apollo najlepsze chyba będzie 1D4...A na 1D1 korni(k)a działają te Apolla?? Może masz poprostu obydwie płyty "anty apollowe":P

[#7] Re: Nie nawidzê mojego classica

Co robić?? Bo chyba kupię PegazaII....

Bardzo dobre rozwiązanie. Stabilność wzrośnie i to bardzo.
[#8] Re: Nie nawidzê mojego classica

@MinisterQ, post #3

Apollo najlepiej współpracuje właśnie z wersją płyty 1D1 - nie trzeba z niej nic wylutowywać. A i z 2B też niekoniecznie - u mnie wszystko działa i kondensatorki zostały tam gdzie były. Jednak warto (CZASAMI trzeba) płytę 2B "dostosować" do Apollo ;)

[#9] Re: Nie nawidzê mojego classica

Trzeba dyło kupić A4000 a nie A1200.
[#10] Re: Nie nawidzê mojego classica

@kmilota, post #9

Trzeba było kupić Blizzarda :)

[#11] Re: Nie nawidzê mojego classica

@Malin, post #10

Taaaaaaaa, to moze dac sobie wogole spokoj i zostac przy pc?

[#12] Re: Nie nawidzê mojego classica

@fazzz, post #11

Zostać przy pc??? JA NIGDY NIE MIAŁEM PC!!! I NIGDY NIE BĘDĘ MIEĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1.i tak wywalam ten złom (a1200)
2. Biorę pegazaII
3. Blizzardów 1240 nikt nie ma na sprzedaż-gdyby był, to bym wziął, tylko apolla ludzie opychają.

oto tabela mojej karty:

Korni 1d1 Orson 1d1 Orson 2B Vackar 2B

działa nie działa nie działa działa

jak widać karta działa u korniego i Vackara ( u korniego sprawdzaliśmy różne konfiguracje) ale u mnie nie. Testowałem kartę też bez hd, df0: i cd. wtedy działała. ale z hd już nie. z samym cd też nie. na innym zasilaczu to samo. Padam. Biorę pegazaII. Na pewno wyjdzie taniej, niż inwestować w a1200 i na pewno lepiej.

AAAAARRRGGHHHhhhh.. .. . . :(

[#13] Re: Nie nawidzê mojego classica

@Orson, post #12

A zastanawiałeś się nad Blizzardem PPC? kosztuje drożej od Apolla ale za to masz jeszcze ppc.

[#14] Re: Nie nawidzê mojego classica

@Orson, post #12

Też tak zrobiłem... A miałem Blizza 060 i medka, iGFX, i jeszcze dużo inności. Teraz już nie żałuję, choć na początku trochę tak...To był dobry ruch.,
[#15] Re: Nie nawidzê mojego classica

@Orson, post #12

a może na microA1 ci starczy? :D
[#16] Re: Nie nawidzê mojego classica

@R-Tea, post #15

mA1.....Chyba żartujesz, Peg jest najlepszy :D

[#17] Re: Nie nawidzê mojego classica

@Malin, post #16

Mam pomysła:

1. sprzedaję mojego classica na części (może ktoś chce kupić?? ogłoszenie sprzedaży na giełdzie PPA)

2. Kupuję łaptoka (laptopa-grzyba) :D zainstaluję na nim amithlona.

3. Może kiedyś kupię pegaza...

[#18] Re: Nie nawidzê mojego classica

@Lord_10up, post #13

PPC w klaysku niestety żadnym cudem nie jest. Mam PPC w swojej Amidze a i tak dziś się zacięła przy zwykłej MP3. Dlaczego? Bo MP3 odtwarza 040, jak zresztą cały OS się ślimaczy na tym archaicznym CPU. PPC nawet do AHI trudno zmusić, filmów praktycznie też nie można obejrzeć. Dobrze że obrazki pokazuje i można jeszcze pograć w jakieś 3-4 gierki. Żenada!!

OS4 gdzieś ty jest... wykorzystaj w końcu tą "pałerkę".

Ostatnia modyfikacja: 03.12.05 18:09
[#19] Re: Nie nawidzê mojego classica

@Prince, post #18

Kto wie czy nie doczekasz się szybciej OS4 na swojego PPC , niż ja na OS4 + jakiś nowy sprzęt .
[#20] Re: Nie nawidzê mojego classica

@ems, post #19

Ostatnio te "nowe" sprzęty są tak żałosne że nie warto wiele oczekiwać.
Nie mam tu na myśli A1 i Pega które ideałami nie są, ale i tak są lepsze niż jakies Dragony czy inne cuda. Jeśli chodzi o nowsze modele ww komputerów, to nawet wróble... tfu! Wrony nie kraczą o jakichś kontynuacjach...

Co ja mam dziś taki czarny nastrój?

[#21] Re: Nie nawidzê mojego classica

@Prince, post #20

hmmm a to: http://www.genesippc.com/press.php?date=20051129 ?

[#22] Re: Nie nawidzê mojego classica

@Kaczus, post #21

To raczej nie przewyższa możliwościami Pega One ;)

[#23] Re: Nie nawidzê mojego classica

@Orson, post #12

Jakiś tydzień temu widziałem samą płyte A1200 V2 za 30zł bez kości rom idealne rozwiązanie, a tą płyte A1200 byś sprzedał za podobną kwotę również bez kości.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74898412

[#24] Re: Nie nawidzę mojego classica

@Prince, post #18

To nie wiem jakim cudem ja na AmigaOS 3.9 słucham jednocześnie 3x mp3 na wolniejszej od twojego BlizzardaPPC i dźwięk się nie tnie, a i odpalam jakieś mp3 encodowane vbr. Pisałem chyba już o tym na liście Prayera2 bo ktoś tam chiał żeby zrobić wersje z mikserem mp3 to mu polecono peceta z jedynie słusznym systemem.

A na MorphOS 1.4.5 słuchałem radia na ANR 3.1 w ogg i oglądałem jednocześnie film Efika w mpeg4 na Froggerze i było idealnie u mnie na A1200 BPPC BVPPC.

[#25] Re: Nie nawidzê mojego classica

@Prince, post #22

Nadaje się na terminal sieciowy . Bezdyskowy . Co jakiś czas pojawiają się komputerki (bez sukcesu ) , jak naprzykład ten : http://www.advantagesix.co.uk/products/A9home.html
Ale poza przeglądaniem netu , do czego EFIKA miałaby służyć ? Nie bardzo widzę jakieś inne zastosowanie .
[#26] Re: Nie nawidzę mojego AHI

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #24

No właśnie, jakim cudem słuchasz jednocześnie 3xmp3? (pomijam sens tego). Jaki procesor molestujesz i jakiego softu używasz? Skoro kilka mp3, to na pewno będzie AHI. Tu też podaj wersję i ustawienia.
Zainstalowałem sobie AHI 6.0, ale nie mam trybów "Fast", które są konieczne do mojej 040/32MHz. HiFi się nie wyrabia.

Ostatnia modyfikacja: 06.12.05 13:19
[#27] Re: Nie nawidzê mojego AHI

@Prince, post #26

Po co słuchasz na AHI?? Nie ma odtwarzacza który dekoduje mp3 za pomocą PPC i odtwarza bez AHI normalnie przez Paule?? Po co mieszac 68k do dekodowania mp3

[#28] Re: Nie nawidzê mojego AHI

@Malin, post #27

Coś Ty !? Normalnie to ja AHI nie używam. Wszyscy tak chwalą, to spróbowałem się przymusić... zwłaszcza że SKOLMANnapisał, że może jednocześnie 3 mp3 słuchać...

Normalnie słucham na SongPlayerze 1.53 bez AHI. Ma najlepszą jakość dźwięku ze wszystkich playerów.

[#29] Re: Nie nawidzê mojego AHI

@Prince, post #28

Ale mp3 dekoduje przez PPC czy przez 68k?? Jak przez 68k to lepiej sie nie przyznawaj że masz PPC :)

[#30] Re: Nie nawidzê mojego AHI

@Malin, post #29

Jak będzie OS4, to może PPC się na coś przyda.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem