[#61] Re: Stypa po Macu

@Torn, post #60

68LC040/75MHz

Oj, to potrzebny bylby oscylator 150 MHz i Cooler wiekszy niz na Pentiumie...

O ile wiem to procki byly taktowane 25 MHz.
[#62] Re: Stypa po Macu

@Andrzej Drozd, post #61

Andrzej Drozd napisał(a):

> 68LC040/75MHz
>
> Oj, to potrzebny bylby oscylator 150 MHz i Cooler wiekszy niz
> na Pentiumie...
>
> O ile wiem to procki byly taktowane 25 MHz.
A może, już nie pamiętam, przecież to było 11 lat temu...
[#63] Re: To powiedz mi jeszcze

@Daclaw, post #33

Amiga jest mlodsza od ataryny i tej 8 bitowej:D i 16 tez

[#64] Re: Stypa po Macu

@Torn, post #62

cos mi sie wydaje ze apple podawalo wlasnioe czestotliwosc oscylatora a nie zegara systemowego w mac'ach. nie chce teraz szukac ale tak to chyba bylo tym bardziej ze z o60 jabluszek nie produkowano.

zreszta jak sam napisales chlodzenie na tak przetaktowana o40 musialo sporo wazyc

wikipedia podaje ze max bylo 40mhz... na amiga hardware book pisze max 33mhz. wydaje mi sie ze byly karty chyba do atari z procem o40/64mhz ale za to niebiore odpowiedzialnosci.

[#65] Re: Stypa po Macu

@jimiche, post #64

wydaje mi sie ze byly karty chyba do atari z procem o40/64mhz ale za to niebiore odpowiedzialnosci.

To jest bardzo mozliwe, a przyklad mozna wziac np. z Amigi: BlizzardPPC i Apollo. Mimo ze karty maja te same procki, to BlizzardaPPC mozna podkrecic tylko oscylatorem 80 MHz, natomiast Apollo bez problemu dziala na 97.7.

Mysle ze 040 spokojnie pojdzie z oscylatorem 128 MHz w przypadku gdy bedzie do tego przystosowana cala karta/plyta glowna i zapewnione odpowiednie chlodzenie.
[#66] Re: Stypa po Macu

@jimiche, post #64

Tak,Apple podawało częstotliwość kwarca a nie rzeczywiste taktowanie.W LC 475 był też montowany 68040LC/33Mhz,a apple podawało 66Mhz.Wiem bo z takiego kompa mam motorolke w swoich zbiorach.

Ostatnia modyfikacja: 24.03.06 22:12
[#67] Re: PODSUMOWANIE !!!

@Pan Iniemamocny, post #57

Pan Iniemamocny napisał(a):

> No z takim argumentem rzeczywiscie trudno dyskutowac hehe - co
> to znaczy wygoda wieksza niz na maku ???? W jakim sensie ?
> Czysta abstrakcja... Poza tym markowy laptop na CoreDuo za 3600
> ? hmmm...
> ...a tak przy okazji: "Apple MacBook Pro - fastest Windows XP
> notebook" ;)
>
> http://www.reghardware.co.uk/2006/03/22/mac_fastest_core_duo_laptop/

ja mysle ze to co napisales to sarkazm taki hmmmm??

bo jak tak patrze to najtanszy w polsce taki macbook to kosztuje 8199,00 ( z vat) i jakis rewelacij w nim niema... aha windowsa xp nalezy zakupic osobno :). jak chcesz sie spierac nad wydajnoscia tego to spoko ale to ja bym wolal gdybym mial 8100 wydac na tanszego laptopa. jak chce pograc to sobie kupuje x360 :).
http://www.youtube.com/watch?v=XyZQ4k7Bi-8 i wkoncu udalo sie :). microsoft pokonany:)

[#68] Re: PODSUMOWANIE !!!

@jimiche, post #67

jimiche napisał(a):

> http://www.youtube.com/watch?v=XyZQ4k7Bi-8
> i wkoncu udalo sie :). microsoft pokonany :)

hihi czas pokaże, ale nie ma co robić sobie nadziei
na natywny amigowy system, ale uae speedon

[#69] Re: PODSUMOWANIE !!!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #68

zawsze mozna na galkach analogowych pograc w swos'a na uae pod xboxem360... mozna juz co prawda na pierwszym "iksie"

[#70] Re: PODSUMOWANIE !!!

@jimiche, post #69

no właśnie tylko jedynka ma uae z jit, a o wersji
uae na powerpc z jit to jeszcze nie słyszałem

[#71] Re: PODSUMOWANIE !!!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #70

ale sama emulacja jit na ppc jest o czym dobitnie swiadczy morphos i amigaos4 :). co do uae to przy procu powyzej 2 ghz to aby stary soft normalnie chodzil to jit sie wylancza :). powaznie sempron2ghz (3400+) na winuae bez jit chodzi mniej wiecej jak moja o40/40mhz moze nawet troche szybciej. wiekszosc dem zreszta (poza nowymi tbl'ami) bez jita da sie normalnie ogladac (bez przeskakiwania klatek). Wiec sam jit przy powerce wyposażonej w 3 rdzenie taktowane z częstotliwością 3,2 GHz i 512 MB pamięci GDDR3-RAM o częstotliwości 700 MHz .... tu nie trzeba jit'a nawet :) tylko jakis soft do spowalniania ...
dlatego w sumie nedzne makowki ze swojimi intelami 64 nie maja nawet co sie pokazywac (bo o kilerach jakie beda na x360 pedzily to dlugo sie bedzie rozpowiadac). Predzej na ten sprzet powstanie macONlinux (x360) niz na imac_i64 bedzie dzialal dobrze i stabilnie winxp

Ostatnia modyfikacja: 25.03.06 19:39
[#72] Re: Stypa po Macu

@Poke, post #15

MS ma strategiczny pakiet akcji Appla i zrobi co bedzie chcial. Apple = MS.
Jak zwykle pleciesz głupoty - http://finance.yahoo.com/q/mh?s=AAPL
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem