[#31] Re: Rodzice

@Rohan, post #30

a tak apropo to Amiga 1200 jest kontabilna z Amigą 500 ?

Amiga 1200 jest bardziej kontabilna z Amigą 600 niż z Amigą 500 gdyż te dwie pierwsze Amigi potrzebują kontówki żeby zamontować w nich kartę PCMCIA. W Amidze 500 takiej karty nie zamontujesz w ogóle - nie jest ona (Amiga) zbyt kontabilna. ;)
[#32] Re: Rodzice

@R-Tea, post #31

To obudowa tower do A1200 wymaga kontówki :P Oryginalna obudowa rulez! :)

[#33] Re: Rodzice

@Rohan, post #30

Pegasosa II kupisz za jakieś 2000 PLN

[#34] Re: Rodzice

@x3nU, post #33

Wracajac do 1 posta Apropo narzekania rodzicow, ze sie siedzi na amidze i gra. To moi mieli mi pretensje ze gram nawet jak pracowałem na ami i ze czasem długo trzeba było siedziec i cos dokonczyc.... innymi słowy rodzice tak maja moze to roznica pokolen poprostu :) cod ze twoi rodzice wogle amige od pcta odrozniaja bo moi nie od kad ja wstawiłem do obudowy tower :)

A jak sie ludzie pytaj poco ci tyle komputerow to mowie ze kazdy ma swoje unikalne ultra specjalistyczne zastosowanie i jest mi niezbedny :)
[#35] Re: Rodzice

@dzordan, post #34

Ja mialem tak, ze w podstawowce kupili mi A500, potem z czasem jakis FAST, ROM 3.0 blabla..potem sprzedalem po wielu latach, byla przerwa jakas (w sensie brak Ami w domu) a potem juz z wlasnej kasy kuplem A1200 z turbo w towerze itd, marudzili, ze zajmuje miejsce:)) od kilku lat jestem na swoim i....marudzi kobieta, ze zajmuje miejsce... ..nic sie nie zmienia...

[#36] Re: Rodzice

@MrT, post #35

A ja mam super staruszków. Teraz już z nimi nie mieszkam, ale czasami chciałbym :) Maiłem 6 lat tato przywiózł mi z NIemiec C128. Potem była A600... mój pokój... jak pokój każdego fascynata elektroniki stosowanej. Godzenie funkcji pomieszczenia mieszkalnego i pracowni to ciężkie zadanie..i moi rodzice jakoś to rozumieli (no..jak dało się przejść :) Teraz jakiś 1mc temu kupiłem sobie obitą przez los Ami 1200. Będę ją reanimował jak znajdę czas. jeszcze się w domu zakupem nie chwaliłem.ale podejrzewam, że skończy się na dziwnych spojrzeniach :)

[#37] Re: Rodzice

@mosfet, post #36

Ja swoja Ami1200 kupilem po slubie i zonka narzekala ze kasa, czas, miejsce itp. Potem sprzedalem, ale po roku znow mialem podobna i troche ja rozbudowalem: 040/40 32M 3,2G CD fd1,76 Po padzie grafy przeszlem na pc ale po latach... stara milosc i znow kaska znajduje zrodlo odplywu
Cala moja kolekcja zajmowala troche miejsca, a ze zlomiarzem komputerowym jestem to w koncu w piwnicy udalo sie wygospodarowac calkiem fajne pomieszczenie (oficjalnie siedza tam dokumenty firmowe :P) w ktorym wszystkie kompy maja wlasciwe warunki i nawet humifidator dba o wilgotnosc powietrza.
Z zona teraz troche latwiej, bo nie tylko ja ale i corka siedzi na swym uskladanym przez tausia za jej kaske pc (niestety)
[#38] Re: Rodzice

@Rohan, post #1

OMG, moi rodzicę maja pretensje że kupuję Amigę.
Mimo to, że tata na pewno z chęcią by pograł na 2 graczy.
[#39] Re: Rodzice

@DanielJ., post #38

To zagroź im, że jak będą tak dalej marudzili to kupisz drugą :D
[#40] Re: Rodzice

@DanielJ., post #38

Czyżby to ten sam DanielJ. z forum c64power? :D

Wiesz.. ja mam już sporo latek i zaniedługo przeprowadzam się prawdopodobnie od rodziców, ale mimo tego, że mam pracę, więc i własne pieniądze, to jeszcze do niedawna mamka mi co chwile wałkowała, że kupiłbym sobie porządny sprzęt a nie tą Amigę. Argumenty, że na Amidze dobrze mi się pracuje, bardzo wygodnie, że na pececie to nie to - nie skutkują. Wielu rzeczy na Amidze nie zrobię, to fakt. Ale podejście mamki staram się zrozumieć, po prostu ona nie wie o co chodzi z Amigą :D. Że dlaczego Amiga :). Więc usprawiedliwiam to jej niewiedzą :). Gdyby nie rodzice, nie wiem kiedy miałbym styk z c64, a dzięki ich zakupowi miałem go już bardzo wcześnie i też się dziwią, że jak tak mogę?! Że dlaczego tych kaset i dyskietek nie chcę wyrzucić :D. Ale to ich wina, że mnie zarazili komputerami :D. Pierwszą Amigę 1200 też mi kupili. Brak konsekwencji :D.

[#41] Re: Rodzice

@BagoZonde, post #40

@ BagoZonde
Wiesz.. ja mam już sporo latek i zaniedługo przeprowadzam się prawdopodobnie od rodziców

No, teraz bracie zapomnij u upgrade'ach itp. dla Ami. Będą wyższe priorytety :D
[#42] Re: Rodzice

@R-Tea, post #41

@R-Tea
To jeszcze nic pewnego Bracie Amigowy :/. Ale na upgrade może wysupłałbym jakieś pieniądze. Na razie to nie mogę się dorobić dysku, miałem już 10GB i 40GB w przeciągu dwóch miesięcy - oba padły. Tylko Seagate kupiony jeszcze w Amigo w 2002 roku trzyma się dzielnie do dziś a kręci talerzami non stop.

[#43] Re: Rodzice

@BagoZonde, post #42

Taa, BagoZonde...
No, dzisiaj się połapałem...
Posta pisałem jeszcze w szkole...
A tu patrzę, tata sobie pogrywa na C64... xD
[#44] Re: Rodzice

@DanielJ., post #38

Zagroź, że kupisz Pegaza, to jest dopiero zuo! ;)

[#45] Re: Rodzice

@Korni, post #44

No, jasne akurat mnie będzie stać... :D (jeśli chodzi o Pegasosa...)

Ostatnia modyfikacja: 15.06.07 18:57
[#46] Re: Rodzice

@x3nU, post #33

Jedynkę spokojnie do 1000zł. Na Allegro poszedł kiedyś nawet komplet bez monitora za 600zł...

[#47] Re: Rodzice

@Korni, post #46

To ja już wolałbym zestaw A1200 z turbo, cd-rom, twardziel, ram.
Nie warto wydawać na Pegasosa ponad 600 złotych.
Mało kto go używa... A jemu to jeszcze trochę daleko do Amigi.
[#48] Re: Rodzice

@DanielJ., post #47

To, że byś wolał, to spoko przyjmuję do wiadomości- Twoje pieniądze,
Twój wybór, ale sorki pisząc takie bzdury, że Pegasosowi daleko do
amigi... Tzn czego mu brakuje z Amigi?

[#49] Re: Rodzice

@Kaczus, post #48

Jak to czego? Wspaniałej Pauli i układów AGA No i jeszcze w Pegasosie zabrakło procesora 68k!!11 Toż to skandal. Po za tym ma za dużo slotów, za szybki kontroler IDE. AGP, PCI i w ogóle .

Ostatnia modyfikacja: 15.06.07 19:32
[#50] Re: Rodzice

@Korni, post #49

Oj tam, tak mi się powiedziało...
Po prostu brakuje tego "klimatu" Amigi...
Ja nic do Pegasosa nie mam...
To że jest prawie jak Amiga, to też wiem.
[#51] Re: Rodzice

@Korni, post #49

Większość tanich kart do niego pasuje :)

[#52] Re: Rodzice

@Korni, post #49

No ja jakbym miał kupować Pegasosa, to classica bym sobie zostawił. Macie tu numer mego konta, tytułujcie przekaz: "Chęć pomocy BaguZondowi w uzbieraniu na Pega"

00 2004 2020 1111 2222 3333 4444

[#53] Re: Rodzice

@BagoZonde, post #52

Ja też sobie zostawiłem. Jak miałem 040 to nadawał się do oglądania demek, w miarę komfortowego użytkowania. Teraz z 030 to normalnie do gierek prawie tylko... W szafie mam Voodoo3 3000 i Radeona 9000, mogę okazyjnie sprzedać ;)

[#54] Re: Rodzice

@BagoZonde, post #52

BagoZonde, w jakim banku masz konto? :D
[#55] Re: Rodzice

@DanielJ., post #54

Chyba w banku PPA albo PAL (po amigowej libacji alkocholowej).

Co do Pegaza. Kolega jak widać lubi klasyka. Ja też lubię klasyka a zamiast Pegaza wolałbym kupić kilka GB ramu do PC (obecnie mam 1gb) OK

[#56] Re: Rodzice

@pwe, post #55

Klasyk to klasyk, nic go nie przebije... ;)
No, ja potrzebuję nowej karty graficznej...
[#57] Re: Rodzice

@pwe, post #55

Nie gadaaaać tylko słać pieniądze!!

No ja mocno lubiem klasika, w sumie wszystko na nim robię i jest mi z tym dobrze. Dostałem materiały w pliku doc na jutrzejszy egzamin, ale niestety tylko tekst odczytam bez grafik więc pier-totalanta to!! No dobra, mam bardzo leciwego peceta obok, ale nie używam za wiele, to dla mnie taki player nieprzenośny :), a worda nie mam do dziś zainstalowanego. Na przyszłość się poprawię a jak wzmacniać będę kompa to tylko na amigowy sposób. Tak sobie czekam czy zamieszkam z moją dziewczyną, się pracy szuka, miłości doświadcza, problemy zwalcza, a jak wypali to będę miał mocniejszego peceta (mojej luv) i taką samą Amigę (a co! przewiozę z doma pierwszym transportem), ale pewnie o upgrade'ach trzeba będzie zapomnieć bo na życie go-go wszystko :). Stąd ten numer konta, czy ja wymagam wiele? :D Tytułowi "Rodzice" tego tematu - to hasło już nie obowiązuje jeżeli o wynagrodzenie funduszu za bycie synem chodzi :).

[#58] Re: Rodzice

@BagoZonde, post #57

BagoZonde, gdyby twój papa wszedł na forum, to wysłałby pewnie trochę kaski :D (wiem, sklejam 4 po 5...)
[#59] Re: Rodzice

@DanielJ., post #58

Mój tatko nie pamięta pewnie teraz jak się włącza kompa. Kiedyś tylko był taki krejzi-tydzień, że jest 23 (więc i wieczór późny), tatko przy szachach (Battle Chess na Amigę, grał w 2d), dzieci śpiom (lub udajom), mamka w łóżku a ten w najlepsze zacina w szachy.

Sprawdzałem konto.. nikt nic nie przesłał?! Dajcie spokój, to to ma być amigowa społeczność ;). Bo przejdę na stronę Exec'a ;P.

[#60] Re: Rodzice

@BagoZonde, post #59

Tak, BagoZonde, to ma być Amigowa społeczność... :D
Większość z nas to geje... (według pana Kokosa... xD)
Musi nam starczyć na swoje zabaweczki, a co dopiero mamy innym pomagać... :P

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem