[#31] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #29

I tu zwyczajnie łżesz bo koszulki były już dawno temu.

Każdy kto wpłacił kase dostał tą koszulkę , nie, więc... A NIC okradła ludzi, proste. Co z tego że pare osób dostała, większość nie dostała. Jak już mówiłem wcześniej, u nas za takie "interesy" prokuratura ściga ;).

Czasem warto wyjrzeć poza swoje zaślepienie

Własnie, czasem warto drogi amigafanie wyjrzeć poza swoje zaślepienie i zobaczyć co się dzieje , naprawde czasem warto , spróbuj, to naprawde nie boli .

[#32] Re: Kolorowe jarmarki...

@Olo, post #31

Każdy kto wpłacił kase dostał tą koszulkę - nie

Zamówiłeś i nie dostałeś? Czy podobnie jak wcześniej piszesz NIE POPARTE NICZYM wywody, podczas gdy wszyscy zainteresowani koszulki mają.

Poza tym napisałeś "nikt nigdy nie dostał" co okazało się kłamstwem, które zostało udowodnione i teraz wiesz, że piszesz głupoty ale idziesz w zaparte byle twoje było na wierzchu, widac taka jest nie tylko lekarska natura. W sumie... jak na mosiste norma.

Ostatnia modyfikacja: 08.05.07 13:08
[#33] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #30

Nie odpowiedziales na kluczowa czesc mojego postu. Chcialbym abys sie to tego jakos ustosunokwal:

Marcik nie wzial jeszcze za sputnika ani grosza z uzbieranej sumy.
Z drugiej strony dla czego uwazasz ze nie naleza mu sie te pieniadze?
Czy masz jakiekolwiek pojecie o programowaniu ze wydajesz sad nad tym czy komus naleza sie pieniadze za jego prace?

Odwracając pytanie: dlaczego uważasz że Ainc nie należą się pieniądze za A1?
Ale o co chodzi? Przeciez ja nawet nie wspomnialem nic o Ainc ani A1. Skad wiesz ze uwazam, iz Ainc nie naleza sie pieniadze? Probowales nieudolnie przekrecic kota ogonem? Co ma tu do rzeczy Ainc i A1? Nie no, w sumie nie musisz mi na to odpowiadac bo nie ma sensu zbaczac z toru dyskusji.

Jeżeli na tej liście nie ma nikogo np. ze Szwecji albo Włoch czy też Hiszpanii to równie łatwo będziesz ferował wyroki, że wszyscy zwolennicy AOS4 z tych krajów zrobili ogólnonarodowy bojkot i nie będą używać sputnika?
Alez podstawa do tego nie jest lista uzytkownikow ktorzy wplacili na bounty! Chodzi o to ze doskonale znamy nasze polskie podworko i wiemy co sie na nim dzieje. Nic nie wspominalem o innych krajach. Chodzi mi o chamskie traktowanie Marcika przez "elite" z bloga i doskonale wiesz o tym jak oni pochodza do sputnika. Uwazam ze to wlasnie ich powinne spotkac jakies restrykcje. Wiem ze Bounty jest dobrowolne, ale nie wierze ze ktos kto wydaje 4k zl na swoje hobby nie moze dorzucic chocby 5 ojro do tego co i tak jest niezbedne do komfortowego korzystania z kompa.

Ostatnia modyfikacja: 10.05.07 17:40
[#34] Re: Kolorowe jarmarki...

@Lorak, post #33

Piszesz:
Alez podstawa do tego nie jest lista uzytkownikow ktorzy wplacili na bounty(...) przez "elite" z bloga i doskonale wiesz o tym jak oni pochodza do sputnika.
Natomiast wcześniej
Nikt z Polskich uzytkownikow os4 nie wplacil na Sputnika ani grosza. Prawdopodobie zbojkotowali oni ten program

Więc albo uważasz, że JEDYNYMI użytkownikami AOS4 w Polsce jest redakcja eXeca albo zdecydowanie przeceniasz charyzmę red. eXeca i uważasz, że to co napiszą jest bez szemrania wykonywane przez WSZYSTKICH sympatyków AOS4.
Tak czy inaczej stawiasz znak równości między:
oni zbojkotowali == wszyscy polscy użytkownicy zbojkotowali

Jeszcze raz i prościej: to co robi redakcja eXeca to ich sprawa i NIE oznacza to, że WSZYSCY użytkownicy AOS4 zbojkotowali sputnika (jak napisałeś w #24).
Takiego wniosku nie możesz też wyciągnąć przez brak polskich nazwisk na liście wpłat bo jak już pisałem brak nazwisk np. ze Szwecji nie może być interpretowany jako ogólnonarodowy bojkot.

Co do poprzedniej części to nie "odwracanie kota ogonem" a dokładna analogia.
Ilu z tych co krzyczało, że cena A1 jest za wysoka ma pojęcie o projektowaniu płyt głównych i dokładnie zna związane z tym koszta?
Założę się, że niewielu (jeżeli wogóle ktokolwiek) natomiast nie przeszkadzało im to krzyczeć, że cena jest za wysoka - i tu nikt się dziwnie nie pytał "Jakie ty masz pojęcie o kosztach zaprojektowania i wykonania w niewielkich seriach płyty głównej"
Tak samo do wyrażenia opinii co do ceny sputnika nie jest konieczna ŻADNA wiedza o programowaniu.

Przy okazji można też świetnie zbić argument co do A1, że "dało się taniej (peg)" - przeglądarki (i to lepsze) też są za darmo, więc da się taniej, a to, że na inny system i nie chcesz ich używać - tak samo ktoś nie chce używać innego komputera niż Amiga, mimo że jest tańszy.

Ostatnia modyfikacja: 11.05.07 14:02
[#35] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #34

Amigafanie. Czy moglby w koncu odpowiedziec mi JASNO I WYRAZNIE (nie stosujac zadnych analogii) na pytania ktore zadawalem juz 2 razy?

Czy masz jakiekolwiek pojecie o programowaniu ze wydajesz sad nad tym czy komus naleza sie pieniadze za jego prace?

Więc albo uważasz, że JEDYNYMI użytkownikami AOS4 w Polsce jest redakcja eXeca(...)
OK. Tak myslalem ze o tym napiszesz. Zatem skoro jestes obeznany to powiedz mi ilu jest w polsce uzytkownikow OS4 (oprocz ekypy z bloXa). Jesli pamietasz to mozesz ich podac. Nie chodzi mi o sympatykow (bo ich ta kara bezposrednio by nie dotknela). Chodzi mi konkretnie o ludzi ktorzy na codzien uzywaja OS4.

NIE oznacza to, że WSZYSCY użytkownicy AOS4 zbojkotowali sputnika
Mam nadzieje ze odpowiadajac na poprzenie pytanie sprawe sam sobie wyjasnisz. Jeszcze raz podkreslam ze chodzi mi o POLSKIE srodowisko, ktore na biezaco moge obserwowac!

dokładna analogia.
Po co podajesz mi te analogie? Ja nie krzyczalem ze cena A1 jst za niska lub za wysoka, co wiecej nie musze sie z nikim z tych "krzyczacych" zgadzac, wiec do mnie ta analogia nie trafia.

Tak samo do wyrażenia opinii co do ceny sputnika nie jest konieczna ŻADNA wiedza o programowaniu.
LOL. Doprawdy? To co w takim razie jest wyznacznikiem? Wlasne widzimisie i niechec do wszystkiego co wyszlo spod reki niebieskich? Gdybys programowal choc troche to wiedzialbys ile czasu i energii pochlania napisanie glupiego "kolka i krzyzyka" albo innego "snake" a co dopiero przeportowanie nowoczesnej aplikacji.

[#36] Re: Kolorowe jarmarki...

@Lorak, post #35

> Marcik nie wzial jeszcze za sputnika ani grosza z uzbieranej sumy.

Nie dostaniesz prostej odpowiedzi na to pytanie. Amigafan za bardzo zamotal w prowadzeniu tej dyskusji. [moderator]Wycięto fragment obrażający dyskutanta, nie przeginaj proszę![/moderator]

[#37] Re: Kolorowe jarmarki...

@_arti, post #36

Arti, ja mogę zrozumieć, że masz coś do kogoś, ale w tym poście przeginasz i bez krępacji wprost obrażasz innego czytelnika.

[#38] Re: Kolorowe jarmarki...

@_arti, post #36

[Fragment postu usunięty. Powód: obrażanie innych uczestników forum]

GDZIE JEST MODERATOR? To już kolejny post w ten weekend (poprzedni był wczoraj w dziale Amiga), który wymaga moderacji.

[#39] Re: Kolorowe jarmarki...

@SirLEO, post #37

> Arti, ja mogę zrozumieć, że masz coś do kogoś,
> ale w tym poście przeginasz i bez krępacji
> wprost obrażasz innego czytelnika.

Wybacz, nigdy nie bylem dobrym dyplomata.

[Fragment postu usunięty. Powód: obrażanie innych uczestników forum]

Alez ja nie mam ochoty z toba dyskutowac. Czytanie twoich postow to optymalna i wystarczajaca dawka humoru jak dla mnie.

Ostatnia modyfikacja: 12.05.07 14:35
[#40] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #38

Moderator jak widać zadziałał kilka dobrych minut przed Tobą, zatem co ma zrobić w przypadku Twojego tekstu? Zamilczeć nie mogłeś? W leczeniu ludzi też taki porywczy jesteś?

[#41] Re: Kolorowe jarmarki...

@Lorak, post #35

powiedz mi ilu jest w polsce uzytkownikow OS4
Śmieszne pytanie. Jak nie wiesz i tak bardzo cię to interesuje, to daj ogłoszenie, aby użytkowincy AOS4 zgłaszali się do ciebie bo chcesz sobie stworzyć jakąś czarną listę.

Jeżeli akurat ty nie znasz żadnego z użytkowników AOS4 poza redakcją eXeca to twój problem

chodzi mi o POLSKIE srodowisko, ktore na biezaco moge obserwowac
Wnioski z tej obserwacji mamy drastycznie różne

Po co podajesz mi te analogie?
Ponieważ piszesz, że nie rozumiesz prostych spraw.
Jak dla mnie widać też stronniczość - gdy krzyczano że cena A1 jest za wysoka nie zadawałeś pytań "Jakie ty masz pojęcie o kosztach zaprojektowania i wykonania w niewielkich seriach płyty głównej" - czyżby dlatego, że to krzyczeli "swoi" a nie ten zły amigafan?

Przeanalizujmy twoje pytanie:
Mowa była o wyciąganiu pieniędzy z owiec. W tym kontekscie pojawił się sputnik (czyli wyciągania na niego pieniędzy). Nie chodzi o to, że nie dostał tych pieniędzy bo ludzie już je na sputnika WYDALI (czyli ich nie mają) a one tylko czekają na zrealizowanie obietnicy.
Nie napisałem, że mu się wogóle nie należą, tylko wyraziłem opinię co do sumy.
Kontynując wątek o sumie pieniędzy. Płatność za pracę zawsze następuje w stosunku do realiów danego kraju.
Zarówno w Polsce, jak i w USA tyle samo "czasu i energii pochlania" np. przeprowadzenie operacji, tymczasem płaca jest drastycznie różna.
Tak samo pomimo, że napisanie glupiego kolka i krzyzyka pochłania tyle samo czasu i energii czy się go pisze w USA, Polsce czy Chinach to płaca za to samo również jest różna.
Dlatego się mówi, że Polska należy do krajów "taniej siły roboczej" czyli za pracę wymagającą "tyle samo czasu i energii" płaci się mniej.

[#42] Re: Kolorowe jarmarki...

@Olo, post #31

Po przyciśnięciu do muru i udowodnieniu mijania się z prawdą nabrałeś wody w usta. Ale jeszcze pociągnę ten wątek, bo publika byłaby zawiedziona gdyby się tak szybko skończył.

Odniosę się do tak głośno przytaczanych błędów A1 przez osoby nie posiadające tego komputera (w czym przodujesz)
Weźmy tak krzyczane w #21 "błędy w LAN są i to też przeszkadza".

Posłużę się tak tak lubianymi na tym portalu analogiami medycznymi (z pozdrowieniami dla wali7 ;) )
Wyobraźmy sobie, że opisano gdzieś na świecie przypadek nowotworu kości, którego jedynym objawem był ból gardła.
Jeżeli takie coś przeczyta laik, do tego jeszcze negatywnie nastawiony do służby zdrowia to gdy ktokolwiek z jego znajomych dostanie na ból gardła tylko tabletki do ssania będzie krzyczał, że dany lekarz się nie zna bo nie zlecił dokładnej diagnostyki tylko dał tabletki a to przecież może być nowotwór bo tak było napisane w zagranicznej gazecie medycznej.
Tak się natomiast składa, że TYLKO osoba siedząca w temacie (czyli lekarz) a u nas osoba posiadająca dany komputer może ocenić te rewelacje literaturowe (czyli np. wspomniany niedziałający LAN) pod kątem tego czy są one istotne i znaczące w codziennej pracy czy jedynie pozostają ciekawostką, że "ktoś kiedyś" coś takiego zauważył i opisał.
Tak się składa, że osoba posiadająca A1 twierdzi, że pomimo używania sieci na A1 nie zaobserwował u siebie tego błędu i o jego istnieniu wie tylko z doniesień literaturowych.

Kto w tym zestawieniu jest bardziej wiarygodny - osoba nie posiadająca A1, złośliwie nastawiona i jak w tym wątku udowodniłem pisząca kłamstwa czy może posiadacz tego komputera, który na codzień go używa?
Niech każdy czytelnik odpowie sobie sam ;)

Ostatnia modyfikacja: 12.05.07 15:20
[#43] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #41

>>powiedz mi ilu jest w polsce uzytkownikow OS4
>Śmieszne pytanie.

Dlaczego śmieszne? Mnie nie rozbawiło. Pytanie jak pytanie.

Ostatnia modyfikacja: 12.05.07 15:15
[#44] Re: Kolorowe jarmarki...

@SirLEO, post #40

Jak rozpoczynałem pisać posta to moderacji jeszcze nie było.
Co do porywczości to gdy mnie ktoś obraża to po prostu nie mam ochoty "nadstawiać drugiego policzka".

[#45] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #44

7 minut 2 linijki tekstu? No może.
Co jednak nie usprawiedliwia wcale Twojej odpowiedzi, oczekujesz reakcji moderatora na czyjś post, a samemu sobie pozwalasz na to samo?? Masz jakiś szacunek do siebie? Nie rozumiesz, że o to chodzi?

[#46] Re: Kolorowe jarmarki...

@SirLEO, post #45

Masz jakiś szacunek do siebie? Nie rozumiesz, że o to chodzi?

Przyznam, że nie rozumiem? O co chodzi i co ma do tego szacunek?

[#47] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #46

Jak Cię widzą tak Cię piszą... nie pozostawiasz żadnych złudzeń, a walczysz z tym jak głodny wilk. ;)

[#48] Re: Kolorowe jarmarki...

@_arti, post #39

> ale w tym poście przeginasz i bez krępacji
> wprost obrażasz innego czytelnika.

Wybacz, nigdy nie bylem dobrym dyplomata.

To raczej brak elementarnych zasad kultury i dobrego wychowania a nie dyplomacji.

[#49] Re: Kolorowe jarmarki...

@SirLEO, post #45

A tak wogóle to czy nie możnaby było dodać do postów (np. obok daty) przycisku (może być jakiś mały symbol np czerwonej kartki :) ) "Zgłoś do moderatora"?
Wtedy obraźliwy post mógłby zostać natychmiast zgłoszony co zaoszczędziłoby pracy moderatorom.

[#50] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #49

Wtedy obraźliwy post mógłby zostać natychmiast zgłoszony co zaoszczędziłoby pracy moderatorom.

Wszystko można, tylko nie ma niestety komu zrobić...
[#51] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #49

Tylko kto i kiedy ma to zrobić? Tyle rzeczy czeka w kolejce... :/
A moderator czy z takim zgłoszeniem, czy bez, i tak musi poczytać by mieć obraz sytuacji.

Oszczędźcie więc pracy moderatorowi i przystopujcie swój język. Ja Was wszystkich o to proszę, błagam! Więc jak będzie?

[#52] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #41

Ponawiam pytanie. Dlaczego pytanie o ilość użytkowników OS4 w Polsce uważasz za śmieszne? Jestem szczerze ciekawy, bo ja sam sie nad tym czasami zastanawiam (nad liczbą użytkowników) i jakoś nigdy śmiechem nie wybuchnąłem w takim momencie.

[#53] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #41

Kiedys pisales w odpowiedzi jakiegos komenta:
Fei: Jeśli ta banda oszołomów chce przeglądarki, (...) niech wyłożą pieniądze.
Amigafan: Obrażasz wszystkich użytkowników AmigaOS4.

A teraz piszesz:
Marcik w taki sam sposób wyciąga kasę od naiwnych frajerów

Teraz ty sam obrazasz osoby ktore wplacily na Bounty nazywajac ich frajerami. Zero konsekwencji, placzesz sie w tym co mowisz. Az zal sluchac.

Śmieszne pytanie. Jak nie wiesz i tak bardzo cię to interesuje, to daj ogłoszenie, aby użytkowincy AOS4 zgłaszali się do ciebie bo chcesz sobie stworzyć jakąś czarną listę. Jeżeli akurat ty nie znasz żadnego z użytkowników AOS4 poza redakcją eXeca to twój problem.

Dziwne masz poczucie humoru. Co w tym smiesznego? Nie chce tworzyc zadnej czarnej listy, widze ze znow knujesz teorie spiskowa. Pytanie jak najbardziej na miejscu. Zapewne ty znasz wszystkich, co? Moze jestes w stanie mi pomoc i wymienic chociaz kilku?

Ponieważ piszesz, że nie rozumiesz prostych spraw.
Zacytuj bom slepy.

Jak dla mnie widać też stronniczość - gdy krzyczano że cena A1 jest za wysoka nie zadawałeś pytań "Jakie ty masz pojęcie o kosztach zaprojektowania i wykonania w niewielkich seriach płyty głównej" - czyżby dlatego, że to krzyczeli "swoi" a nie ten zły amigafan?
Po pierwsze jak pojawily sie A1 to nie korzystalem nawet amigowych portali. Po drugie to nie znam sie na projektowaniu plyt glownych, wiec nie mam zadnych podstaw zeby o tym dyskutowac. Ot dla czego nie zadawalem pytan.

Pisales wczesniej:
Marcik ma jeszcze daleko do rozpoczęcia prac nad wersją dla AOS4 i każe sobie płacić ZA COŚ CZEGO NIE MA
Podam Ci ciekawy przyklad z zycia. Moi rodzice niedawno kupili nowe meble. Byly to meble "na zamowienie". Wplacili niemale pieniadze i czekali poltora miesiaca. Czy rowniez nazwiesz ich frajerami, bo zaplacili za cos co fizycznie w momencie kupowania nie istnialo? (podpowiedz: ANALOGIA).

Nie chodzi o to, że nie dostał tych pieniędzy bo ludzie już je na sputnika WYDALI (czyli ich nie mają) a one tylko czekają na zrealizowanie obietnicy.
Czy ty w ogole rozumiesz istote Bounty? Co wiecej, jesli Marcikowi nie uda sie zrobic tego portu forsa zostanie tym ludziom po prostu oddana (lub przekazana na inne projekty).

Nie napisałem, że mu się wogóle nie należą, tylko wyraziłem opinię co do sumy.
Skoro twierdzisz ze 12000 zeta to za duzo, a dobrze byloby np 3000 (powiedzmy, bo nie wiem ile uwazasz za nalezne) to chyba chodzi ci o to ze te 12000 to za duzo i mu sie owe 9000 nie nalezy, czyz nie?

Kontynując wątek o sumie pieniędzy(...)
Znowu chyba nie przeczytales dokladnie mojego pytania. Nie wiem w ogole po co to napisales, wszak to jest oczywiste i nie ma zadnego zwiazku z zadanym pytaniem. I jeszcze jedno, nawiazujac do tego co napisales o placy, to oczywiscie jasne, totez Bounty nie zaklada minimalnej kwoty. Ktos z Polski czy Czech wplaci 5 ojro natomiast Norweg czy Szwed wplaci 50. Proste. A to ze Marcik zazyczyl sobie tyle to tylko i wylacznie JEGO SPRAWA.

Mam jeszcze prosbe. Jesli prowadzimy dyskusje to jesli mozesz odpowiadaj na wszystkie poruszone kwestie, nie na te ktore Ci wygodnie odpowiedziec.

Ostatnia modyfikacja: 12.05.07 20:57
[#54] Re: Kolorowe jarmarki...

@GumBoy, post #52

Dlaczego pytanie o ilość użytkowników OS4 w Polsce uważasz za śmieszne?
Ponieważ, jeżeli kogoś interesuje ilość użytkowników A1 w Polsce to niech założy coś w rodzaju PAUbase lub stworzy temat na forum "ujawnijcie się" lub coś podobnego.
Ja znając takich użytkowników nie czuję się upoważniony do wymieniania ich, zresztą ich całkowita liczba mnie nie interesuje.

Gdybym podał o ilu użytkownikach wiem zapewne pojawiło by się jeszcze śmieszniejsze pytanie "dlaczego nic nie wpłacili?"
Jest również śmieszne ponieważ na to mógłby odpowiedzieć jedynie każdy z nich z osobna. Przyczy u każdego mogą być różne co sumarycznie zaowocowało brakiem polskich wpłat na których Lorak tworzy teorie spiskowe o ogólnonarodowym bojkocie (mimo, że kilka postów wcześniej udowodniłem irracjonalność takiego rozumowania).

Kolejne śmieszne stwierdzenie "przecież mogli wpłacić drobne 5euro" - chyba osoba to pisząca nigdy nie używała PayPal.
Nie należymy jeszcze do strefy euro i te 5euro to nie są jedyne koszty. U nas to są jeszcze koszty przewalutowania, które wychodzą ok 30PLN niezależnie jaką sumę się wpłaca. Tak więc wpłacając nabounty np 50PLN więcej kasy zarobią banki niż dojdzie do odbiorcy (będzie to niecałe 5euro).
Dla polaków jest nieopłacalne wysyłanie poprzez PayPal drobnych sum (czy to na bouty czy na zakupy), ponieważ koszty przelewu są zbyt wysokie - czyli nie opłaca się wpłacić symbolicznego 1 czy 5 euro bo traci się 50PLN (z czego na bounty dotrze tylko niewielka część) a z kolei nie każdy ma ochotę i środki wpłacać na bounty np. 50euro.

[#55] Re: Kolorowe jarmarki...

@Lorak, post #53

Lorak napisał(a):

> Mam jeszcze prosbe. Jesli prowadzimy dyskusje to jesli mozesz
> odpowiadaj na wszystkie poruszone kwestie, nie na te ktore Ci
> wygodnie odpowiedziec.

Tracisz swój czas...

[#56] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #54

Ponieważ, jeżeli kogoś interesuje ilość użytkowników A1 w Polsce to niech założy coś w rodzaju PAUbase

W kwestii formalnej, a po co druga PAUBase? Obecna posiada możliwość wprowadzania danych dotyczących komputera AmigaOne. Kwestia tylko tego komu się chce, a komu się nie chce do niej wpisać lub UAKTUALNIĆ danych.
[#57] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #54

LINK

"Opłaty nalicza się jedynie w przypadku otrzymywania płatności." I tyle w tej kwestii. Widac kto nie placil PayPalem

Ostatnia modyfikacja: 13.05.07 17:35
[#58] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #54

>>Dlaczego pytanie o ilość użytkowników OS4 w Polsce uważasz za śmieszne?
>Ponieważ, jeżeli kogoś interesuje ilość użytkowników A1 w Polsce to niech założy coś w rodzaju PAUbase lub stworzy temat na forum "ujawnijcie się" lub coś podobnego.

A wtedy to już nie będzie śmieszne, tak? Treść pytania ta sama przecież.

[#59] Re: Kolorowe jarmarki...

@amigafan, post #54

Co do paypala, to po za tym, ze jest beznadziejnie drogi to jeszcze
niebezpieczny. Wiem, że amerykanie lubią jeden klik, ale ja miast tego
wolę bezpieczeństwo.

[#60] Re: Kolorowe jarmarki...

@Kaczus, post #59

Nie rozumiem tematu. Ja spytałem Marcika o numer konta, wpłaciłem drobną sumę (w sumie to nie używam Sputnika, ale chciałem wspomóc) i tyle.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem