[#1] piep#$*^e konta mejlowe
Czy Was ostatnio tez wkurza korzystanie z kont mejlowych? Konkretnie interesuje mnie WP - przeciez oszlaec mozna!
Na wp blad 503 za cholery nie wejdiesz na poczte z www; yam cos tam kmini, lecz w rezutacie tez nie daje rady - wniosek kicha.
OP.pl podobnie co chwile problemy bledy z logowaniem - wniosek kicha.

Troche mi lyso poniewaz glowne konto mam na wp i w sumie dla mojej wygody mi zalezy na nim. Lecz ciagle takie problemy. Pisze oczywiscie o kontach free. I teraz pytanie czy ktos ma platne konto na wp i jak tam jest?

Moze macie jakies sprawdzone pkonta ozbawione w/w bugow??

Wydaje mi sie ze od kiedy tpsa wpakowala lapy w wp to sie zaczelo wszystko rypac. Zdolni sa za co se lapno to wszystko spier%&)a.

/ulzylo mi juz/ :)

[#2] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@11MASTEr, post #1

ja używam od kilku lat @tlen.pl i nie narzekam.

[#3] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@11MASTEr, post #1

@neo.pl
Z ładną domeną @amiga.pl
I nie ma o czym więcej mówić.
:)

[#4] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@11MASTEr, post #1

@gmail.com dla mnie numer 1 jak chcesz to Ci wyśle zaproszenie na wp, bo normalnie sie rejestrować nie da .

Benedykt Dziubałtowski

[#5] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@11MASTEr, post #1

WP ma takie problemy. Zwłaszcza w godzinach wczesnopołudniowych lub w czwartki i piątki w okolicy 19:00.

[#6] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@Hellena, post #2

Tlen ma problemy z dostawą poczty, o czym sie przekonali amatorzy na Efikę :( Niemniej jednak używam, bo się integruje z komunikatorem, jednak na GMaila nie ma bata OK

[#7] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@11MASTEr, post #1

Ja mam na Interii. Z Yamem pracuje bez zastrzezen, nie mozna natomiast zalogowac sie z IB2.3 (2.4 nie uzywam), ani z AWeba.
Pewnie mozna na Sputniku pod MOSem, ale nie probowalem.

Mam tez drugie konto na WP. O ile pamietam, nic nie mieszalem w Yamie, ale kiedys moglem wysylac poczte, jednak teraz nie moge. W sumie mi wszystko jedno i nawet nie sprawdzam konfiguracji, poniewaz z konta tylko zaciagam spam, aby to konto nie przepadlo. Kiedys sie przyda :)
[#8] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@Fei, post #6

hmm,mi sie nie zdarzaly takie problemy, być może nie wszyscy je mają ;) szczególnie teraz jest spoko 10Gb miejsca , pliki do 100Mb podgląd miniaturek przez przeglądarke itp.mI sie podoba ;)

[#9] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

O ile mi wiadomo obecnie nie potrzeba zaproszeń.
GMAIL RULEZ!

Ostatnia modyfikacja: 06.07.07 13:16

Ostatnia modyfikacja: 06.07.07 13:16
[#10] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@11MASTEr, post #1

1. Przestańcie dawać takei znaki w tematach, bo się gierkowy RSS wypiernicza.. :/

2. gmail jest całkiem fajny, ale nie wiem jak ami-klienty dają sobie radę z SSL.

[#11] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@Kokos, post #10

Aktualnie w mojej czołówce najlepszych kont jest yahoo.co.uk.
Od trzech lat użytkowania 0 problemów i ani jeden mail spamu.
Dobrze działa z YAMem.

WP mimo pewnych problemów, które czasem się pojawiają, jest moim zdaniem jednym z lepszych polskich darmowych kont.

Na samym tyle mojej listy klasyfikuje się Tlen (przesadnie częste awarie) i GMail (około 40 maili spamu dziennie od dnia założenia konta - bez podania komukolwiek adresu, kiepsko działa przez SMTP/POP3, moje konto bywało też niedostępne - niestabilność).
[#12] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@Mario, post #11

Hm... Jestem użytkownikiem gmaila od hooooooohooooo... i nie potwerdzam. Mocno korzystam z maila, śmigam po forach, podrzucam adres tu i tam.. Spamy owszem przychodzą, ale u mnie wszystko pięknie jest filtrowane do folderu spam. Z pop3/smtp tylko raz miałem problem. Ale okazało się, że to moblock blokuje (taki peerguardian na linuksa). Nigdy też nie spotkałem się z niestabilnością. Google to firma.

[#13] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@Kokos, post #12

Potwierdzam, sam miałem kiedyś konto na gmailu, ale musiałem mieć adres w polskiej domenie, nie pytajcie dlaczego...
[#14] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@11MASTEr, post #1

z www.poczta.wp.pl to wchodze Voyagerem.

[#15] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@11MASTEr, post #1

Racja!... kolega nie wspomniał, że od interfejsu poczty na wp można oczopląsu dostać.

polecam tlen.pl. niezawodne konto, czytelny interfejs bez wodotrysków.

[#16] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@mosfet, post #15

Ja korzystam z gmaila, pod IB 2.4 chodzi bez problemu... polecam, cały spam laduje w jednym folderze, praktycznie się tegonie zauważa :)
[#17] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@Kokos, post #12

Spamy owszem przychodzą, ale u mnie wszystko pięknie jest filtrowane do folderu spam.

No cóż. Jedni wolą zbierać spam w katalogu i korzystać z filtra, który zazwyczaj działa dobrze, ale czasem i nie przefiltruje lub przefiltruje za mocno. Inni natomiast wolą spamu nie mieć wogóle. ;)

Poza tym widzę, że każdy ma zupełnie inne doświadczenia odnośnie kont mailowych.

Ostatnia modyfikacja: 07.07.07 12:04
[#18] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@11MASTEr, post #1

Ja mam na onecie i nie mam problemów. Niestety warunkiem darmowego konta jest odbieranie reklam z onetu, ale jest ich 1 na 2-3 dni. Pobieram bez problemu pocztę przez SimpleMail i Yama. Co do przegladarek to wchodziłem na pocztę poprzez AWeba i Sputnikiem. I tu ciekawostka Safari Applowskie (wersja 1.3.2 z Osa 10,3) nie wchodzi na pocztę Możliwe, że nowa wersja z 10,4 już tego problemu nie ma.

[#19] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@11MASTEr, post #1

A o onecie chyba nikt nie wspomniał.
Osobiście używam i jest ok.
[#20] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@11MASTEr, post #1

Ja mam darmowe konto na WP i nie mam z nim problemów. Może ktoś także w tym samym czasie używa twojego konta :)
[#21] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@mosfet, post #15

Na Interii też interfejs jest przejrzysty, awarii prawie żadnych i spamu też za dużo nie ma, reasumując powodów do narzekań nie ma... OK

[#22] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@Mario, post #11

A jak masz skonfigurowany Yam? Ja probuje cos odebrac i wyslac z Yama 2.5 z yahoo.ie i nie bardzo mi to wychodzi, chociaz wpisuje tak jak jest podane na stronie yahoo.

[#23] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@sordan, post #22

Zdecydowanie gmail. Nidgy żadnego problemu z nim nie było. No i jest filtr antyspamowy.

[#24] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@jaa2, post #23

No tak wszystko fajnie, ale jak sie ma konto na yahoo od 4 lat to ciezko sie go mimo wszystko pozbyc.

[#25] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@11MASTEr, post #1

A ja nie narzekam na Interię bo ładnie działa na OWB. Gmaila można odczytać na OWB ale już wiadomości się nie skasuje (niewiem jak z wysyłaniem)

[#26] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@11MASTEr, post #1

Ja tam mam własny serwer pocztowy, bez reklam i spamu - wypas

[#27] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@jaa2, post #23

No i jest filtr antyspamowy.

Taa tylko czasami kasuje więcej niż by się chciało. Nie narzekałbym, gdyby chodziło o e-maile osób nowych (znaczy się, że ktoś pierwszy raz do mnie pisze i jego e-mail został zaliczony do spamu) można uznać to za wypadek przy pracy filtra, ale ostatnio GMail kilkakrotnie potraktował w ten sposób wiadomości od osób z którymi utrzymuję kontakt od dłuższego czasu i mam ich adresy emailowe w kontaktach! W ostatnich 4 miesiącach potraktował w ten sposób e-maile od Phibrizzo, Toniego Wilena czy od mojej siostry...

Ostatnia modyfikacja: 04.08.2009 22:03:15
[#28] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@sordan, post #22

A zauważyliście, że odpowiadacie na post sprzed dwóch lat?

[#29] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@mailman, post #28

Tak. :) Ale sezon ogórkowy jest... Wiem, bo dziś zbierałem i kisiliśmy... :D

[#30] Re: piep#$*^e konta mejlowe

@mailman, post #28

:) :D :D :D :D :D :D OK

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem