[#31] Re: Wanted...

@reactor, post #19

pod newsami o amidze czy o niedorobionym sytemie jakim jest os4 ?

[#32] Re: Wanted...

@Nightmare777, post #30

Mnie dział MorphOS w czym ma przeszkadzać? Nie jestem zainteresowany, to nie zaglądam

Dodatkowo mozna wylaczyc newsy o nim , ja tak poczynilem i jest duzo przejrzysciej :D Szkoda tylko ze nie da sie tak odlaczyc forum (chyba ze sie da tylko nie wiem jak :P )

[#33] Re: Wanted...

@rzookol, post #31

Pod newsami o Amidze One X1000 też pisał. A ta wzmianka o "niedorobionym systemie" to próba zatrollowania? Któryż to amigowy system jest "dorobiony"?

[#34] Re: Wanted...

@recedent, post #33

oczywiscie ze to nie proba zatrollowania,
krashanowi sie rozwoj os4 nie podoba to pisze o tym w komentarzach, komentarze wlasnie po to sa, do wyrazania opinii. Problemem są ludzi, ktorzy widzac negatywny komentarz nie potrafia przydyskutowac swoich racji z adwersarzem tylko lecą skarżyć na exec albo tak jak reactor oceniają krashana przez pryzmat tego, że sami nic ciekawszego w dyskusji napisac nie moga

[#35] Re: Wanted...

@rzookol, post #34

Spokojna twoja rozczochrana o moje pryzmaty... ;)

[#36] Re: Wanted...

@adater, post #20

Jeszcze jakies 4 do 5 konkretnych delikwentow usunie konta i skonczy sie trolowanie na ppa na dobre ,a nadejdzie błogi spokoj :)

[#37] Re: Wanted...

@Hellena, post #36

błogi spokój=3 posty tygodniowo

suuuper
[#38] Re: Wanted...

@Hellena, post #36

Parafazując słowa wieszcza Adama (Dziady cz. III sc. 7)

Odkąd Cacodemon wyjechał z PPA, nikt tak gustownie nie potrafi urządzić trolliady.

Ludzie nie mierzmy jedną miarą wszystkich! Każdy z nas zatrolował przynajmniej raz w życiu, ale ważne jest, czy prócz tego zrobił coś pożytecznego dla środowiska.

Ostatnio odnoszę wrażenie, (nie o Ciebie mi chodzi, piszę ogólnie) że ludzie trzymają kciuki za to żeby na PPA wybuchła jakaś wewnętrzna wojenka i żeby portal stracił na znaczeniu. Więcej luzu, doceniajmy byłą, obecną i przyszłą (może nową) pracę ludzi ze środowiska.

Ostatnia modyfikacja: 05.05.2011 08:48:15
[#39] Re: Wanted...

@Ender, post #38

portal straci na znaczeniu gdy
1.przestanie sie na nim co kolwiek dziac (artykuly,newsy,recenzje)
2.przestana tu ludzie zagladac.

generalnie ja jakos przyzwyczailem sie do PPA (chociaz jest od 2005 r ..to formula blizsza mojej osobie byla na AmiScena.org ) ale odhamilem sie i dzien zaczynam od PPA.pl a moim koledzy z pracy od Onetu :)))

pozdrawiam wszystkich tatusiow OK

[#40] Re: Wanted...

@HOŁDYS, post #39

Ja przelatuję na szybko moje ulubione strony, a PPA zostawiam sobie na deser:)
[#41] Re: Wanted...

@Andrzej Drozd, post #1

oddzielenie sie morphosa od PPA wyszlo tylko na dobre PPA nie ma juz glupowaktych komentarzy z jednej i drugiej strony

na morphos.pl nie bylem ani razu ... a z execa.pl musze konto zlikwidowac tylko nie wiem jak bo zapomanialem hasla bo tez tam sie nie logowalem ho ho o ..

tak wiec kazdy ma teraz swoje poletko na ktorym moze wylewac swoja frustracje
a moja Amige niech zostawia w spokoju OK

AMIGA RULEZ !

Ostatnia modyfikacja: 23.05.2011 10:07:35
[#42] Re: Wanted...

@HOŁDYS, post #41

morphos nie oddzilił się od PPA, to krashan się oddzielił

[#43] Re: Wanted...

@rzookol, post #42

hmm w takim razie problem byl jedno osobowy (chociaz akurat kraszana uwazam za wartosciowego faceta) chyba execowcom jego osoba przeszkadzala .. z reszta komuchy tez powinny isc sobie w p... du

to powinien byl portal o Amidze a nie jej podrobkach dla mnie na razie jest na in plus .. malo jest zygow slownych teraz

[#44] Re: Wanted...

@HOŁDYS, post #43

A wedlug mnie portal juz stracil i straci jeszcze wiecej. Amiga bez nowych "Amig" tez dlugo nie pociagnie. To nie małe atari, na ktorym co miesiac powstaje jakiś tytul. Amidze potrzebny jest napedzajacy ja motor i takim motorem były nowe systemy. Bledem jest kwestionowanie ich amigowosci. Niedlugo ogarnie nas marazm i nawet NatAmi nie pomoze.

[#45] Re: Wanted...

@frywolny_marian, post #44

nie zgadzam sie z toba ale mamy demokracje ..dla mnie te newsy o Morphosie i to ze wyszedl PUSHOVER z A500 na niego ..mogly by wogle nie wystepowac..
Morphos wogole mnie nie interesuje.. AmigaOS4.1 troche bardziej ..jest na orginalnej Amidze i to przemawia na jego kozysc..

dyskusje typu queka dziala na mojej komorce 10 razy szybciej niz na A1200 AOS4.1 ..od mosistow.. utwierdzja mnie w przekonaniu ze to to ta sama gadzina ziejaca jadem co PIS ...

a Czym mniej Pisu na PPA tym wiecej spokoju i szczescia...by zylo sie lepiej

jak sobie chca panowie wrzucac to i owszem ale ja nie mam zamiaru tego czytac na lamach PPA ze MOS jest ze zlota a AOS4.1 z fekaliow..

dla mnie oba systemy bezuzyteczne i do kitu ..przy byle jakim windowsie..
juz o darmowym linuxie nie mowie..

reasumujac super ze kazdy ma swoje poletko .. i swoj portalik ktory mnie wogole nie intersuje

Ostatnia modyfikacja: 23.05.2011 14:39:57
[#46] Re: Wanted...

@HOŁDYS, post #45

No i kogo Ty człowieku do PIS-u porównujesz? Przeczytaj swoje komenty skąd w nich tyle jadu.
[#47] Re: Wanted...

@Ender, post #46

no tak .. zapomnial wol jak cieleciem byl..
lub inaczej..regresja wsteczna wystapila u ciebie ?

w zadna awanture staralem sie nie wchodzi i nie bylem nigdy ani po stronie MOS ani po stronie AOS4.x ..chociaz panow z execa nie lubie..
jednak to co tu sie dzialo trafnie porownalem do PIS i PO

tak jak jest teraz jest dobrze .. bez podzialow

Ostatnia modyfikacja: 23.05.2011 15:07:10
[#48] Re: Wanted...

@HOŁDYS, post #45

ja nie mam OS4 na amidze, mam tylko morphosa
czy czegoś to dowodzi?

[#49] Re: Wanted...

@rzookol, post #48

oczywiscie nic...

jesli masz tylko MOSa powinienes komentowac newsy tylko dla tego systemu..

ja nie znam sie na MOSie i nie wdaje sie w wymiane ciosow..
na Aosie tez..fajnei ze rozwijaja sie te systemy jednak mnie to ziembi nie moj target.

wkurza mnie jak ktos wytyka drugiemu cos..a u siebie belki nie wiedzi.

naprawde mniej sarkastycznych komentarzy a bedzie klawo jak cholera

ps.generalnei porzadek zaczne od siebie .. jesli kogos urazilem glupim komentarzem / trollingiem to przepraszam

Ostatnia modyfikacja: 23.05.2011 15:53:30
[#50] Re: Wanted...

@HOŁDYS, post #45

@Hołdys:

AmigaOS4.1 troche bardziej ..jest na orginalnej Amidze i to przemawia na jego kozysc..

Chciałeś chyba napisać
jest na sprzęt, który banda kretynów chcących się nachapać sprzedaje za kosmiczne ceny.

To sie tyczy zarówno dopalonych/dopałek do A1200/4000, jak i nowszych AOne/SAM [ nie tyle że producenci dają złe ceny, ale firmy produkujące podzespoły ubzdurały sobie, że w ogóle mogą brać więcej, w ten sposób ograniczając dostęp do ewentualnych finalnych produktów]

Ostatnia modyfikacja: 23.05.2011 17:29:23
[#51] Re: Wanted...

@HOŁDYS, post #47

Miłego dnia.

Ostatnia modyfikacja: 23.05.2011 17:31:04
[#52] Re: Wanted...

@olahughson, post #50

To sie tyczy zarówno dopalonych/dopałek do A1200/4000, jak i nowszych AOne/SAM [ nie tyle że producenci dają złe ceny, ale firmy produkujące podzespoły ubzdurały sobie, że w ogóle mogą brać więcej, w ten sposób ograniczając dostęp do ewentualnych finalnych produktów]

ale przeciez nikt cie nie zmusza Olu do kupowania super drogiego klasyka z karta 060 za 1600 zl ...

ja wole orginal i juz .. zobacz ile kosztuje Commodore 64 + stacja dyskietek 5.25 .. a chetnych nie brakuje

Ostatnia modyfikacja: 23.05.2011 18:08:46
[#53] Re: Wanted...

@olahughson, post #50

Ręce i nogi opadają. Jak już chcesz kogoś kopnąć ola to wal po developerach co to przyspawali nowy system do PowerPC (MOSa się to nie tyczy, bo sprzęt za grosze). Niemniej takie ich zbójeckie prawo, pisać na taką architekturę na jaką mają ochotę.

A klasyka nie ruszaj, klasyk to zabytek klasy "zero" i rządzi się swoimi prawami. Zresztą jak czytam takie posty jak Twoje, to jestem dziwnie spokojny, że w zamierzchłych amigowo czasach popylał byś na jakiś ośmiu bitach z magnetofonem, a nie na Amidze. Amiga nigdy nie była sprzętem za grosze, względnie rozsądna konfiguracja nawet małej Amigi to były jednak dość konkretne pieniądze. Dopiero teraz ten sprzęt jest relatywnie tani, jak się do zarobków przyrówna rzecz jasna.

[#54] Re: Wanted...

@HOŁDYS, post #49

jesli masz tylko MOSa powinienes komentowac newsy tylko dla tego systemu..

ze co?
odmawiasz mi prawa do komentowania?
a jakbym mial 2.04 to czy moge komentowac newsy od 3.1 czy juz nie?

Juz tak jest, ze w Polsce od 89 roku mozna komentowac co sie chce jesli sie nie lamie ustalonych zasad, a co ja powinienem to ja juz sobie wiem :). Jesli cos mi sie nie podoba to to opisuje, jesli mi sie podoba to takze o tym pisze. Np. moj ostatni komentarz o oprogramowaniu na OS4, ktorego wielka sympatia nie darze byl pozytywny. Oprogramowania na a tylko namigaos raczej juz nie ma wiec nie mam co komentowac

[#55] Re: Wanted...

@rzookol, post #54

Juz tak jest, ze w Polsce od 89 roku mozna komentowac co sie chce jesli sie nie lamie ustalonych zasad

Przed 89 też tak było, jedyna różnica że zasady były inne. :P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem