"Co innego, gdy w opisie stoi - sprawne 100%, a przychodzi np. C64 w stanie agonalnym (kiedyś miałem taki przypadek)."
To po pierwsze.
A po drugie jak kupujesz sprzęt, samochód, telewizor czy telefon. To kupujesz go w ciemno? Nieważne.
Chodziło mi o to, że wydajać np 2000 zeta na X sprzęt, to chciałbym go sprawdzić czy działa, jak napisano w opisie. Nieważne jak, może to być odbiór osobisty, czy właśnie gwarancja rozruchowa na sprawdzenie tego sprzętu. Bo jak napisałeś, nie można oczekiwać cudów od wiekowego sprzętu. Wiadomo że może paść po dwóch dniach, tygodniu czy roku.
Zakupiłem ostatnio A600HD z nienaruszoną plombą. Sprzęt w opisie hmmmmmmm Rewelacja, jakby nigdy z fabryki nie wyszedł. Sprzedawca niestety nie miał opcji odbiór osobisty, więc nie miałem jak sprawdzić czy sprzęt działa. Przekonany "bzdurami wypisanymi w opisie" że sprzedawca jest w porządku, zaufałem kolejny raz i przygarnąłem przyjaciółkę. Paczuszka przyszła po paru dniach, zasilacz w kontakt. I................. mam niezłą podstawkę pod kwiatki. Oczywiście kontaktuje się ze sprzedawcą "organów martwych" i wiecie co?. "U mnie działało" nie ma zwrotu, o czym niestety w aukcji nie poinformował.
I tu właśnie jest moje meritum. Mi nie chodziło o gwarancję na sprzęt. Tylko o gwarancję na pokrycie bredni wypisywanych w opisie aukcji. Czyli, sprzęt działa na 100% to jeżeli do mnie dociera to też powinien działać na 99%, nie wliczając pecha.
I też już kupowałem setki razy i nigdy nie było z uczciwymi sprzedawcami problemów.

I jesteś może jednym z nielicznych uczciwych sprzedawców, którzy takowe czy inne usterki w opisie opisują. Tak to powinno wyglądać. A nie to co opisałem wyżej. Co niestety jest coraz większym cwaniactwem wśród sprzedawców.
Pewnie zaraz zostanę zjechany, ale co mi tam...
Miłego weekendu :D
Ostatnia aktualizacja: 05.11.2011 19:41:44 przez JaraB
Ostatnia aktualizacja: 05.11.2011 19:43:31 przez JaraB
Ostatnia aktualizacja: 05.11.2011 19:44:04 przez JaraB
Ostatnia aktualizacja: 05.11.2011 19:44:35 przez JaraB