[#31] Re: Uwaga na podbijacza ceny..

@posylus, post #30

A ja cenię sobie snajpera z dwóch powodów:

1) Wygoda. Ustawiam sobie tyle ile MAKSYMALNIE chcę zapłacić za daną rzecz i nie muszę martwić się że nie zalicytuję bo na przykład jadę samochodem / padł mi internet, ew. jestem w domu i akurat robię kupę.

2) Zero stresu. Na chłodno sobie kalkuluje ile chcę zapłacić i tyle ustawiam. Jak ktoś mnie przelicytuje - to znaczy że i tak bym nie kupił siedząc non-stop przed komputerem w czasie ostatniej godziny aukcji.
[#32] Re: Uwaga na podbijacza ceny..

@stachu100, post #31

Ja akurat lubię ten dreszczyk emocji i zawsze licytuje 3-5 sekund przed czasem ;)
[#33] Re: Uwaga na podbijacza ceny..

@stachu100, post #31

Z pozycji kupujacego Snajper jest wlasciwie idealnym narzedziem. Z pozycji sprzedajacego, niekoniecznie. Po ilosci odwolywanych aukcji widac, jak duzo ludzi peka pod naporem ofert od reki. W kalkulacji "pewny zysk" vs "loteria z ostatnich 5 sekund aukcji" wybieraja wrobla w garsci.

Tylko debil może wpaść na tak głupi pomysł. A debili nie bierzemy pod uwagę.

Ja tam biore - ich pieniadze sa tak samo dobre, jak kazde inne.
[#34] Re: Uwaga na podbijacza ceny..

@stachu100, post #31

Jak napisałem, również dlatego używam snajpera - nie zapomnę o aukcji itp. Ale wprowadzenie postulowanego przeze mnie przedłużenia aukcji nie wpłynęłoby na takie wykorzystanie snajperów, a jednocześnie zlikwidowałoby proceder "strzałów z zaskoczenia" i późniejszych odwoływania ofert przez sprzedawców, albo prawie zamierających aukcji od 1 zyla, bo sprzedawcy boją się o wynik końcowy i wprowadzają ceny minimalne.
[#35] Re: Uwaga na podbijacza ceny..

@F7sus4, post #33

Ja tam biore - ich pieniadze sa tak samo dobre, jak kazde inne.

Nie są.
Debil nie zapłaci z prostego powodu: nie ma tyle pieniędzy na ile ustawił snajpera.
[#36] Re: Uwaga na podbijacza ceny..

@F7sus4, post #28

F7sus4:

> [Snajper] Z pozycji kupujacego - miod i malina, pod warunkiem, ze dwie osoby nie wpadna na pomysl wstawienia na wyrost absurdalnej kwoty. Wygrana okupowana jest wtedy slona przeplata.
---------------------------
No niekoniecznie - ustawiasz maksymalną kwotę, jaką mógłbyś dać i sprawa załatwiona.
A jak się przegra, to trudno. Ktoś miał więcej kasy i zdarza się. A jeśli sprzedający sobie 'podbił', to sam jest sobie winien, bo mu nikt nie kupił. ;)
[#37] Re: Uwaga na podbijacza ceny..

@AdamZeku, post #1

Napisałem maila do sprzedającego i taka otrzymałem odp:

"o co chodzi? został Pan kiedys oszukany? ja kupiłem amige w komisie i działa świetnie

pozdrawiam Bogdan"

buahahaha.. co za dziewczyna..

Trans Bogdan.. heh, a odnośniki na YT na kobiece konto( z nią kiedyś się dogadywałem)..
[#38] Re: Uwaga na podbijacza ceny..

@stachu100, post #35

Trudno wyprowadzac jakies algorytmy na tym polu. Zdarzalo sie, ze rezygnowali ludzie z losowych przyczyn przy blahych kwotach, podczas gdy Ci ktorzy wylicytowali za absurdalne - placili bez mrugniecia okiem, w pelni szczescia i z cieknaca slina. Ostatecznie, mysle ze od "snajperow" wiecej zamieszania robia jednak "znikajace" aukcje.
[#39] Re: Uwaga na podbijacza ceny..

@YERZMYEY/HOOY-PROGRAM, post #36

Owszem i nie widze w jaki sposob Twoja wypowiedz mialaby przeczyc temu, co napisalem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem