@*y, post #60
No sprawdziłem i nie widzę tych dwóch najnowszych wersji systemów NG, które można odpalić na klasyku. Pomóż bracie.
@michal_zukowski, post #33
Najdziwniejsze, że coraz więcej neoklasykowców czuje realną nienawiść do systemów NG.
@MDW, post #31
Dlaczego społeczność amigowa jest tak kłótliwa, porąbana i odpychająca? Przecież nikt im nie zabiera tch Blitterów i Pauli. Niech sobie dziubią w tych swoich assemblerach i Amosach. Użytkownikom NG to zwisa zupełnie. Ja już nawet nie chcę nikomu, zabierać nazwy "Amiga". Udławcie się tą swoją nazwą, Copperem i dalej zgrywajcie wielkich Amigowców siedząc na tych swoich pecetach z Windowsem (podstawowy atrybut dzisiejszego Classicowca).Zauważ jednak, że sam robisz dokładnie to, co zarzucasz społeczności. Powyższy akapit napisałeś w sposób kłótliwy i odpychający. Po co? Więc może również niektórzy użytkownicy NG są kłótliwi i odpychający, nie tylko klasykowcy. Ja może lubię sobie popykać cyferkami w rejestry Coppera i nie bardzo widzę, dlaczego miałbym się nim dławić. A co do peceta z Windowsem... kto nie używał, niech pierwszy rzuci kamieniem. Tylko proszę mi tu nie wyjeżdżać z „a ja używam Apple i OS X”, bo to niewielka w tej sytuacji różnica.
@morph123, post #61
@selur, post #62
@*y, post #67
@*y, post #69
Nie, nie jest mi źle. Źle mi się robi gdy administracja kastruje wątki w których pojawia się temat C64.
@*y, post #73
@*y, post #69
Źle mi się robi gdy administracja kastruje wątki w których pojawia się temat C64.
@*y, post #75
Najnowsze wersje systemów NG nie banglają na klasycznych Amigach -kropka-
@Michciu, post #65
@*y, post #69
Źle mi się robi gdy administracja kastruje wątki w których pojawia się temat C64.I słusznie że kastruje. Tak robią moderatorzy na każdym forum tematycznym. Nie chciałbym tu mieć za dwa tygodnie działu dla miłośników brydża sportowego czy dla fanów kajakarstwa rzecznego... Zabawa w trolling, którą tu uprawiasz, też bawi innych do jakiegoś momentu. Chociaż, kto wie, wątek o definicji Amigi miał chyba z 1200 postów.
@Krashan, post #80
@*y, post #83
Tam również wpuszczamy osobników ze sprzętem NG i ich nie bijemy. Sprawdzone przez kilku odważnych.
@*y, post #83
postuluję przenosiny tematów tyczących NG do odpowiedniego działu. Ten dział nazywa się HydePark.
Chętnych do bezpośredniej konfrontacji stanowisk zapraszam na SACP już w najbliższą sobotę. Tam również wpuszczamy osobników ze sprzętem NG i ich nie bijemy. Sprawdzone przez kilku odważnych.
@*y, post #17
Cytuję, bo Wy się boicie:
"Nie ograniczamy się do żadnego z rozwiązań, które zawiera się w tematyce komputera Amiga."
Żadne NG nie dotyczy komputera Amiga. NG nie jest Amigą i na razie nie ma widoków, że kiedyś zostanie. Skoro tematyka NG nie dotyczy komputera Amiga, to co robi na tym forum
@jubi, post #87
@jubi, post #87
@OSH, post #89