[#361] Re: Uwaga !! cwaniaczek od "amigowych boksow" na allegro powrocil.

@QkiZ, post #359

Masz rację, spojrzałem na aukcje z komentarzy wyżej, a nie na ten komentarz na który odpowiadales. 😉��

Ostatnia aktualizacja: 20.11.2025 10:58:05 przez AdamZeku
[#362] Re: Uwaga !! cwaniaczek od "amigowych boksow" na allegro powrocil.

@Rewak88, post #344

Ja sobie sam takie piraty zrobilem. (Ktos przygotowal takie obrazki do wydrukowania do dosc duzej iloaci gier na Amige i dal do pobrania). W latach 90 zawsze mnie denerwowały pobazgrane dyskietk i no ale takie były czasy. Oryginaly też byly brzydkie - zazwyczaj nadrukowany napis.
3
[#363] Re: Uwaga !! cwaniaczek od "amigowych boksow" na allegro powrocil.

@marggines, post #362

Chyba mówisz o "oryginałach" od IPS albo Giełdowych oryginałach
[#364] Re: Uwaga !! cwaniaczek od "amigowych boksow" na allegro powrocil.

@Rewak88, post #349

Piracowali czy też nie ,każdy kopiował , proszę spojrzeć wstecz lata 90 i przypomnieć sobie ile było sklepów gdzie Kowalski..Nowak lub np ja mógłby wejść do sklepu i kupić za normalne pieniądze które nie byłyby obciążeniem dla budżetu domowego gdzie za wypłatę trzeba było zapłacić czynsz rachunki itp jestem z polic kolo szczecina w którym był sklep Admirał w którym kupowałem hardware i było coś z softu, jsk chciałem mieć legalnego Magellana Opusa Marcin Orłowski kupił mi w Berlinie , opisuję to bo jesli sklepy z softem by były to kazdy by chcial miec orginał ( kiedyś na giełdzie warszawskiej kupiłem sobie dwie gry ..pudełka instrukcje...) druga sprawa to moralności firm w którym poście opisałem miałem win XP padł mi dysk CD napisałem do nich gdzie mogę wymienić na nowy ,, zero opowiedzi , znalazł się frajer kupił orinal a że padł mu nośnik jego problem
2
[#365] Re: Uwaga !! cwaniaczek od "amigowych boksow" na allegro powrocil.

@Hubez, post #363

Miałem kilka oryginałów i zgadzam się z Marginesem.
Taki np Kajko i Kokosz kupiony w sklepie w pudełku z instrukcja no mial po prostu nadrukowany napis na dyskietkach.
[#366] Re: Uwaga !! cwaniaczek od "amigowych boksow" na allegro powrocil.

@Biegu86, post #365

Ja sobie czasami tworzyłem etykietki w czasach gdy mało kto miał drukarkę. Nie byłem jedyny, bo w kolekcji zdobytych dyskietek znalazłem to

Mam gdzieś nawet papier A4 z nacięciami na etykiety. Wystarczy tylko nadrukować. Nie trzeba wycinać i będzie prawie jak fabrycznie z zaokrąglonymi rogami.

Chyba firmy Herma nr katalogowy 4355. 70mm x 67.7mm

Opcja boxa w VHS mi się nawet podoba. Chciałem sobie kiedyś takie zrobić, ale na razie staram się ograniczać gracenie i zbieractwo bo skończę tak

4
[#367] Re: Uwaga !! cwaniaczek od "amigowych boksow" na allegro powrocil.

@Bilbo2, post #364

druga sprawa to moralności firm w którym poście opisałem miałem win XP padł mi dysk CD napisałem do nich gdzie mogę wymienić na nowy ,, zero opowiedz

Nośnik nie jest najważniejszy a klucz licencyjny. Mogłeś wziąć nawet pirata i z niego zainstalować system, a potem wpisać swój klucz licencyjny.
Ale fakt, M$ to k***y
[#368] Re: Uwaga !! cwaniaczek od "amigowych boksow" na allegro powrocil.

@snifferman, post #366

No Co by nie mówic jako ze mam słaby wzrok to ja tu widzę oryginał.szeroki uśmiech Nie ma lipy kredka porządna nie jakas tam woskowa.Nawet numer seryjny jest.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem