[#12]
Re: Amiga 1200 + KS Hyperion 3.1.4 - nie działa mi poprawnie Tools Daemon
@AmiClassic,
post #10
Więc tak:
sprawdziłem te pliki od ciebie i mam identyczne. Objawy tych spaczowanych są takie:
uruchamiam wb - wszystko się ładuje ale jak załaduje TD to myśli z 12-15 sekund nad tym czymś i niby działa ale to nie jest to - system jest jakiś cały zmulony - widać to jak robię coś innego na filemasterze czy otwieram ikonki to wolniej się one pokazują niż bez TD.
Na starym nie paczowanym TD tak nie ma - tyle że nie da się na starym odpalić z menu programów (trzeba najpierw odpalić z menu ToolPrefs (to się akurat odpala normalnie) później zapisać lub nawet Cancel dać i później wszystko już śmiga jak powinno w TD. (to ciekawe ogólnie). I wszystko to co tu napisałem jest bez użycia Magic Menu i bez niczego innego w WBstartup'ie. Będe musiał coś wymyślić z tym ładowaniem toolprefs i >nil:
Chyba dam go do wbstartup tylko jakoś bede musiał go ukryć żeby nie wyskakiwał. Abo może dam do user-startup lub w samą linię startup-sequences pomiędzy loadwb a endcli z dopiskiem >NIL: (to chyba będzie najlepsza metoda na stary TD 2.1a bez paczowania bo WB najlepiej na tym śmiga - nic nie spowalnia.
I jeszcze jedna rzecz mnie intryguje.
Ten KickStart 3.1.4 Hyperiona ma wbudowaną biblotekę workbench.library w celu takim że jak coś odpalamy z dyskietki to nie woła o workbench.library.
Za pierwszym włączeniem Amigi na tzw. sucho tylko same ENV+ T assygnacje i loadwb to mam tyle ramu:
https://ibb.co/DMzkfHx ram po pierwszym włączeniu amigi
https://ibb.co/sqPzzXR ram to samo ale po resecie
Czyżby workbench.library był ładowany jakoś przez modyfikację KS Hyperiona do ramu po pierwszym odpaleniu amigi?
W Startup-Sequences wszystkie IF z LoadModule mam wykasowane żeby nic nie ładowało przez LoadModule do ramu - i dalej się to ładuje i zabiera ram : /
Kurde ale kombinacje żeby oszczędzić ramu - to jest aż 200kb, a mam tylko 4 mb fastu i potrzebuje mieć blisko 6mb ramu z chipem, bo nie mogę odpalić kilku rzeczy jak wcześniej odpalałem na ks 3.1.
Ostatnia aktualizacja: 01.01.2021 13:42:03 przez KoFi