Jak dla mnie robienie burzy w szklance wody. Sam kupiłem (znany portal aukcyjny), również dłużej czekałem, mam. Kontakt nigdy się nie urwał, wszystko wyjaśnione w spokojnej atmosferze.
Wiadomo, większość chciałaby na już ale w życiu (część z nas ma go sporo za sobą) jest jak jest.
Przez wszystkie lata nauczyłem się jednego. Jeśli chodzi o większe zakupy, zawsze po wpłaceniu pieniędzy na konto sprzedającego kontaktuję się z nim telefonicznie żeby potwierdził deklarowany termin dostawy/poinformował o czasowej obsuwie nawet jeśli na stronie nie ma takiej informacji.
W ten sposób uniknąłem wielu nerwów i zbędnych siwych włosów.
Ostatnia aktualizacja: 25.06.2025 12:15:56 przez betonumysłowy
A nie lepiej przed zakupem się skontaktować zamiast po wpłaceniu?
Ja w przypadku Allegro i większych zakupów lub gdy są jakiekolwiek obawy o rzetelność/terminowość lub możliwość uszkodzenia przedmiotu w transporcie, dopłacam do przesyłki pobraniowej To bardziej motywuje do wysyłki, a w dodatku jakby było coś wyraźnie nie tak z opakowaniem, nie odbieram, nie płacę i po temacie zamiast się użerać.
Ostatnia aktualizacja: 25.06.2025 13:05:26 przez Jacques
Na Allegro kupuję w dużych sklepach/u sprawdzonych sprzedawców którzy zazwyczaj mają towar w magazynie.
Gdy okazuje się inaczej to po prostu anuluję wpłatę (najczęściej kolejnego dnia wraca na moje konto)/dogaduję się na wydłużony termin realizacji.
Przesyłek pobraniowych nie uznaję. Jeśli zachodzi opcja czegoś naprawdę delikatnego lub wiekowego najczęściej umawiam się na odbiór osobisty z gotówką do ręki po sprawdzeniu przedmiotu.
Jest możliwy jak najbardziej ale preferuję kontakt mailowy/forumowy/discordowy. Pracuję na etacie i mam pacjentów więc jestem często niedostępny na telefonie. Sklep jest drugą i raczej hobbystyczną działalnością co nie znaczy że traktuję go po macoszemu. Oprócz tego działam nadal w lokalnych sieciach przewodowych i radiowych, monitoringu, pilnuję serwerowni, jestem wiejskim rolnikiem i potrójnym ojcem. Mimo tego 94-98% przesyłek które ja realizuję wysyłam do 24h od chwili zamówienia łącznie z sobotami i niedzielami/świętami.
Ogólnie to proponuję zamknąć ten dziwaczny wątek. Panowie architect i jego klient dogadali się, a teraz to jakieś gorzkie żale wychodzą i dyskusja powoli zaczyna zyskiwać potencjał niezłego flamewar, na dodatek bardzo szkodliwego dla naszego środowiska (bo dotyczy osób aktywnie działających).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.