[#1] Amigowcy mnie okradli...
Mija właśnie 30 lat jak wysłałem do naprawy Amigę 4000t do firmy Amigo i nigdy już do mnie nie wróciła...
[#2] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Shredder, post #1

masakra, współczuję...
[#3] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Shredder, post #1

Bartoszyce?
[#4] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Shredder, post #1

Do dziś pamiętam, że na stronie mieli napisane, że w przypadku grubszych napraw Amigi wysyłają do Niemiec.

Tak, firma z Bartoszyc.
[#5] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Shredder, post #1

Może jeszcze robią. Głowa do góry.
A może to byli atarowcy?
3
[#6] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Shredder, post #1

Ja ~5 lat temu wysłałam do muzeum w Katowicach Amigę 1200 do naprawy. Ani muzem ani Amigi.
1
[#7] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Shredder, post #1

Za jaja wieszać i napierdalac ile wejdzie
7
[#8] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Shredder, post #1

już Ci chyba kiedyś pisałem, że mieli poważny wypadek samochodowy, tak mi kobieta powiedziała przez telefon i to był koniec działalność firmy ponad 20 lat temu
[#9] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Kitech, post #3

4
[#10] Re: Amigowcy mnie okradli...

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #8

Właściciel miał zdaje się na imię Radek. Też miałem z nim niezłe przeboje. link
Był jeszcze mgr inż. z Gdańska, który mi pałerkę naprawiał ze trzy lata (okolice 2008 roku). Wreszcie ktoś mu zagroził policją i inż. oddał wszystkim przetrzymywane fanty.
[#11] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Kitech, post #10

Ten Pan z Gdańska to Robert Tchórzewski z firmy Animart.
[#12] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Hubez, post #11

Wiem, ale po co podawać nazwiska i narażać się na oskarżenie o zniesławienie!
2
[#13] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Kitech, post #12

Zbiorczo.
Po tylu latach?
Panowie i pani, zastanawiam się, czy się żalicie, czy też chwalicie.
Teraz wywlekacie brudy?
Dla mnie EOT.

Ostatnia aktualizacja: 05.08.2026 22:21:14 przez Gandalf
3
[#14] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Kitech, post #12

https://www.ppa.pl/forum/pregierz/11610/ludzie-oszukani-przez-animart
2
[#15] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Shredder, post #1

Napisz cos więcej. Co było z towerką nie tak?
[#16] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Gandalf, post #13

Haha to którego z opisanych masz w znajomych? szeroki uśmiech Nie ma tak lekko, niech odbudują dobre imię. Dziękuję Kolegom za podanie z kim nie robić interesów OK

Ostatnia aktualizacja: 06.08.2026 06:40:58 przez -tbn-
4
[#17] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Katarzyna, post #6

Z muzeum w Katowicach to masakra jest, bo główny prowadzący zmarł na raka, a cały sprzęt jest podobno obecnie w Krakowie w Muzeum Techniki, ale czy i kiedy bedzie wystawa nie wiem.

Ostatnia aktualizacja: 06.08.2026 07:57:37 przez zbrożo
[#18] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Kitech, post #10

Wysłałem Mu raz do naprawy coś (Scandoubler Scandex - ułamane przewody na kablu).

To było w okolicy 2007 roku. Oczywiście nie naprawił, zwrot był bardzo ciężki, trwał kilka miesięcy.

Dodatkowo zażyczył sobie pieniędzy za to, że patrzył, próbował naprawić (w co wątpię) etc.

Później Scandoubler trafił do znanego człowieka z Bielska - Białej który oszukał masę osób - pobrał sprzęt do naprawy i już nie go nie zwrócił. Przy okazji sam przepadł jak kamfora.
2
[#19] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Shredder, post #1

mnie okradli w inny sposob, wyslalem im powerpc, ktora sie zawieszala (na poczatku rzadko, a pozniej praktycznie przestala dzialac). wpeirw byla w elbox - olali temat, pozniej w amigo - odeslali twierdzac, ze nie do naprawy. sprzedalem ja pozniej na allegro za 50zl, na drugi dzien jak karta doszla do szczesliwego nabywcy dostalem email, ze juz sobie naprawil i czy nie mam brakujacego radiatora (to musiala byc mega p******a)

no ale coz, to byly czasy glupoty i wyprzedawania wszystkiego...

Ostatnia aktualizacja: 06.08.2026 08:30:43 przez juen
3
[#20] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Shredder, post #1

Powinien być na forum dział "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" Ja bym chciał wiedzieć gdzie aktualnie znajduje się moja A500 którą sprzedałem kiedyś na allegro. Zawsze patrzę po aukcjach/ogłoszeniach czy aby ktoś jej nie sprzedaje, poznałbym ją bo miała pewną przeróbkę
[#21] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Madman, post #20

Zróbcie gablotę jak w filmie Barei "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz", nawet tytuł filmu pasuje z dopiskiem " tym serwisantom sprzętu nie wysyłamy". Mistrzu Bajera brakuje nam Pana tutaj i teraz. niewinny
3
[#22] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Madman, post #20

Też szukam mojej A600 sprzedanej w liceum w 95r. Bardzo charakterystyczna z nietypowym enterem.
[#23] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Bociek78, post #22

Też szukałem swojej A600. Niestety bez skutecznie. Na otarcie łez kupiłem 3 inne egzemplarze. Trochę pomogło.

Ten temat trochę za późno rozpoczęty, bo po 30 latach to już nawet poważniejsze przewinienia się przedawniają.
1
[#24] Re: Amigowcy mnie okradli...

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #8

To sprzęt się odsyła, choć nie naprawiony. Chyba wszyscy w tych Bartoszycach nie zginęli w tym wypadku?
1
[#25] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Shredder, post #24

Mnie nie okradli amigiwcy ale ktoś buchnął mi z garażu w bloku karton po A1200 z samą obudową + zasilaczem. Nie wiedział, że tam nie było bebechów. Reszta była szczęśliwie w domu w Towerku, którego postanowiłem upgradować (zsukcesem do dziś, Medek i te sprawy).
Oczywiście było to po części moją głupotą, bo dopuki całość była obwinięta czarnym stretchem, to nikt przez 10 lat się nie interesował pudłem. Jak tylko rozpakowałem żeby zobaczyć co tam jeszcze mogę przełożyć i odniosłem do garażu bez owinięcia ponownie, to po paru dniach się karton rozpłynął.
Może ktoś kojarzy ze znanych portali ogłoszenie o skorupie z zasilaczem w oryginalnym kartonie? Wiem, fantazjuję 😜
1
[#26] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Amra, post #25

Czy w bloku, w pobliżu mieszka/ł jakiś atarowiec?
[#27] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Amra, post #25

A to było w obecnych czasach, czy 90s ? :P
1
[#28] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Shredder, post #24

Nie interesowały mnie szczegóły, wtedy chciałem coś kupić.
[#29] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Hubez, post #27

Z ponad rok temu, złodziejski naród.
[#30] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Amra, post #29

Niektórzy chcieli multikulti.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem