[#31] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Amra, post #29

Znam gorsze.
złodziejski naród
1
[#32] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Hubez, post #11

Znam oczywiście, nie podejrzewam złych intencji.

Typow mindset polskiego serwisanta od elektroniki: przyjmować zlecenia jak leci bez żadnej ewidencji i zwałować na hałdzie po środku kanciapy. Wyciągać coś z tej stryrty dopiero wtedy, gdy skarbówka dyszy w kark albo nie ma na bułkę.

Twoim zadaniem jest sprawić, by Twój sprzęt został wyciągnięty jako pierwszy (trzeba paluchem pokazać "o, to moje"), a potem siąść okrakiem i kopać po bokach. Inaczej nie ma szans.

Tak przez lata wyglądała moja współpraca z innym trójmiejskim serwisantem od Amig. Przy zachowaniu powyższego trybu - pełnia satysfakcja.

Ostatnia aktualizacja: 07.08.2026 07:35:40 przez Daclaw
1
[#33] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Daclaw, post #32

Ja z usług firmy AnimArt byłem kompletnie niezadowolony, i z tego co widzę nie byłem jedyny.

1. Sprzęt nie naprawiony (ułamane było kilka przewodów i nie wiadomo było gdzie mają być przylutowane)
2. Pobrane pieniądze "za próbę naprawy"
3. Problem ze zwrotem, a to choroba, a to brak czasu etc.
[#34] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Bociek78, post #31

4
[#35] Re: Amigowcy mnie okradli...

@juen, post #19

@ juen
mnie okradli w inny sposob, wyslalem im powerpc, ktora sie zawieszala (na poczatku rzadko, a pozniej praktycznie przestala dzialac). wpeirw byla w elbox - olali temat, pozniej w amigo - odeslali twierdzac, ze nie do naprawy. sprzedalem ja pozniej na allegro za 50zl, na drugi dzien jak karta doszla do szczesliwego nabywcy dostalem email, ze juz sobie naprawil i czy nie mam brakujacego radiatora (to musiala byc mega p******a)

Wygląda na to, że naprawił sam. Warto byłoby zapisać kontakt do takiego fachury. I to bez ironii jest.
[#36] Re: Amigowcy mnie okradli...

@R-Tea, post #35

Zaczęliście o awariach i niesolidnych postaciach no i kurde jest.... Amiga mi się wczoraj zepsuła i teraz musze znaleźć kogoś kto mi ją podrutuje. Kto tu na forum umie w a4000? Najlepiej okolice trójmiasta ale jak widze opowieści o przygodach z trójmiastem to włosy dęba stają.
[#37] Re: Amigowcy mnie okradli...

@arturB, post #36

Ja co prawda z dolnośląskiego ale poratować mogę.
[#38] Re: Amigowcy mnie okradli...

@arturB, post #36

a) Najlepiej okolice trójmiasta ale jak widze opowieści o przygodach z trójmiastem to włosy dęba stają

Myślę, że od roku 1996 sytuacja w Trójmieście mogła ulec zmianie;)
[#39] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Splavinho, post #38

Ja "naprawiałem" w 2007 , czyli ponad dekadę po 1996.
[#40] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Hubez, post #39

To nadal prawie 20 lat temu. Ja naprawiałem kilka razy w latach 2016-2022. Wszystkie naprawione, w super stanie, wszystkie wróciły, terminy bardzo dobre.

Rozumiem stare problemy, ale zachowajmy jednak jakiś dystans oceniając Trójmiasto przez pryzmat wydarzeń sprzed 20 czy 30 lat. W 1991 jak miałem 13 lat i wychodziłem z Żaka, to zostałem otoczony przez dwóch wyrostków i zabrali mi dwie kasety do C64. Ale wydaje mi się, że dzisiaj już nie napadają i nie kradną kaset.

Ostatnia aktualizacja: 07.08.2026 15:32:50 przez Splavinho
[#41] Re: Amigowcy mnie okradli...

@Splavinho, post #40

No dobra, słusznie. Więc kto w trojmiescie ma kompetencje do naprawy Amigi i nie kradnie kaset ? _alt mam Cie na uwadze. W sumie troche naciągając, dolny śląsk można zaliczyć do trójmiasta
1
[#42] Re: Amigowcy mnie okradli...

@arturB, post #41

Ja naprawiałem u Sebastiana z RetroLab ale nie wiem czy nadal to robi. Super ogarniał temat, mogę tylko polecić
[#43] Re: Amigowcy mnie okradli...

@arturB, post #36

Zaczęliście o awariach i niesolidnych postaciach no i kurde jest.... Amiga mi się wczoraj zepsuła i teraz musze znaleźć kogoś kto mi ją podrutuje. Kto tu na forum umie w a4000? Najlepiej okolice trójmiasta ale jak widze opowieści o przygodach z trójmiastem to włosy dęba stają.

Podobno w Bartoszycach potrafią pozbyć się Twojego problemu...
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem