@Aleks89,
post #1
Witaj
Chciałbym się dowiedzieć jak można podłączyć ten komputer do telewizora?
Potrzebujesz albo modulatora ( nie polecam) albo kabel euro ( polecam). Można zrobić samemu lub kupić w efunzine/allegro.
Czy można ten komputer podłaczyć do normalnego monitora od kompa cyz raczej musi być orginalny monitor?
Amiga jest normalnym komputerem. Nie sprecyzwoałes o monitor z jakiego kompa Ci chodzi. Atari?PC?
Do czego służą poszczególne gniazda z tyłu
Zasilanie port joya myszy, gniazdo modulatora port serial, równoległy, gniazdo zewnętrznej stacji dyskietek i wyjścia na dzwięk.
Jak to jest z grami na tą amige? można kupić czystą dyskietke i za pośrednictwem dodatkowej stacji ściągnąc i nagrać i będzie czytać?
Temat wałkowany średnio dwa razy w tygpdniu. Poszukaj na forum. Sprawa była poruszana multum razy.
Czy można na tym forum znaleść jakaś instrukcje obsługi do tej amigi?
Instrukcji nie ma ale tematów jest naprawdę dużo i jest co poczytać na temat tego komputera. Polecam również google.
http://www.devili.iki.fi/mirrors/4x4.hopto.org/
Na zakończenie chciałbym dodać że jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o amigę wiec wybaczcie mi moje głupie pytania
Miło powitać nowego Amigowca. Na początek przejrzyj dokładnie FAQ na naszej stronie i poczytaj artykuły na ppa. Przenoszenie danych Amiga<->PC itp itd. Jak ogarniesz troche wiedzy to wtedy pytaj :)
Serio niektóre pytania wracają jak bumerang i człowiekowi po prostu się nie chce pisać tego setny raz po raz kolejny.
Benedykt Dziubałtowski