[#1]
WHDLoad - co robię źle...?
Zdecydowałem się na instalację WHDLoad na mojej Amidze. Ściągnąłem dwa pliczki ze stronki
http://www.whdload.de/index.html . Wybrałem wersję LZX . Dalej zrobiłem tak:
1. Zrzuciłem oba pliki z PC na pendrive (nie rozpakowywałem).
2. Zrzuciłem w/w pliki na drugi PC (na którym jest system plików FAT32), z którym Amiga jest podłączona kablem Null-modem (nadal nie rozpakowując plików).
3.Uruchomiłem drugiego PC z poziomu DOS i uruchomiłem program Twin Express , w katalogu którego (w AMIDZE) mam takie programy rozpakowująco-konwerujące jak: LZX, LHA, ADF2DISK.ex , UNDMS, itp.
4. Przerzuciłem pliczki na HD Amigi do osobnego katalogu. Teraz ciekawostka. Podczas kopiowania na obu komputerach wyświetlany był konunikat "Receiver failed to acknowledge packet data". Jednak mimo tego komunikatu pliki się przekopiowały co było na końcu potwierdzone przez Amigę.
5. Następnie pliki przekopiowałem do ramu Amigi wraz z plikiem programu LZX (na twardym dysku nie chciało mi się rozpakować).Używając systemowego"Execute command" wydałem następującą komendę: " LZX e whdloa~1.lzx ". Nastąpiło rozpakowywanie plików które przebiegło bez żadnych problemów. Aby się o tym przekonać otworzyłem okno ramu i wydałem komendę z systemowego menu "Show - all files". Wszystkie pliczki (a jest ich baaaaardzo dużo) pojawiły się.
6. Na samym początku był na szczęście plik instalacyjny (z charakterystyczną ikonką obrazującą dyskietkę podłączaną do gniazdka sieciowego) o nazwie "Install" . Uruchomiłem go klikając dwukrotnie LPM i moim oczom ukazał się komunikat: "Unable to open your tool 'Installer' ".
Nie mam pojęcia o co chodzi. Dlaczego nie może? Błąd podczas zgywania plików z PC na AMI? Nie mam CD-ROMu , mam sieciówkę na PCMCIA firmy 3Com, ale jeszcze nie zainstalowaną, więc jedyna metoda to Null-modem i Twin Express :(.
Prosze pomóżcie. Może robię jakiś głupi błąd?
Pozdrawiam wszystkich