[#31] Re: WHDLoad - co robiê źle...?

@mailman, post #30

looooool. Jak to prawda to komuś wiszę piwo :D .Sprawdze to. A tak poza tym znalazłem plik "Installer" na dyskietce systemowej "install" i skopiowałem go go workbench/utilities/. Mam nadzieję że nie będzie więcej problemów.

[#32] Re: WHDLoad - co robię źle...?

@Azzorek, post #29

No mam pod WHDLoad Jaguara ale wiesz bez samego WHDLoad ani rusz:(:(. Myślałem że masz jakąś wersję do instalki z dyskietek

Nic nie rozumiem. Podałem link do instalki. Rozpakowujesz, uruchamiasz skrypt instalacyjny (tylko, że u Ciebie to nici z tego będą, bo znowu nie masz pliku INSTALLER) i postępujesz zgodnie z tym co on tam chce. W pewnym momencie prosi o wkładanie oryginalnych dyskietek z grą i po kilku minutach gra jest zainstalowana i działa.
[#33] Re: WHDLoad - co robiê źle...?

@Azzorek, post #31

i skopiowałem go go workbench/utilities/

Skopiuj do Workbench:C/. Tak będzie najlepiej.
[#34] Re: WHDLoad - co robiê źle...?

@Azzorek, post #1

Działa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wgrałem Alien Breed 2 AGA i poszło bez problemu. Wyskakuje mi tylko jakiś komunkat że nie jestem zarejestrowany. Rozumiem że trudność będzie polegała na tym że za każdym razem będę widywał tylko ten komunikat, a funkcjonalności programu nie stracę. Od razu ciekawostka. Odplaliłem też Breathless i wyskoczył mi komunikat:

"DOS-Error #205
(object not found)
on reading "devs:kickstarts/kick40068.a1200" ".

Jest to o tyle dziwne że ten właśnie kickstart właśnie mam (kości ROM). Nie kapuję.

[#35] Re: WHDLoad - co robiê źle...?

@Azzorek, post #34

Musisz go mieć w pliku. I ściągnij sobie z Aminetu Skick'a, gdzie będą pliki RTB, których też będziesz potrzebował.
[#36] Re: WHDLoad - co robiê źle...?

@Azzorek, post #1

Dziękuję wszystkim za pomoc...:D. Jak dobrze że jest miejsce gdzie można ją uzyskać. Wielkie thanksy Panowie. Pewnie jeszcze cos napisze odnośnie WHDLoad bo to chybna bardziej zaawansowana zabawa niz mi się wydaje.
Pozdrawiam wszystkich gorąco
:)

[#37] Re: WHDLoad - co robiê źle...?

@Azzorek, post #34

Rozumiem że trudność będzie polegała na tym że za każdym razem będę widywał tylko ten komunikat, a funkcjonalności programu nie stracę.

Czytaj dokumentację do installek. Większość działa bez problemu, lecz niektóre z nich mogą nie działać w pełni (Moonstone pozwala tylko obejrzeć intro) lub nie zapisywać highscore lub stanów gry, lub mogą posiadać inne ograniczenia.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem