@asman, post #1
@G. Kraszewski, post #2
while( !end ) { ULONG signals = Wait( win_signal | timer_signal ) if( signals & win_signal ) { // zbieram klawisze i close window } if( signals & timer_signal ) { //odbieram mesgi z timer porta //wywołuje funkcję za pomocą wskaźnika (*g_loop_function)(); //ustawiam timer i SendIO } }
@asman, post #3
@MDW, post #4
@G. Kraszewski, post #5
@asman, post #3
@MDW, post #7
@G. Kraszewski, post #11
@asman, post #12
@asman, post #12
@MDW, post #14
@asman, post #17
@asman, post #1
@kiero, post #21
@asman, post #22
@asman, post #22
Znaczy to, że moje podejście z kolorami za pomocą penów ma ograniczenie, bo mogę nie uzyskać koloru takiego jak chcę. W takim razie może trzeba w jakiś inny specjalny sposób wgrać grafikę - tylko jeszcze nie wiem jak. Do głowy tak na szybko przychodzi mi iffparse.library bądź datatypy.
@Panter, post #26
@kiero, post #27
oczywiscie, ze obsluguja. wystarczy miec odpowiednio nowsza wersje picture.datatype
ta, niebo i ziemia o ile czlowiek godzi sie na srednia wydajnosc. rysowanie wszystkiego procesorem i potem jeszcze przewalanie tego do pamieci karty (do tego w 16/24/32bit) to sredni pomysl na 68k.
@asman, post #25
0,216 s, trzecia klatka narysowana, w porcie mamy dwa requesty. Dlatego klatkę 4 tylko przeliczamy (pocyzja obiektu w grze = 15, na ekranie 10).
0,228 s, przeliczona 4 klatka, od razu przechodzimy do klatki 5, ponieważ jest tylko jeden request, lecimy z przeliczaniem i rysowaniem. W grze obiekt przesuwa się o kolejne 5 pikseli, ale na ekranie skacze o 10 (klatka 4 padła ofiarą frameskipa).
@1989, post #29