@carrion, post #29
@Benedykt Dziubałtowski, post #33
@ Stachu
Tekst typu "ręce opadają" nie jest konstruktywną krytyką.
@stachu100, post #34
Nie każdy ma talent do programowania.
@Benedykt Dziubałtowski, post #21
Drugie pytanie czy cubic IDE dla klasyka to jest dobry pomysł?Lepszy niż CED zapewne, ale masz jeszcze jedną ciekawą alternatywę, mianowicie używać Scribble na MorphOS-ie. Scribble ma kolorowanie składni i odpowiednik IntelliSense. Pod MorphOS-em masz też kroskompilator kompilujący dla klasyka. Z drugiej strony masz tam nowoczesny GCC 4, czyli możesz poznawać C++ i programowanie obiektowe. Program skompilowany na 68k możesz od razu odpalić. Nie zastąpi to co prawda testów na prawdziwym klasyku, ale od razu wyłapujesz wiele błędów.
@strim, post #36
@selur, post #28
@abcdef, post #38
W MCU...
@stachu100, post #34
Ja naukę programowania przerwałem po 2 dniach z czego 1,5 dnia zajęło mi czytanie dokumentacji opisującej podstawy o co w programowaniu chodzi, co to jest linker i kompiler i takie tam.
@stachu100, post #43
@strim, post #36
@abcdef, post #46
@carrion, post #29
@strim, post #41
#include main() { printf("Pierwszy program napisany w C, pod VBCC\n"); return(0); }
Error 1 Preprocessor directive expected C:\Users\Benedykt\AppData\Local\Temporary Projects\ConsoleApplication1\Program.cs 1 2 ConsoleApplication1 Error 2 Single-line comment or end-of-line expected C:\Users\Benedykt\AppData\Local\Temporary Projects\ConsoleApplication1\Program.cs 1 10 ConsoleApplication1 Error 3 A namespace cannot directly contain members such as fields or methods C:\Users\Benedykt\AppData\Local\Temporary Projects\ConsoleApplication1\Program.cs 2 1 ConsoleApplication1
@Benedykt Dziubałtowski, post #50
@Benedykt Dziubałtowski, post #56
@tygrysekHD, post #57
1------ Build started: Project: aaaa, Configuration: Debug Win32 ------ 1 aaaa.cpp 1c:\users\benedykt\documents\visual studio 2010\projects\aaaa\aaaa\aaaa.cpp(4): error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int ========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========
@Benedykt Dziubałtowski, post #58