kategorie: AMOS, Blitz
[#91] Re: Geras Tactics

@waldiamiga, post #90

Piszę to na emulatorze. Tukinem od samego początku mówi mi, że za duże wymagania i bez sensu, że w hiresie do tego z interlaced w 256 kolorach. No ale jeśli to nie będzie działać już teraz gdzie wciąż nie ma tu wszystkich grafik animacji postaci to może jednak będę musiał zejść do lowres. Ale z 256 kolorów nie zrezygnuję
Dzięki za info.
1
[#92] Re: Geras Tactics

@cramer, post #91

Uruchomiłem bez sekwencji startowej. Dalej twierdzę że wygląda super. Pochodziłem trochę, poprzełączałem zawodników. Na ten chwilę jest wporzo!
2
[#93] Re: Geras Tactics

@waldiamiga, post #92

Czy ramka poza grafiką jest zielona? Bo na emulatorze nie wyświetla ramki i nie widze tego
[#94] Re: Geras Tactics

@cramer, post #93

Ustaw sobie okno emulatora na 800x600 i zobaczysz ramkę.
Albo nie zobaczysz jeśli w opcjach Winuae ustawisz że ramka zawsze ma być czarna.
1
[#95] Re: Geras Tactics

@cramer, post #91

Mozesz sprobowac tak jak tutaj jest, czyli kopiowac z fastu do chipu (o ile AMOS to potrafi).

link

Wtedy powinienes nawet w 256 kolorach miec w miare szybko.
Choc akurat ten silnik (w tej wersji) za duzo (o 2MB) fastu wymaga, zeby byc naprawde uzytecznym.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem