@BULI, post #5
@_arti, post #6
chodzi mi po głowie taka opcja jak Open from URL... gdzie podaje link do jakiejś strony z dużym tekstem i edytor sam wypluwa mi ten tekst ale bez HTMLowych elementów. Da się?Da się, ból będzie tylko z HTTPS. W kwestii prostego formatowania planuję też obsługę AmigaGuide, podstawowego MarkDown i może nawet najprostszego HTML-a w stylu paragrafy, linki, bold, italic, underline... Jednakże to troszkę później, na początek wypadałoby dodać np. wybór pliku do załadowania requesterem
@Krashan, post #8
no i mając taki silniczek wręcz nie wypada zrobić prostego edytora tekstowego
czy też skrolowanie tekstu w pionie i w poziomie.
99.99 tekstu jaki widzisz w Internecie, to właśnie utf-8.
@rePeter, post #18
Tylko po jakiego grzyba od razu na starcie narażać się na potencjalne perturbacje prawne.Słowo-klucz: robocza. Zdaję sobie z tego sprawę i program będzie się nazywał inaczej. Co prawda Recedent ma sporo racji, ale co to szkodzi na zimne podmuchać. Tym bardziej, że obecny „spadkobierca marki”, czyli Unimor Radiocom, robi dla wojska. Jeszcze mi jakiś pluton wpadnie z wizytą...
@Krashan, post #22
@Krashan, post #8
Postaram się, żeby to działało również na MOS-ie i OS4 (chociaż binarek natywnych raczej nie będzie mi się chciało robić, ale tu wydajnościowo nie widzę problemu).