[#7]
Re: AmiWigilia - odcinek #32
Ja w ogóle nie rozumiem jak doszło do porównywania emulacji Amigi Classic na RaspberryPi z AmigąNG (AmigaOS4, MorphOS, AROS). Przecież te platformy nie mają ze sobą już chyba nic wspólnego. Choćby ten emulowany Klasyk cuda osiągał, uruchamiał równocześnie 10 SuperFrogów i 10 DeluxePaintów to i tak będzie AmigaOS 3.x, który np. mnie nie interesuje zupełnie.
Nie rozumiem dlaczego bez przerwy ktoś próbuje mi wmówić, że skoro OWB ma problemy to powinienem używać IBrowse.

Ciągle ktoś przekonuje mnie, że nie mogę czegoś lubić, że nie powinno mnie interesować coś co mnie interesuje NIEZALEŻNIE od tego ile się czego tam sprzedało i jaką to ma "przyszłość". Zastanawiam się czy to jest jakaś przypadłość polska czy ogólnoamigowa?
Dla niektórych nieogranialne jest to, że są ludzie dla których dowolna forma klasycznej Amigi jest nieakceptowalna. Jeżeli jakimś dziwnym trafem nagle znikną z powierzchni tej planety AmigaOS4, MorphOS, AROS to tacy ludzie nie zadowolną się A1200 z 030 i HDD tylko po prostu zmienią hobby na zupełnie coś innego. Jeżeli ktoś jest fanatycznym zbieraczem znaczków to hodowla mrówek go nie zainteresuje choćby nie wiem ile podcastów się ukazało w których nie wiem ile osób i nie wiem jak krzyczało, że zbieranie papierowych prostokącików nie ma sensu i szkoda na to czasu/kasy.
I jeszcze to chore, wręcz paranoiczne, wymaganie żeby AmigaNG (cokolwiek nią nazwiemy) stała się platformą użytkową. Luuuuudzie! Microsoft, który był władcą tej planety i miał 90% dosktopowych użytkowników, po latach walki i wydaniu wielu miliardów dolarów nie zdołał utrzymać przy życiu systemów Windows Phone i Windows 10 Mobile. Poddał się oficjalnie. Przestańmy w ogóle poruszać jakiekolwiek tematy o zabarwieniu komercyjnym w odniesieniu do MorphOS, AmigaOS4 czy AROS, bo to jest żałosne. To są platformy hobbystyczne i takimi będą zawsze. Paradoksalnie taka forma daje jakiekolwiek nadzieje na przetrwanie i powolny rozwój. Komercja działa fajnie póki zarabia. Gdy przestaje to umiera od razu.
Ja ten temat igoruję zupełnie. Emulowana czy nie to zawsze będzie Amiga Classic. Wrócę do tematu gdy przyniosą mi RaspberryPi X* z MorphOS albo AmigaOS4.
* - proszę wstawić dowolną liczbę całkowitą
Ostatnia aktualizacja: 06.11.2018 16:37:50 przez MDW