@ID909,
post #24
To jest NDOS? Reeety! Byłem pewien, że ludzie, którzy wiedzą jak coś takiego się robi już dawno nie żyją.
Kiedyś czyniłem starania żeby tworzenie NDOSów zostało uznane za zbrodnię przeciw informatyce, było ścigane z urzędu i nie ulegało przedawnieniu. Niestety nie udało się wprowadzić odpowiednich artykułów do Kodeksu Karnego.

Zrobienie NDOSa to chyba najbardziej paskudny sposób naplucia Amidze w twarz i wyrażenia braku szacunku dla osiągnięć ekipy Jaya Minera.
Gdybym robił grafikę do gry i dowiedział się, że programista robi NDOSa to nie pozwoliłbym na jej użycie nawet gdyby była gotowa.
Do niedawna wierzyłem, że to retro-szaleństwo ma jakieś granice. Teraz już nie wierzę i jestem pewien, że w ciągu 5 lat hitem w ami-świecie stanie się interface do podłączenia magnetofonu. Prawdziwi Amigowcy zaczną wczytywać programy z taśm magneofonowych z prędkością 600 bodów. Później powstaną karty turbo z procesorem 6502 1,7 MHz i Amiga wreszcie stanie się prawdziwym komputerem ośmiobitowym. Marzenie skrajnych retro-fanów wreszcie się spełni.
Ostatnia aktualizacja: 07.04.2024 21:09:42 przez MDW