Komentowana treść: Trapped in the Tomb
[#1] Re: Trapped in the Tomb
Gdyby każdy kupował nowe gry.. to może by ich więcej powstawało.. :)
3
[#2] Re: Trapped in the Tomb

@kaka, post #1

Akurat na ilość gier w ostatnich dwóch latach nie mamy co narzekać. Wątpliwa pozostaje ich jakość i wykonanie.
9
[#3] Re: Trapped in the Tomb

@mailman, post #2

dramat, kolejna pozycja do pominięcia
2
[#4] Re: Trapped in the Tomb

@ritzu, post #3

A ja kupiłem..
4
[#5] Re: Trapped in the Tomb

@kaka, post #4

ja w box na allegro
4
[#6] Re: Trapped in the Tomb

@Dorian3d, post #5

Też kupiłem box. Trzeba wspierać naszą twórczość. OK
4
[#7] Re: Trapped in the Tomb

@Rafał A-3000, post #6

Pewnie !
2
[#8] Re: Trapped in the Tomb
Gratuluję ukończenia fajnego projektu i ładnie wydanego BOXa (oczywiście już zakupiony). Oby jak najwięcej takich produkcji!
5
[#9] Re: Trapped in the Tomb

@sachy, post #8

POLECAM, gra jest jedną z tych co masz ochotę ją skończyć, pomimo, że "przeszkadzajek" jest dużo i czasem do już zauważonej czaszki ciężko dobrnąć, a jak jesteś kozak to grasz w trybie, gdzie musisz uważać aby wszystko osiągnięte nie przepadło.

Marggines bardzo postarał się aby wydanie w box, było wręcz ekskluzywne, a jak widać nie skorzystał z żadnego wydawcy (brawa po trzykroć). Na aukcji z tego co widzę, zostało już tylko kilka sztuk.

Z całą pewnością nie jest to tytuł do ominięcia.

5
[#10] Re: Trapped in the Tomb

@AdamZeku, post #9

Z całą pewnością nie jest to tytuł do ominięcia.

z cala pewnoscia, to rowniez punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia (patrzenia).

O ile box faktycznie moze byc i ekskluzywny o tyle graficzno/muzycznie juz tak ekskluzywnie nie jest, ba nawet bym powiedzial, ze jest...

7
[#11] Re: Trapped in the Tomb

@selur, post #10

Fajnie że gra ukończona i ładnie wydana, ale dla mnie jest zbyt nudna i prosta. Może gdybym wychował się na gierkach z 8 bit, to by mi bardziej przypasowała. Niemniej życzę dużej sprzedaży.

I mimo, że polska gra, to po opakowaniu chyba ne idzie tego poznać.

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2025 08:44:37 przez amikoksu
1
[#12] Re: Trapped in the Tomb

@amikoksu, post #11

Powiem ci tak staropanieństwo jest straszne przestań biadolić na innych sam coś zrób.
krytykować to potrafisz ale sam coś zrobić to nic

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2025 08:53:04 przez Dorian3d
6
[#13] Re: Trapped in the Tomb

@Dorian3d, post #12

Grami się nie zajmuję.
Ale krytykować to chyba można. A pozytywów moich to już nie zauważyłeś.
3
[#14] Re: Trapped in the Tomb

@amikoksu, post #13

A pozytywów moich to już nie zauważyłeś.

nie zauważyłem
3
[#15] Re: Trapped in the Tomb

@Dorian3d, post #14

Fajnie że gra ukończona i ładnie wydana
[#16] Re: Trapped in the Tomb

@amikoksu, post #15

jedno na miljon
[#17] Re: Trapped in the Tomb

@amikoksu, post #13

Według mnie to ty żądasz od sprzętu Amiga Commodore gier na poziomie komputerów z lat 2005-2012. Trzeba swój trybik mózgowy trochę podleczyć.
3
[#18] Re: Trapped in the Tomb

@djpiotrs, post #17

Po pierwsze nic nie żądam. Po drugie te gry co teraz powstają są daleko w tyle za znanymi grami na Amigę z lat 90.
Trzeba swój trybik mózgowy trochę podleczyć.

Nie stresuj się.
7
[#19] Re: Trapped in the Tomb

@amikoksu, post #18

prehistorik miał lepszą grywalność i grafikę, zgadzam się z przedmówcą , fajnie że coś wychodzi , jakaś inicjatywa, no ale niech chociaż to trzyma jakiś poziom gier z lat 90 które wówczas wychodziły na Amigę.

nie ma to jak dzisiaj większość już mam 060 w Amidzę i grają w gry o grafice 8bit na tych maszynach, przewrotność czasów.

Na C64 lepsze gry wychodzą.

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2025 13:01:33 przez ritzu
4
[#20] Re: Trapped in the Tomb

@ritzu, post #19

Trzeba przyznać, że gry w latach 90-tych (te które macie na myśli) były tworzone przez profesjonalne studia zajmujące się gamedev'em. Nie porównywałbym pracy całego zespołu żyjącego z tworzenia gier do amatorskiej gry pisanej zapewne w wolnym czasie po pracy w pojedynkę.

Poza tym to dopiero pierwsza czy druga gra autora. Myślę, że nabierając doświadczenia i łapiąc nowe pomysły, kolejne gry będą bardziej dopracowane, chociaż i ta gra jest warta uwagi. Na pewno lepsza niż Agony 2. A dlaczego? Bo ukończona.

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2025 13:24:29 przez tukinem
7
[#21] Re: Trapped in the Tomb

@tukinem, post #20

Trzeba przyznać, że gry w latach 90-tych (te które macie na myśli) były tworzone przez profesjonalne studia zajmujące się gamedev'em.

Na peceta to może w latach 90. już zaczynało tak być, ale na Amigę gry tworzyły zespoły a nie studia, które znajdowały wydawcę lub pracowały na zlecenie wydawcy. Takie zespoły w większości przypadków były trzy- lub czteroosobowe: koder, grafik, muzyk. Teraz za gry bierze się zazwyczaj jeden człowiek z kompetencjami we wszystkich dziedzinach i efekty tego są dość opłakane w większości przypadków.

"Trapped in the Tomb" to ciekawa pozycja, sprytnie rozwiązana programowo (znając narzedzie w jakim powstała), ale graficznie mogłaby być o dwie epoki lepsza.
5
[#22] Re: Trapped in the Tomb

@mailman, post #21

Takim zespołem 4-osobowym były przykładowo Core Design, Electronic Arts, Lucas Arts, czy Loriciel? Chyba jednak miały większe predyspozycje do tworzenia gier, niż dzisiaj pojedyncza osoba dłubiąc po 2-3 godzin dziennie lub raz na kilka dni. Dzisiaj gry na Amigę powstają dla fanu a nie w wyścigu, kto zrobi lepszą grę.
5
[#23] Re: Trapped in the Tomb

@AdamZeku, post #9

Wow, trochę zrzynka samego wydawnictwa stylem z Tony'ego

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2025 08:20:36 przez Jacques
1
[#24] Re: Trapped in the Tomb

@mailman, post #21

Amigowe epickie produkcje powstaly w 2-3 osoby, dopiero pozniej w erze korporacji PC jak juz Amiga praktycznie zdychala, zaczely sie pojawiac dziesiatki/setki osob przy produkcji gier.

Problem w tym, ze wtedy ludzie byli super zdolni i do tego mieli olbrzymia wiedze o Amidze, ktorej dzis tworcom brakuje a tamci prawie nic po sobie nie pozostawili.
1
[#25] Re: Trapped in the Tomb
Dziękuję za mile przyjecie gry i za okazane zainteresowane. Na chwile obecna wszystkie boxy sie sprzedaly ale bede przygotowywac kolejna partie wiec sadze ze do 2-3 tygodni powinne byc dostepne. Wiec jezeli ktos chcialby zamowic ale nie zdazyl to proszę o cierpliwość ;)
7
[#26] Re: Trapped in the Tomb

@marggines, post #25

A może by tak aktualizacja w postaci nowych poziomów w kolejnej partii hihi?
1
[#27] Re: Trapped in the Tomb
Brawo, serdeczne gratulacje!
2
[#28] Re: Trapped in the Tomb

@Hexmage960, post #27

Ty raczej nic nie wydasz eh
2
[#29] Re: Trapped in the Tomb

@marggines, post #25

Chetni sa:

link
[#30] Re: Trapped in the Tomb
Ja tylko pogratuluję autorowi wytrwania w celu i wypuszczenia fajnej gierki. Wydanie box może uda mi się kupić w kolejnej partii bo teraz funduszy nie starczyło (koło 50-tki to już człowiek ma inne priorytety ;). Czekam na kolejne gierki.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem