Wątek zamknięty
[#1] Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie
Cześć, mam pytanie do znających ludzi stojących za Archi-Tech.

Czy wiecie może co z nimi/nim? Dwa tygodnie temu wpłaciłem Blikiem za kartę Xt.
Wysyłka niby 24h a status nadal w "trakcie realizacji". Pisałem maila, dzwonię codziennie po dwa razy. Telefon wyłączony. Niestety zakupy można nadal u nich robić a więc konto"pęcznieje".

.....EDIT....

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2025 11:45:40 przez pini
[#2] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@pini, post #1

Kupuję dość często - nigdy problemów nie było. Czasami tylko jakieś mniejsze opóźnienia (dzień-dwa) ale zawsze wszystko docierało.
[#3] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@pini, post #1

Kupowałem kiedyś xT, nie było problemu, sklep znany i istnieje nie od wczoraj. Co do "konto pęcznieje", to jednak wyprzedane towary mają dostępność = 0 (jak np. xT obecnie) i trzeba czekać na dostępność. Trochę tylko marnie, że chwilowo nie da się skontaktować.
[#4] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@Jacques, post #3

No ale jak kupowałem, to do koszyka dało się wrzucić i zapłacić, bo karta była dostępna. Mój pierwszy zakup u nich też kiedyś niestety, dało się zamówić towar, którego nie mieli na stanie.
[#5] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@pini, post #4

Hej. Kupowałem niedawno Pistorma CM4. Bardzo podobna sytuacja; ALE finalnie dotarły rzeczy z przeprosinami i z prezentami (licznymi). Mają podobno zmiany lokalowe; stąd problemy logistyczne i czasowe.
Mój przykład pokazuje, że intencje mają bardzo dobre.
2
[#6] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@crimart, post #5

No byłoby fajnie...dlatego tu pytam bo wiem, że działają od lat. Ale COŚ się mogło stać a słowo coś jest bardzo pojemne OK, czekam....oby tylko ucierpiał mój entuzjazm związany z doposażeniem A600, którą mam w pracy gdzie mogę bez natarczywości rodziny trochę poamigować
1
[#7] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@pini, post #1

Zmiana lokalu i przenosiny. Na pewno wszystko będzie ok. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Też czekam na dostawę.
[#8] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@pong777, post #7

OK...dziękuję wszystkim za słowa otuchy

BTW. Mogliby to napisać na stronie, przy próbie zamówienia
2
[#9] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@pini, post #1

Cześć.

Przepraszam, jeśli przeoczyłem maila, zyjemy ostatnio mocno w biegu. Jesteśmy w trakcie przenosin firmy tak jak juz kolega Jacek napisal w nowe miejsce, nawet firma ktora nam przeksztalcala lokal miala dosc spore opoznienie z dokonczeniem prac, pracuje kazdy z nas rowniez etatowo i braknie czasem doby. Niestety, nie jestesmy firma co istniej tydzien i znika, robimy to dla Was.
Krotko piszac, rozbudowujemy system i park maszynowy by byc wydajniejszym na dzieiejsze czasy. Dzisiaj sie na pewno odezwe, znajomi z discorda do mnie pisali zeby sprawdzic bo ktos kontaktu potrzebuje z ppa.
Jesli na maila cos przoczylem to czemu na Discord nie napisales ?
9
[#10] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@Architect1200, post #9

Niestety, nie jestesmy firma co istniej tydzien i znika, robimy to dla Was.

Na szczęście! szeroki uśmiech OK
4
[#11] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@Architect1200, post #9

Nie wchodźmy w dyskusję, dlaczego nie Discord skoro w danych do kontaktu jest mail i wyłączony telefon do sklepu ;)
Proszę o szybkie rozwiązanie bo macie fajne rzeczy i byłoby szkoda. Żeby nie było, samą sytuację z przenosinami/remontami rozumiem :)
5
[#12] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@pini, post #1

Kilka tyg. temu zanabyłem PiStorma 500, czekałem przeszło dwa tygodnie.
[#13] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@pini, post #8

Mogliby to napisać na stronie, przy próbie zamówienia

pomysł

Tutaj może się wypowiedzieć (bo już to zrobił wiele razy przy okazji) pewnie Krashan nt. poziomu przygotowania biznesowego osób, którzy prowadzą retro biznesy.

Technologia to nie do końca wszystko, co potrzeba.
[#14] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@_DiskDoctor_, post #13

Nie w tym problem. Problem w tym, że obecnie prowadzenie tego typu działalności, to jest jakaś totalna rozwałka, wykonujesz robotę którą normalnie powinno robić 5 różnych osób a zarabiasz tyle co półtora osoby (jak masz szczęście).

A jak coś wypadnie niespodziewanego to nie można firmy zamknąć bo każdy dzień niedziałania to jest kilka stów w plecy. A trudno z ujemnego dochodu utrzymać rodzinę. Więc wszystkie inwentury, przeprowadzki, remonty robi się w locie, licząc na to że klient nie zauważy kilkudniowej obsuwy.
1
[#15] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@bfgmatik, post #14

Zdaję sobie z tego sprawę doskonale.

Jednak prawda jest taka, że to mimo wszystko kwestia po części jednak umiejętności, po części jednak wyboru też.

Tak że ten.

P.S. Są też inne formy działalności niż JDG, gdzie ZUS jest... znacznie niższy. Ale to jest OT, nie będę tego kontynuował.
[#16] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@Architect1200, post #9

OK
[#17] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@pini, post #1

mozesz byc spokojny; to nie jest firma krzak czy jakies inne cuda. Bardzo duzo u nich kupuje i przy ostatnim opuznionym zakupie (okolo 2 tyg) otrzymałem swietny gift w ramach pzreprosin. Badz cierpliwy poprostu, tak jak tu kol;edzy napisali maja problemy z wysyłkami przy pzrenosichach do innego lokalu i zaczeciem normalnej dzialalnosci.
[#18] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@pong777, post #7

Powinna być informacja na stronie i tyle w temacie.
5
[#19] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@Stoopi, post #17

Kurczę to ja muszę chyba coś teraz zamówić u architecha skoro rozdaje prezenty
2
[#20] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@tukinem, post #19

A630 do każdego kabelka
1
[#21] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@Jacques, post #20

Akurat A630 już mam no chyba że wersja z FPU
1
[#22] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@Jacques, post #20

ta taśma do dysku 2.5 cala
2
[#23] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@tukinem, post #19

Ja dostałem magnes na lodówkę
3
[#24] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@waldiamiga, post #23

Jak dla mnie temat do zamknięcia.
W styczniu zamówiłem Pistorm-a do swojej A1200 na znanym portalu aukcyjnym, zamówienie było realizowane przez Archi-TECH. Trochę poczekałem (maksymalnie kilkanaście dni jak dobrze pamiętam).
Po tym czasie wszystko dotarło, działa bez zająknięcia, jest super.
3
[#25] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@waldiamiga, post #23

Ja dostałem magnes na lodówkę

Masz pecha. Pewnie lodówki już się skończyły. Ja załapałem się jeszcze na lodówkę.

2
[#26] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@waldiamiga, post #23

Ja adapter PCMCIA na kartę CF
[#27] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@pini, post #1

Napisałem maila z kilkoma pytaniami dotyczącymi Pistorma i odpowiedź dostałem po kilku godzinach. Dokonałem zakupu i liczyłem, że do przyszłego piątku wszystko dojedzie, bo w weekend organizujemy z RoniWorlds na Turcon 2025 w Sokółce turniej SWOS. Tak na marginesie zapraszam jak komuś się nudzi i lubi wrażenia pod Białoruską granicą ;). No ale teraz przynajmniej wiem, że jak mają jakieś przenosiny, to nie mam co się napalać na tego Pistorma w mojej A1200 przed tą imprezą.

Swoją drogą ceny mają naprawdę fajne. Na Allegro ten sam zestaw jest prawie 500zł drożej
[#28] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@Mokry, post #26

za rok czekania szeroki uśmiech ?
Mi tam szybko wysyła nie było problemu.

Ostatnia aktualizacja: 20.06.2025 18:33:36 przez Dorian3d
[#29] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@Dorian3d, post #28

To mi przypomina zachowanie fachowców od budowlanki, którzy przyjmą nawet i 10 zleceń do realizacji "na już" - choć dobrze wiedzą, że w ciągu najbliższego miesiąca zrobią max 2-3 takie zamówienia, bo już mają kolejkę oczekujących i opóźnienia. Potem klienci dostają k*rwicy, że remont miał być zrobiony do końca kwietnia, a jest czerwiec i końca nie widać
A ekipa każdego dnia robi gdzie indziej, po trochu - zamiast skończyć szybko jedno i brać się za drugie...

Komunikat na stronie, że "Mamy opóźnienia i problemy logistyczne, dostawy będą opóźnione" - to robi się w 5 minut.
No ale wtedy, to jeszcze by potencjalny klient nie zamówił teraz, tylko za miesiąc, albo gdzie indziej, no i co wtedy ?
Straty panie, straty!
6
[#30] Re: Archi-TECH - brak odzewu po wpłacie

@Motyl, post #29

Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł .W budownictwie pośpiech może skutkować tym że będzie trzeba robić dwukrotnie a inwestor nie bardzo chce płacić za dwie budowy i rozbiórkę szeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem