@OSH, post #1
@OSH, post #1
@Madman, post #7
@OSH, post #8
Ano brakuje mi m.in łatwej zmiany szerokości kolumn (bez grzebania w ustawieniach ConfigOpus, łatwego sortowania, naciśnięciem na górną belkę danej kolumny, wchodzenia do archiwów po ich kliknięciu, bez konieczności wcześniejszego rozpakowywania… DoubleCommander i FreeCommander na blaszaku straszliwie mnie rozpuściły…
@pisklak, post #10
@Hexmage960, post #11
Directory Opus 5 ma wszystkie te opcje, a nawet lepiej:
- Automatycznie dostosowuje szerokość kolumn do najdłuższego wpisu na liście,
- Sortuje według kolumny po naciśnięciu na górną belkę,
- Wylistowuje zawartość archiwum w listerze.
Ja sobie używam takiego fajnego programu jak Ordering. Całkiem spore możliwości konfiguracji, mały, szybki i przyjemny. 0 problemów z ekranem RTG. Mi się spodobał. Oczywiście leży sobie na Aminecie.
Dopus 4 od Jacka ma możliwość "szperania" po archiwach bez potrzeby rozpakowywania. Chyba przy pomocy xadmaster.library. Łatwej zmiany warunków sortowania to chyba rzeczywiście brakuje. Ewentualnie dodanie zmiany pliku preferencji z menu/skrótu klawiszowego.
Kiedyś z autorem nowych wersji Dopusa jechałem z Wawy na jakieś Amiga Show i sporo opowiadał o zmianach i planach. Najbardziej chciał dodać zakładki dla list plików ale GadTools miał podobno inne zdanie ;)
Ja do komputera z Win bez zainstalowanego Total Commandera nawet nie siadam.
@OSH, post #13
Nie lubię Opusa 5, bo udaje Workbencha. Ale może się jednak spróbuję do niego przekonać… Nie podoba mi się przede wszystkim ta swoboda przesuwania okienek. Jakoś się przyzwyczaiłem do jednoekranowego Opusa 4.x…
@ppill, post #12
ma możliwość "szperania" po archiwach bez potrzeby rozpakowywania. Chyba przy pomocy xadmaster.library
Łatwej zmiany warunków sortowania to chyba rzeczywiście brakuje.
@BULI, post #20
ma możliwość "szperania" po archiwach bez potrzeby rozpakowywania. Chyba przy pomocy xadmaster.library
Tak ma i korzystam
Samo rozpakowywanie całych archiwum mam poprzez "gesty", czyli przenoszę archiwum myszką z listera źródłowego do docelowego i tyle.
Łatwej zmiany warunków sortowania to chyba rzeczywiście brakuje.
U mnie wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy na górnej belce listera i mamy dostępne sortowanie
Na Linuxie ja lubię Krusadera :)