kategorie: Dema, Ludzie
[#31] Re: Ankieta dotycząca dem vs. AI

@BULI, post #29

Czy Ty sugerujesz, że kolega misha wspomaga się przy tworzeniu bardziej niż jest to "dozwolone" (ogólnie przyjęte)?

A czy Ty sugerujesz, że jest to dozwolone i ogólnie przyjęte? Bo kolega Misha z koleji zasugerował że graficy nie korzystają z AI, a już na pewno nie on.
Czyli trochę można korzystać, ale nie na chama? A może to jest jak z gwałtem, mozna kogos trochę zgwałcić, a można całkiem?

Problemem jest że wystarczy załączyć framki z rysowania, i certyfikat NO AI jest z automatu.
Przeciez gdybym chciał wystawić tę pracę, to po pierwsze
- nie kłapałbym dziobem że zamierzam wystawić
- wczytałbym obrazek i framki do programu grafiznego
- dałbym w prompcie więcej błędów (specjalnie zarzyczyłem sobie boingowej piłki z błędami, lub obniżony horyzont aby był z dolnej perspektywy).
Naturalnie calosc zajęła mi góra 10 minut, i mam nawet filmik z malowania poszczegolnych framek.
Czy gdybym nie pokazywał tego na forum, i wystawił na compo, miałbyś pretensje tylko do tej pracy? Jak oceniłbys że użyłem AI bardziej niż dozwolne i ogólnie przyjęte? Zdefinuj dozwolone i ogólnie przyjete.
2
[#32] Re: Ankieta dotycząca dem vs. AI

@Ralpheeck, post #31

AI niczego nie tworzy.

Została nakarmiona pracą grafików - m.in. moją kilkudziesięcioletnią pracą.

Teraz generujesz przy pomocy kradzionej grafiki słaby AI slop, który na pierwszy rzut oka pokazuje, jak bardzo AI nie "rozumie" tego, co generuje i oskarżasz grafików, że większość robią z prompta.
Niezła ironia, być oskarżanym o kradzież przez pasera.

W kolejnych komentarzach, cały czas udowadniasz jak bardzo nie rozumiesz, jak się tworzy pixel art, a przy okazji również jak się tworzy innymi technikami.

Zaczynam mieć wątpliwości, czy w ogóle potrafisz czytać ze zrozumieniem.
5
[#33] Re: Ankieta dotycząca dem vs. AI

@Don_Adan, post #4

Trzeba tylko zdecydować komu sie należą nagrody za takie demo. ;)
[#34] Re: Ankieta dotycząca dem vs. AI

@ZorrO, post #33

AI samo dema nie zrobi, tak samo jak młotek sam nie wbije gwoździa. ok, racja
[#35] Re: Ankieta dotycząca dem vs. AI

@misha, post #32

Ja niczego nie oceniam ani nie sugeruję, ale rozumiem obawy Ralpheeck'a.
Też się zastanawiałem nad tym czy faktycznie obecnie organizatorzy compotów są w stanie sami cokolwiek zweryfikować, czy tylko zostaje im akceptacja czyjejś "deklaracji czystości".

Może czas coś zmienić, skoro "okoliczności" zmieniły się tak bardzo, że nawet do kopiowania czyjejś twórczości nie trzeba mieć obecnie praktycznie żadnego skill'u.

Może warto pomyśleć o "live competition"- tworzenie na żywo, na samym party?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem