@_DiskDoctor_, post #60
Ja mam odpowiedź. Jak ktoś chce chodzić na skróty, to śmiało
@c64portal, post #62
Do jednej z moich ostatnich prac "napisałem/stworzyłem" sobie Z Gemini konwerter w pythonie. Bardzo specyficzny, do grafiki C64. Więc co w kontekście tej ankiety? To dobrze czy źle? Pisałem sobie od dawna prosty kod (demo) na AGA z wektorami. operacje na macierzach to rzecz tak podstawowa i stara jak świat. Jak zlecę to napisać LLMowi to dobrze czy źle? sama bym to pewnie napisał, za miesiac...
@_DiskDoctor_, post #63
@docent, post #57
@Don_Adan, post #65
AI ma olbrzymia moc obliczeniowa w stosunku do ludzkiego mozgu
Było kilka rund poprawek i pewnie nadal mógłbym jeszcze to pocisnąć, gdyby nie deadlineMnie zbanował, ale niech ktoś go zapyta. Co on tam chaił poprawiać? Szczękę? Włosy? Oczy? Dłoń? Wszystko wyszło od pierwszego stzrała.
@Don_Adan, post #65
@bfgmatik, post #67
@bfgmatik, post #67
@flops, post #68
cwaniaczki od płatnych AI wypuszczają model
programowania Amigi przez EjAj, póki co ludzie mogą próbować, bo EjAj wygeneruje taki kod, że oczy krwawią
do pisania czegoś więcej powodzenia
Obrazki generuje od pierwszego strzała
@Don_Adan, post #65
Ale AI potrafi obecnie stworzyc cos czego nikt inny wczesniej nie stworzyl.
@Don_Adan, post #71
@karolb, post #73
Niekoniecznie wszystko wyszło od pierwszego strzała, mógł wybrać takie klatki pośrednie gdzie ręką była od razu zrobiona dobrze, pomijając te klatki gdzie robił na niej poprawki.
@karolb, post #73
Niekoniecznie wszystko wyszło od pierwszego strzała, mógł wybrać takie klatki pośrednie gdzie ręką była od razu zrobiona dobrze, pomijając te klatki gdzie robił na niej poprawki.
@bfgmatik, post #74
Wydaje mi się, że wcześniej czy później zbędny element w postaci programisty, zostanie wyeliminowany.
@bfgmatik, post #74
@Ralpheeck, post #75
ale wtedy takie osoby nie potrzebuja szkolnych pomocy do robienia podstawowych proporcji twarzy
@misha, post #77
Mamy niesamowite silniki jak Unreal Engine czy Unity, świetne narzędzia do tworzenia grafiki i kodu, masy bibliotek (biblioteki, middleware, assety, muzyka itd.), ale zespoły tworzące gry nie stają się mniejsze. Wręcz przeciwnie.
Gry stają się jeszcze bardziej "żyjące", jeszcze lepiej symulują rzeczywistość lub fantazję, coraz bogatsze w szczegóły i coraz bardziej wymagające… sprzętowo.
@bfgmatik, post #74
Ostatecznie rolę inżynierów przejmą wizjonerzy czyli ludzie którzy będą mówić, że to coś ma robić to, to i to i może jeszcze tamto. Dla Jaya Minera czy Steve'a Wozniaka nie będzie już miejsca w gospodzie.
@karolb, post #81
No ale to już się stało dawno temu, Steve Jobs był wizjonerem i powiedział do Steve Wozniak, że to coś co stworzy, ma robić to i to...
@bfgmatik, post #84
Żeby być wizjonerem to warunkiem koniecznym jest żeby nie rozumieć jak działa to co się sprzedaje
ale chodzi mi o to, że pewna rola w tworzeniu urządzeń elektronicznych czy oprogramowania do nich, którą ja sobie upodobałem, zostanie prędzej czy później zdominowana przez sztuczną inteligencję.