[#17]
Re: Rozdzielczosci Amigi 500
@5h00n4y,
post #5
wiem ze na TV w palu wystepuje rozmycie. ale powiem tak. swego czasu bardzo duzo sie ogralem w MK Trilogy na PC, robilem tez screeny, i bylo to 320x240. nawet w Secret Service narzekali na ta grafike ;) natomiast, pomijajac moje granie w MKII na TV czy monitorze PAL, wezmy to UAE. ten sam monitor PCtowy na ktorym byl uruchamiany MK Trilogy, amigowski MKII i oczywiscie automatowe wersje, jak w morde strzelil, wykazal duzo mniejsza pixelizacje przy UAE (i nie uzywalem rozmyc OpenGL i tym podobnych, bo nie trawie tego typu rozwiazan w grafice 2D, jest bohomaz i tyle). grafa wiadomo gorsza niz na automatach, ale zauwazalnie mniej widoczne pixele pod UAE. gdyby pixel byl poddwojony pod UAE, no to przeciez wychodzi na to samo, ze powinienem widziec ogromne pixele jak ma to miejsce w wesji PC. powtarzam, ten sam monitor PC. to wszystko jest do sprawdzenia i nie omieszkam tego zrobic. ostatnio jednak mam malo czasu, musialbym znowu instalowac to UAE, konfigurowac, romow szukac, adf-ow...
trzeba zrobic zrzut ekranu pod UAE (nie jakies pomniejszane screeny z internetu) takiego MKII czy Oscar, i zobaczyc pod programem graficznych czy pixele sa poddwojone, oraz ile jest wykorzystanych kolorow na raz. jestem ciekaw rezultatow! ktos chetny do przeprowadzenia eksperymentu?