To z "remake'iem" nie ma nic wspólnego. Trzymam kciuki za ten projekt - z takim fenomenalnym uniwersum trudno to spieprzyć :) Trailer jest fenomenalny!
Kolejny po choćby UFO: Enemy Unknown (XCOM) tytuł/gra, z którego robi się FPS. Niedługo tetris, IK+ czy Bubble Bobble będzie FPS-em bo to się dzisiaj sprzeda.
Niestety, teraz sprzedają się tylko FPS'y, bo dzieci CoD'a i BF'a nie kupią nic innego niż FPS, takie czasy. Jednak w tym przypadku jestem ciekaw co z tego wyjdzie i myśle, że nawet jeśli ta gra nie była by sygnowana tytułem Syndicate to mogłoby być ciekawie. Po najnowszej części Mortal Kombat zobaczyłem, że jednak da się zrobić nową grę potrafiącą wkręcić fanów starych pierwowzorów. Co prawda w przypadku Syndicate nastąpiła drastyczna zmiana gatunku z turowej gry taktycznej na FPS'a. Jednak jeżeli twórcom uda się utrzymać klimat i dodadzą smaczki odnoszące się do pierwowzoru to nawet fani starego Syndicate powinni być zadowoleni. Jednak zobaczymy co z tego wyjdzie.
- dzięki wszczepionemu w mózgownicę chipowi DART6 będziemy mogli np. widzieć przez ściany, zwalniać czas a pomocny okaże się również w przestrzeni wirtualnej.
- pokaźny arsenał broni którą bez problemu będziemy mogli ulepszać i dostosowywać do naszych potrzeb.
- Kooperacja dla 4 graczy, w dziewięciu odtworzonych z oryginału misjach."
okej....
Indiana Jones and temple of Doom to remake Riders of the Lost Ark....
Amiga 1200 to remake Amigi 1000
Return of the Jedi to remake New Hope....
Sprawdz co ten wyraz znaczy a potem się wymądrzaj :)
Mój poprzedni post miał być takim trochę ironicznym żartem...
Jednak widzę, że trafiłem pod zły adres, przepraszam. Zapomniałem, że to forum amigowe i tutaj każdy post z cytatem jest odbierany przez cytowanego jako atak na jego osobę i próba pokazania mu kto jest mądrzejszy. Nie miałem na celu wymądrzać się. Chciałem tylko sobie zażartować. Jeszcze raz najmocniej przepraszam jeśli Cię uraziłem tym co napisałem.
Właśnie ten uśmieszek dał mi najwięcej do myślenia i długo nie wiedziałem jak go zinterpretować ;) W każdym razie faktycznie zgadzamy się co do nowego Syndicate, obaj pokładamy duże nadzieje w tym tytule :)
No to teraz remake kultowej gry - Another World. Co prawda nie na Amigę a na iPada ale co tam? Gra ukazała się w dwudziestą rocznicę premiery i kosztuje w amerykańskim AppStore $4.99. Wygładzono grafikę, poprawiono efekty dźwiękowe, dostosowano sterowanie do ekranu dotykowego. Poza tym nic się nie zmieniło. Poniżej kilka screenów: Screen1 Screen2 Screen3
Wersja dla iPhone/iPod/iPad ma ciekawą opcję. Ruch dwoma palcami w dół w każdej chwili przełącza grafikę z wersji odnowionej w wysokiej rozdzielczości do wersji oryginalnej w niskiej rozdzielczości. Widać to na tym filmiku w między innymi 7:19 i 7:30 http://www.youtube.com/watch?v=HwsgGfUtj_Q
Zgadza się, ale na ekranie LCD lepiej wygląda jednak wyższa rozdzielczość - to grafika wektorowa więc ilość trójkątów i tak pozostaje ta sama. Ciekawsze jest to, że zróżnicowano poziom trudności, czego w oryginale nie było, no i oprawa dźwiękowa jest przyjemniejsza.
Witam.
Gra z pierwszej pozycji naszego Top 10, doczekała się wersji we flash'u. klik
Nie jest to może prawdziwy remake, tylko wersja online od BlueByte, ale zawsze można poklikać w to w pracy.
Wystarczy przeglądarka www+flash, nic nie instalujemy.:P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.