Nie zgadzam sie. Wszystkie remaki to skoki na kase. Tylko czy to cos zlego ?
Wiele z nich /rebooty to inna, choc wcale nie mniej interesujaca sprawa/ to genialna rzecz.
Dla mnie remaki to swietna sprawa, dla wielu innych przystepny sposob do zapoznania sie z video-growymi klasykami. Jesli remake zawiera takze oryginalna gre /vide Jetpac na XO , czy Secret of Monkey Island / to po prosru grzech czegos takiego nie kupic :)
Wiadomo, że Superfrog w oryginale najlepszy ale skoro już mówimy o remake'u to styl jaki wybrano mi nie odpowiada.
EDIT: nie doczytałem, że piszesz o Superfrogu "II". Według mnie w tym momencie kontynuacja byłaby chybionym pomysłem bo dla garstki amigowców nikt nie będzie robił sequela. Najpierw trzeba zapoznać ludzi z marką bo z komentarzy, zwłaszcza na zagranicznych forach wynika, że dla wielu osób Superfrog HD będzie pierwszym spotkaniem z amigową żabą więc po co dwójka skoro mało kto zna jedynkę?
Ostatnia aktualizacja: 20.07.2013 16:08:22 przez bartekxyz
a mi się podoba nowa wersja Superfrog'a :) chociaż filmik był zbyt krótki żeby móc porównać go do wersji oryginalnej. Piksle zastąpiono czymś zbliżonym do flasha, jest ładnie i kolorowo, postać porusza się szybko i płynnie. Brakuje tylko możliwości zagrania by ocenić. Ciekawe czy jest intro? Czy poprawili kolor pelerynki w zakończeniu? Czy jest jednoręki bandyta i project F?
Co do Frogato - ta gra to klasa sama w sobie :) strasznie mi się podoba, choć wciąż nie jest to wersja finalna gry.
Filmik jest tak kiepskiej jakosci, i tak wyrwany z kontekstu,ze trudno stwierdzic cokolwiek.....
Preiera juz niedlugo, wtedy bedzie mozna sie przekonac :)
uła, nie animowane intro, wygląda to słabo - aż chciało by się zobaczyć nowszą wersję tej starej oryginalnej animacji we flashu, a tu slieshow statyczny. Co do etapów to widać pewne uproszczenia, mniej kolców, zapadni, nie ma też Lucozady. Boss na koniec każdego świata ujdzie, choć nie jest to cel sam w sobie. Podoba mi się styl grafiki i to jak kamera się oddala jak postać porusza się szybciej. Gra wciąż jest szybka i płynna.
Kupiłem sobie nowego superfroga, i na szczęście nie jest źle :). Oprócz nowych poziomów jest tez dostęp do oryginalnych. Dodatkowo grając w oryginalne poziomy, mamy dokładnie taką samą muzykę jak w wersji Amigowej Superfroga :) ,więc klimacik pozostaje :)
Ja tez gram i powiem ze nie jest zle
Ale nie jest cudownie
Po 1) sterowanie na padzie a nie na joyu to troche kupa
Po 2) po cholere zrobili odjazdy kamery? W oryginale ich nie bylo i dawalo rade
Po 3) jest latwiej bo malo kolcow - przez co prosciej sie gra
Generalnie to zaden remake, aczkolwiek, zadna inna (nowożytna) gra nie ma tak amigowego feeleingu /graficznego/ jak ta poniżej. Niektore levele wygladaja, jakby co żywo korzystały z dobrodziejstw amigowego coppera ......
Male, arcade'owe cudo, ktore wrecz powinno zostac przeportowane na klasyczna amige........
Gra dostepna jest na wiadocych platformach w smiesznej cenie. NA XBLIG zaplacilem rownowartosc 1$ :) Zastanawiam sie nad soundtrackiem, ktory o dziwo sam w sobie kosztuje 4GBP :P
Fajna gierka trzyma stary dobry klimat,szkoda że nie ma jej na ps3 tylko na vite
Jest na psn remake alien breed i niedługo wchodzi flashback hd,zapowiedzi wyglądają dobrze
Swietna , polska, recenzja Superfrog HD
Ciekawe, ze zastrzezenia , ktore autor recenzji wysuwa wobec SF HD sa takze /a moze wrecz przede wszystkim/ adekwatne w stosunku do oryginalu
Warto wrzucic sobie stronke do ulubionych link
Ostatnia aktualizacja: 16.08.2013 11:53:24 przez michalmarek77
Czasami oglądał jego recenzje,raczej jest mu ciężko dogodzić,potrafi niezłe gry z błotem pomieszać.Jedno jest pewne w orginalnego superfroga na pewno nie grał i ma słabe wyczucie co do old skoolowych platformówek.
Tak to właśnie tych dwóch specjalistów od retro gier i sprzętu, a pierwszy raz superfroga zobaczyli jakieś dwa tygodnie temu!!!!!!! O napisanie recenzji powinni poprosić raczej swoich rodziców.
No nie wiem, nie widze na tym filmiku Arka Kaminskiego.......
Jezeli cos sie komus przypisuje, warto to sprawdzic zanim palnie sie glupstwo...
Inna sprawa, ze wiek w zadnym razie ma sie nijak do wiedzy o grach....
Podejrzewam wrecz, ze wiekszosc tutaj obecnych, z wieloletnim stazem amigowcow, ma o grach, chocby tylko amigowych, marniutkie pojecie w porownaniu do byle przecietnego retro-gracza....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.