[#24]
Re: Najlepsza gra Doomo-podobna na Amigę Waszym zdaniem!
@(V)(I)mothe(P),
post #23
Nie wiem czy podejsc do gier w sensie technicznym, czy sentymentalnym.
Sentymentalnie/klimatycznie najlepiej wspominam:
- Alein Breed 3d - meeeega klimat, dobry szybki silnik, szkoda tylko, ze nie bylo pikseli 1x1
- Cytadela - kupilem w Ami-Commie w Gdansku w podziemiach dawnego Zaka jeden z pierwszych egzemplazy gry dzien po premierze, za kase jaka dostalem od rodzicow na podreczniki :) gra mnie rozwalila, na a1200 z fastem smigala calkiem ok, wkurzal mnie tylko brak mozliwosci instalacji na hdd
- Za Zelazna Brama - w 8 klasie zrywalem sie z kumplem z lekcji, wpadalismy do mnie na Amige, kumpel obslugiwal klawire , ja celownik myszka ... nigdy nie wiedziales co bedzie za nastepnym zakretem
- Fears - Spora plynnosc na A1200 z fastem, mega mroczny klimat, gra ktora naprawde potrafila przestraszyc....
Od strony wizualnej:
-The Killing Grounds - docenilem dopiero na 060 z GFX , wizualnie najlepszy typowo amigowy fpp, niestety gra wg mnie lekko za trudna
- Breathless- wg Amiga Format gra lepsza i ladniejsza zarwno od macowego Marathona, jak i od Dooma - ocena na wyrost, ale robila wrazenie
- Nemac IV - brak trzeciego wymiaru, ale super tekstury , duze pomieszczenia, klimat niezly i gra dzialajaca calkowicie pod systemem, z mozliwoscia wyboru screenmode itp...